Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 henia
Malinova witaj:*
Moim zdaniem dziewczyny dobrze kombinują, musisz rozważyć: czy te wszelkie kłopoty Twoje, to nie uczulenie. Odstawić i sprawdzać po kolei co i jak.
Napisz dokładnie: jaka cygnolina- stężenie; na bazie czego robiona;jak ją stosujesz; czym smarujesz się po zmyciu cygusi;
Tylko jak nam dokładnie opiszesz Swoją kurację, będziemy mogli Ci tu coś podpowiedzieć.
Spróbuję znaleźć Ci namiary na jakiegoś lekarza w W-wie, co to tę cygnolinę zna. Zasięgnę jęz. i dam znać.
Jeżeli to wygląda tak tragicznie jak piszesz, to odstaw do konsultacji. Zawszę przecież możesz wrócić do kuracji, jak opanujesz ten pożar. Trzymam kciuki i pozdrawiam :*
 Basieńka44
betka.....a czym się leczysz bo wiem z autopsi że to trudne jak tyle uczuleń
Awatar użytkownika
 henia
Info poszło ale tu jeszcze może Paweł coś doradzi, on też weteran w tej walce.

Na Szater nie możemy liczyć, się plażuje w Turcji xd
Awatar użytkownika
 Paweł
Weteran to ja raczej nie jestem, tylko tam kiedyś stosowałem cygusię ;)

Właśnie Malinova - dobrze by była jakbyś przybliżyła swoją kurację. No i po zmyciu cygnoliny nie wiem czy stosowałaś, ale trzeba natłuszczać całą skórę zwłaszcza zmiany - to taka ochrona jest na skórę. Z tego co kojarzę maść borna też jest dobra na poparzenia. Możesz też naokoło zmian smarować maścią natłuszczającą podczas stosowania cygnoliny, aby nie poparzyć zdrowej skóry.

Ale może być też tak, że masz uczulenie na coś. Nie jest to wykluczone. Ale podejrzewam, że się poparzyłaś.
 betka
Basieńko, ja Sorel, słońce i zioła (ze trzy posty wyżej opisuję :P )
Ale ja jeszcze dodatkowo mam Humirę, więc mi łatwiej... Natomiast wiem już, że zadnych takich maści, które choć w najmniejszym stopniu podrażniają nie mogę. Bo u mnie podrażnienie=wysyp. No ale ja tak mam, że nawet jak mnie ugryzie, to mnie sypie.
 wibson
czy mógłby mi ktoś udzielić informacji co sie powinno stosować po zakończonym leczeniu cygnolina?? tzn wiadome jest ze nawilżanie itd ale chodzi mi czy stosuje sie jakies preparaty czy jakies sterydy np 1raz na tydzien czy przykładowo cocois czy sorel dla dluższej remisji?? bede wdzieczny za każda odpowiedz
Awatar użytkownika
 szater
Do Malinova....mysle ze to nie reakcja na uczulenie na cygnoline tylko całkiem normalna reakcja przy duzym stezeniu stosowanym na kilka min....bardzo nie lubie tej metody własnie dlatego.Nie piszesz dokładnie jakie stezenie cygnoliny i jak ja stosujesz(w min) ...postaram sie pomóc ale ....musze znac wiecej szczegołów i...raczej szybko bo jutro znów wyjezdzam :*

Do Wibsona-sprawdz dokładnie palcami czy nie wyczuwasz zadnych,najmniejszych zgrubien....nie ma prawa nic nawet malutkiego zostac.Oczywiscie dobrze jest profilaktycznie stosowac:kapiele w soli,nawilzanie i natluszczanie do oporu,mozna zastosowac takze cocois ale bez przesady....daj skorze odpoczac;slonce,słonce,słonce ....lub solarka.Nie wiem po co ci sterydy stosowac? :nomnom:
Gdybys tylko cokolwiek wyczuł pod palcami zaraz spowrotem wchodz na cygnoline....chyba ze minie juz jakis czas wtedy zastosuj cocois lub SOrel PLUS :*
 wibson
to tak jeszcze pociągne temat co uzywacie do natluszczania/nawilżania co juz ciekawego niedrogiego przetestowaliscie??
Awatar użytkownika
 szater
Stosuje rózne alternatywy...uwielbiam masło do ciała Zaji,czerwonego GARNIERA...stosuje tez masc mocznikowa i cholesterolowa,masc z nagietka...wszystko co tanie i dostepne bez jakis cudów...wlewam też do kapieli oliwke dla dzieci...czasem i nią sie smaruje ...jak mi sie chce bom leniwa okrutnie :D
Awatar użytkownika
 puma
oliwka jest fajna, zwykła bambino może być choć mi lepiej służy j&j, taka fioletowa :D .ostatnio używam balsamów w formie masła, są dość tłuste ale dobrze się wchłaniają. lubię też dwufazowy olejek do ciała avonu. to na całe ciało, a bezpośrednio na zmiany polecam clobazę (dzięki dora :) ), jest tania i rewelacyjna.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 44