Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 szater
Łuszczycy nie ma mozliwosci wyleczyc!...nawet na księzycu :devillaugh:

Izrael....że tam niebezpieczni ludzie mieszkaja to mozna sie było domyslec skoro nawet Jezusa ukrzyzowali... :angel:
Awatar użytkownika
 ab7807
czytam na temat Morza Martwego i znów powiem, że NOWOŚCIĄ w Betterware jest :

Seria kosmetykow z Morza Martwego.

Odkryj kosmetyki z drogocennymi składnikami z Morza Martwego! Na czym polega sekret
ich dobroczynnego wpływu na kondycję i wygląd skóry? W czasach starożytnych, gdy zauważono wspaniałe lecznicze i pielęgnacyjne działanie soli i błota z Morza Martwego, przypisywano im moc magiczną. Dzisiaj wiemy, że „magia” nie wynika z żadnych zjawisk nadprzyrodzonych, lecz jest efektem unikalnego składu chemicznego solanki występującej w tym niezwykłym morzu.
Zawiera ona cenne mikro- i makroelementy, przede wszystkim chlorek magnezu (53%), chlorek potasu (37%) oraz chlorek wapnia i różne pierwiastki śladowe. Zgodnie z opiniami naukowców to właśnie idealna kompozycja magnezu, potasu, chlorku sodu oraz pierwiastków śladowych w solach Morza Martwego wywiera tak dobroczynny wpływ na skórę człowieka.

Solanka z Morza Martwego jest wykorzystywana głównie w kosmetykach przeznaczonych
do pielęgnacji cery mieszanej i tłustej, walki z trądzikiem i wypryskami. Powoduje zwężenie porów skórnych, ograniczenie wydzielania sebum, a tym samym redukcję lub całkowitą likwidację problemów wynikających z przetłuszczania się cery. Sól stosuje się jako dodatek do kąpieli lub w formie okładów na skórę. Błoto występuje głównie w formie maseczek i okładów błotnych, a woda z Morza Martwego stanowi doskonały dodatek do szamponów, balsamów do ciała, kremów pielęgnacyjnych, żeli po goleniu itp

Solanka i błoto z Morza Martwego służą nie tylko pielęgnacji urody, ale także rozmaitym terapiom i kuracjom. Duże znaczenie ma zawarty w nich magnez zwany też pierwiastkiem zdrowia. Doświadczenia wykonywane w laboratoriach całego świata oraz na Uniwersytecie Birmingham pokazują, że kąpiele w solach magnezowych mogą stanowić źródło suplementacji magnezu. Dzięki kąpielom w solance z Morza Martwego, okładom błotnym oraz kompresom solnym z soli magnezowej organizm zyskuje podwójnie: solanka i błoto wspaniale pielęgnują skórę, jednocześnie
zaś może następować uzupełnianie ewentualnych niedoborów magnezu w organizmie w sposób bezinwazyjny, naturalny i jak najbardziej bezpieczny.

MINERAŁY PIĘKNA Z MORZA MARTWEGO

w ofercie od kwietnia dostepne są następujące kosmetyki :

Skoncentrowana woda Z MORZA MARTWEGO 200 ml

Nasycony roztwór drogocennych soli z Morza Martwego. Preparat o bardzo silnym działaniu: do pielęgnacji twarzy zalecamy stosowanie w formie rozcieńczonej z wodą mineralną lub jako dodatek do kosmetyków. Kilka – kilkanaście kropli nierozcieńczonego koncentratu to idealny dodatek do masażu pleców, nóg i stóp.

Stosowanie:

pielęgnacja cery przetłuszczającej się, z uporczywym trądzikiem i wypryskami (przecieranie solanką lub roztworem), zabiegi antycellulitowe (nacieranie i masaż solanką), pielęgnacja skóry stóp: likwidacja problemu ich nadmiernego pocenia się, przykrego zapachu oraz pękających pięt (nacieranie solanką, kąpiel), domowe kuracje przeciw łuszczycy, grzybicy i atopowemu zapaleniu skóry (kąpiele, nacieranie, kompresy), łagodzenie bólów mięśniowych (kąpiele, gorące kompresy), walka z łupieżem i przetłuszczającymi się włosami (wzbogacenie skoncentrowaną wodą szamponów i balsamów do włosów), przeciwdziałanie i likwidacja bólów kręgosłupa (nacierania solanką) oraz bólów reumatycznych (nacieranie solanką i/lub gorące kąpiele częściowe np. dłoni, nadgarstków itp. w solance), likwidacja obrzęków i uśmierzanie bólu pourazowego
(zimne okłady solankowe), rehabilitacja pourazowa.

