Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 szater
To niestety tylko teoria....o teleportacji jeszcze nie słyszałam...przy 5oozł renty miesiecznie + choroby współistniejace+ rodzina=wyjazd iluzja....i co najlepsze w tym wszystkim ZADNEJ GWARANCJI ŻE PO MIESIACU OD POWROTU ŁUSZCZYCA NIE WRÓCI :devil:
Od lat opiekuje sie młodszym bratem chorym na SM...znam te chorobe na wyrywki,wiem jak pomoc ,co szkodzi a co pomaga...niestety znam ja tylko z zewnątrz...i moje rady...owszem może czasem brac pod uwage ale w porównaniu z tym co on czuje,wie co moze a czego nie fizycznie....to nie mam zielonego pojecia.
Taka forme wyjazdu można proponowac młodym,silnym i zdrowym....którzy od czasu do czasu maja wysyp i.....w miare zamożnych rodziców,dobra prace i ...temu podobne wsparcie dla ogółu naszego społeczenstwa,naszej gromadki chorych na łuszczyce jest to poza zasiegiem...chociazby z tego powodu ze ....wiekszosc nie ma pracy.ja tez buduje studnie w Sudanie,mam adopcje dziecka w Somalii...ale żyje w miare wygodnie tu w Polsce i moje warunki maja sie nijak do ichnich.Jezeli ktos tam mieszka na stałe to dlaczego zamiast opowiadac o możliwosciach NIKT,NIGDY NIE ZDECYDOWAŁ SIE zrobic cokolwiek dla społecznosci ludzi chorych?dlaczego nie zorganizowano dotad niczego coby umożliwiło tani pobyt wszystkim chorym?Utopia prawda?...łatwo to tylko po proznicy język strzepic...żeby nie było...grupą próbowalismy raz już taki tani pobyt załatwic...oczywiscie namiot nie wchodził w gre ze wzgledu na łzs...okazało sie ze nie jest to takie proste ani łatwe....i gdy w gre wchodzi zarobek...nie ma przyjaciół i sentymentow...dlatego ...mam propozycje zamiast podawac tu rózne dobre rady(co to nimi piekło wybrukowane :devillaugh: )prosze zaoferowac KONKRETNY PLAN POBYTU,LECZENIA,WYZYWIENIA,DOJAZDU.....bo wszystko inne to tylko słowa...teoria...daleka od praktyki...Miłego dnia :D ...i mniej zamartwiania sie jak przeżyc do konca miesiąca po swietach :D
Statystyka nie kłamie,kąpiele w Morzu Martwym są najbardziej skuteczne w leczeniu łuszczycy.
Mamy tu osobę mieszkającą w Izraelu,znającą zapewne miejscowe realia.Można się wypytać co i jak,gdzie i kiedy,za ile.To jest szansa dowiedzenia się z pierwszej ręki, jak ten kraj wygląda w rzeczywistości.Można starać się tą wiedzę wykorzystać,ale też można typowo po polsku narzekać,udowadniać że się nie da.

"Jezeli ktos tam mieszka na stałe to dlaczego zamiast opowiadac o możliwosciach NIKT,NIGDY NIE ZDECYDOWAŁ SIE zrobic cokolwiek dla społecznosci ludzi chorych?dlaczego nie zorganizowano dotad niczego coby umożliwiło tani pobyt wszystkim chorym?"

Prawdopodobnie nikt tego (jeszcze) nie zrobił z takich samych powodów dla których Ty nie zorganizowałaś czegoś takiego dla osób z Sudanu.
Sarze można tylko podziękować za to że chce podzielić się swoją wiedzą.Postawa roszczeniowa, jest tu co najmniej nie na miejscu.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2011, o 18:20 przez Gandalf, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 szater
.....tu jak raz sie mylisz :
już mój Ojciec dał przykład jak działac dlatego mam brata CZARNOSKOREGO
-W czasie wojny w Wietnamie wraz z rodzicami zajmowałam sie dziecmi wietnamskimi bedacymi w Polsce.
-dwa lata pod rzad zorganizowałam pobyt grupy 20 dzieci z Białorusi-nie zapłaciły grosza a wszystkie atrakcje jakie tu miały przygotowane zorganizowałam sama,szukajac sponsorow.Ta dwójke ktora u mnie mieszkała ubralam od stóp do głów-chociaż sama kokosów nie mam.
Poniewaz cały czas zajmuje sie pomoca (nie należąc do żadnej organizacji) wiem co znaczy cokolwiek zorganizowac.Kazda złotowke zanim wydam ogladam piec razy i zawsze spogladam czy obok mnie nie ma kogos kto jej bardziej potrzebuje.
Skoro wiesz ile to kosztuje pracy i poświęcenia to dlaczego wymagasz tego od innych?
Jeśli ktoś ma możliwości to na pewno pomoże,jeśli nie ,to przynajmniej udzieli cennych informacji.
Postawa roszczeniowa,pretensje,narzekania tylko zrażają.
Awatar użytkownika
 szater
....Twoja postawa jest zastanawiajaca...nie chorujesz na łuszczyce,nie mieszkasz w Polsce,nie znasz realiów życia a wypowiadasz sie w kazdym jednym temacie.Gdziekolwiek sie pojawiasz macisz i sprawiasz ze atmosfera staje sie nieprzyjemna....