Wskazówki:
Dłonie: dodaj 2-3 krople do wyciśniętego na skórę kremu i wmasuj w dłonie.
Krem do twarzy: dodaj 2-3 krople do nakładanego kremu na twarz i wmasuj - idealny do mieszanej i tłustej skóry. Działa lekko dezyfenkująco.
Krem lub żel po goleniu - podobnie jak w przypadku kremu do twarzy. Krem do stóp: dodaj 5-6 kropli i wmasuj w stopy.
W przypadku stóp doskonale działa masaż z samej solanki, która ma lekko oleistą formułę.
Szampon do włosów: dodaj kilkanaście kropel i wstrząśnij - woda ma działanie przeciwłupieżowe i antyłojotokowe.

SÓL KARNALITOWA Z MORZA MARTWEGO 750 g

Sól karnalitowa, zwana też solą magnezowo-potasową (93-97% KCl . MgCL2 . 6H2O i 3-7% NaCl) jest znana ze swojego niezwykłego, dobroczynnego działania na skórę człowieka. Stężenie związków chemicznych jest w niej odwrotne niż w soli kuchennej - do 97% chlorku
potasu i magnezu oraz do 7% zwykłej soli. Sól ta - nawet długi czas po wydobyciu z Morza Martwego - może sprawiać wrażenie lekko wilgotnej, czasem nawet oleistej. Jest to zjawisko naturalne i nie stanowi powodu do obaw.
Wysoko zmineralizowana sól zawiera magnez, potas, wapń, sód, chrom, cynk, mangan, miedź i żelazo.

Polecana do walki z uporczywym trądzikiem młodzieńczym, idealna do kąpieli o działaniu odprężającym, antystresowym, usuwającym przemęczenie.
Sól karnalitową z Morza Martwego stosuje się również wspomagająco w formie magnezowych kąpieli solankowych w stanach depresyjnych i schorzeniach nerwicowych.

Stosowanie:
pielęgnacja mająca na celu oczyszczenie porów skórnych, likwidację trądziku i wyprysków skórnych, ogólną poprawę kondycji skóry. Kąpiele w soli karnalitowej z Morza Martwego są szczególnie zalecane osobom ze skórą o tendencji do przetłuszczania się.
Kąpiele odprężające, antystresowe, wspomaganie terapii nerwic oraz pomoc w likwidacji stanów przemęczenia i przepracowania poprzez kąpiel w solance magnezowej.
Kompresy, nacieranie i przemywanie roztworem solankowym wspomagające terapie łuszczycy, atopowego zapalenia skóry, grzybic, reumatyzmu, bólów mięśni.Sól karnalitowa jest polecana do płukania ust i gardła w stanach zapalnych jamy ustnej, w trakcie grypy i anginy.

Wskazówki:

Zalecana temperatura kąpieli wynosi 35-40o C. Gorące kąpiele (50o C) polecane wyłącznie dla stóp lub dłoni. Stężenie kąpieli powinno wynosić od 0,1% dla zabiegów kosmetycznych i pielęgnacyjnych do 3% dla kąpieli leczniczych. Do kompresów stosujemy
roztwory do 6%. Aby uzyskać stężenie 3% w 5 litrach należy wsypać 150 g soli. Obliczanie stężenia: 10 l wody + 100 g soli = stężenie 1%
Przy kąpielach leczniczych należy zasięgnąć porady lekarskiej. Przeciwwskazania: świeże stany pooperacyjne, niewydolność krążenia, nowotwory, nadciśnienie 3-go stopnia, nadczynność tarczycy, czynna gruźlica, ciąża.

Błoto Z MORZA MARTWEGO 500 g

Z brzegów Morza Martwego wydobywa się ręcznie czarne, mokre błoto, które jest rozkładane na słońcu i suszone, a następnie poddawane procesowi mielenia i sterylizacji promieniami UV.
Błoto można stosować w formie maseczek i okładów na całe ciało. Jest nadzwyczaj skuteczne w pielęgnacji cery tłustej i mieszanej oraz nieocenione w zwalczaniu trądziku i wykwitów skórnych wywołanych nadmiarem sebum. Ma dobroczynny wpływ na pory skóry: odtyka je, ściąga, dezynfekuje, głęboko oczyszcza, co może ograniczyć wydzielanie się sebum i zmniejszyć ryzyko pojawienia się zmian trądzikowych.
Po zastosowaniu maseczki lub okładu z błota skóra staje się gładka i delikatna w dotyku. Doskonałe efekty uzyskuje się stosując błoto z Morza Martwego w formie maseczki na włosy z tendencją
do przetłuszczania się oraz w walce z łupieżem. W drogich i eleganckich ośrodkach SPA na całym świecie błoto z Morza Martwego stosuje się w zabiegach wyszczuplających i antycellulitowych.