I jeszcze jedno....ja niczego nie WYMAGAM....ALE SKORO TAK SUPER UDZIELASZ RAD TO SIE WYKAZ KONKRETNĄ POMOCA....NIE DLA MNIE....DLA INNYCH!Gadac i po próżnicy strzepic jezyk....kazdy potrafi....ja działam na rzecz innych nie rzadam niczego w zamian.......taka jest róznica miedzy moja a twoja postawa...
Jest (była) tu koleżanka z Izraela która chce się podzielić swoją wiedzą na temat tego kraju,możliwości leczenia łuszczycy.Na dzień dobry dostała tutaj
"z buta"- "Jezeli ktos tam mieszka na stałe to dlaczego zamiast opowiadac o możliwosciach NIKT,NIGDY NIE ZDECYDOWAŁ SIE zrobic cokolwiek dla społecznosci ludzi chorych?"
Jest to uwaga nie na miejscu,niezbyt grzeczna.

Po co śmiecić ,drażnić,prowokować,obrażać?
Zaczęliśmy rozmawiać tutaj o konkretnych możliwościach pobytu w Izraelu.Jeśli kogoś interesują inne wątki to niech sobie założy stosowny temat i wyżywa się tam do woli,na ile mu inteligencji,kultury i wrażliwości starczy.
Awatar użytkownika
 szater
Słabo u ciebie jednak z czytaniem ze zrozumieniem....moja odpowiedz dotyczyła twojej propozycji...nie znasz wogóle realiów życia w Polsce....wiec bzdury wypisujesz np.
-nasze zarobki
-wysokosc naszych rent
-mieszkania gdzie mieszkaja rodziny wielopokoleniowe-jak mamy komus wynajac: z babcia na karku?
-spanie pod namiotami:dobre na pare dni i to w Polsce i najlepiej dla pieknych,młodych i silnych
-sam pobyt to jedno a dojazd i życie tam to drugie
Nie mam w zwyczaju nikogo obrazac...pisze na 4forach luszczycowych i nigdy nie zostałam ukarana BANEM,nie obraziłam nikogo a przynajmniej nie swiadomie.Jezeli zalogowałes sie tutaj aby macic to chyba nie znajdziesz tu wyznawcow.Dzielimy sie wiedza ,wspieramy sie bo wszyscy jedziemy na tym samym wózku Ty nawet koło niego nie idziesz...wiec badz łaskaw jako GOSC SZANOWAC NAS A PRZYNAJMNIEJ UDAWAJ ZE POTRAFISZ.Twoje niby branie koleżanki w obrone jest cieniutkim argumentem....ani ona ani Ty nie macie pojecia o życiu ludzi chorych w Polsce...wiec daruj sobie.

PS.
Koncze te dyskusje z toba bo zeby człowiek nie wiadomo jak staral sie byc miły to....
Awatar użytkownika
 puma
nie zauważyłam, żeby ta dziewczyna z izraela udzieliła jakiś informacji, oprócz hasła "mm leczy łuszczycę", i nawołała do dyskusji, co wg mnie jest bezcelowe, ponieważ nikt nie twierdzi, że mm nie pomaga w leczeniu łuszczycy. to o czym niby ma być ta dyskusja? o cenach chleba w izraelu? jak zdecyduję się pojechać to internet jest pełen ofert wyjazdu. a to dziewczę i tak mi w tym nie pomoże (bo i nie musi, i jej o to nie proszę). a stwierdzenie, że choroba rzuca mi się na mózg jest właśnie
Gandalf pisze: na ile mu inteligencji,kultury i wrażliwości starczy.
Można swobodnie zorganizować sobie samemu wygodny wyjazd za 1/3 ceny jaką proponują biura podróży.Dlatego zawsze mile widziane są wszelkie informacje z "pierwszej ręki",one są najcenniejsze.
Co z tego że ani Sara ,ani Ja "nie znamy realiów" polskich".Wiemy co dzieje się w krajach w których żyjemy i z tych doświadczeń warto,i wielu ludzi korzysta.Są malkontenci którym się to nie podoba i (także dlatego) tkwią ciągle w tym samym miejscu,tak samo narzekając.

Co do realiów ."W 2009 roku Polacy w wieku 15 i więcej lat uczestniczyli w 6,3 mln turystycznych (t.j. połączonych co najmniej z jednym noclegiem poza granicami kraju) podróży za granicę." Czyli nie jest tak źle.Wielu ludzi może sobie pozwolić na podróżowanie,wielu chorych na łuszczycę może skorzystać więc z tej formy leczenia.Rzeczowe,konkretne informacje tylko im w tym mogą pomóc.

P.s. Mieszkańcy Izraela są wyczuleni na specyficzne przejawy nietolerancji.Użycie "Talibów" przez Pumę było co najmniej niezręczne.Za coś takiego na bliskim wschodzie można dostać w twarz.Może więc i lepiej że niektórzy siedzą w domu?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10