Stosowanie: [/b

]maseczki i okłady błotne wygładzające cerę, wspomagające likwidację trądziku i problemów przetłuszczającej się skóry, okłady o charakterze antycellulitowym, maseczki na włosy i skórę głowy o działaniu przeciwłupieżowym, okłady wspomagające terapie chorób skóry: atopowego
zapalenia skóry, grzybicy i łuszczycy, ciepłe i gorące okłady błotne o charakterze przeciwreumatycznym.

Wskazówki:

Okłady i maseczki zimne (kosmetyka pielęgnacyjna, pielęgnacja skóry tłustej i mieszanej, trądzik, rehabilitacja pourazowa, grzybice) lub ciepłe (łuszczyca, zabiegi antycellulitowe, reumatyzm, bóle mięśni).
Do 7 części suszonego błota dodaj 1 część wody – otrzymasz gęstą masę. Użyj wody mineralnej lub przegotowanej. Przy stosowaniu po raz pierwszy zawsze sprawdź reakcję skóry na błoto - nałóż maskę na maksymalnie 5 minut.

Czas nałożenia maski jest indywidualny w zależności od typu skóry. Maski i okłady należy usunąć na etapie podsychania (nie doprowadzić do wyschnięcia). Nie należy zmywać mydłem. Zaczerwienienie i lekkie pieczenie jest reakcją normalną (pobudzenie mikrokrążenia, działanie
soli).

Błoto w połączeniu ze skoncentrowana wodą morską będzię kosmetykiem o bardzo silnym działaniu. W przypadku takiego zastosowania bezwględnie należy przeprowadzić wcześniej test na skórze.

Sól kosztuje : 24,99
Woda kosztuje: 22,99
Błoto kosztuje : 29,99

Kup błoto i sól, a wodę otrzymasz GRATIS!Sól + Błoto + Skoncentrowana woda za jedyne 54,98
( koszt całego zestawu kupionego oddzielnie : 77,97 - kupując cały zestaw oszczędzasz 23zł.)

Skoncentrowana woda, błoto i sól Blue Nature zawierają magnez, potas, chlorek sodu
oraz pierwiastki śladowe w idealnych proporcjach, dobranych przez najlepszego eksperta – samą naturę.
Gwarantują najwyższą czystość i jakość składników: nie zawierają żadnych dodatkowych środków chemicznych ani konserwantów .
Sprawiają, że zwykłe zabiegi pielęgnacyjne zmieniają się w relaksującą przyjemność o właściwościach terapeutycznych i upiększających.
Teraz nie musisz wyjeżdżać do drogich ośrodków odnowy biologicznej, by móc cieszyć się luksusowymi kosmetykami z Morza Martwego

zamówiłam cały zestw i czekam na paczkę ale nie jest to straszny koszt a ipisy warte uwagi, zaszkodzic mi nie zaszkodzi a o Morzu Martym i kosmetykach z niego mówi sie, że działaja na łuszczyce, a jak wiadomo w kosetykach wiele składników nie ma tak jak tutaj jest czysta woda i bloto oraz sól z Morza Martwego.
Jeśłi ktos ma pytania odpowiem. lub by chciał zamowic moge zamowic i wyslać, nie ma problemu.

Jak dostanę paczke i zaczne używać napisze na temat działania na moim organiźmie.
Awatar użytkownika
 szater
....powiem tak jestem dystrybutorem Betterware...znam ich produkty...kupuje od czasu do czasu pierdółki do kuchni...nigdy nie poleciłabym....ich produktów do prania ,płukania-sprawdziłam .....beznadzieja....a juz napewno nie produkty z Morza Martwego.....ich produkty

Cena mówi sama za siebie...nie sa to produkty dostepne w zasiegu reki,koszt ich sprowadzenia,cło,dostosowanie do użytku musi kosztowac....uwierz mi ....i ...daj sobie spokój....chyba ze ...intencje twoje sa troszke inne....to do działu reklamy zapraszam....

PS.
...jak kazdy dystrybutor otrzymałam filmik jak reklamowac te produkty....nie potrafie sama go wstawic ale gdyby była potrzeba....to jak ktorys z moich orłow bedzie pod reka... to wstawie. :D

Sól kosztuje : 19,22zł
Woda kosztuje: 17,68zł
błoto-23,07zł
..... :crazy:
Awatar użytkownika
 ab7807
nie będę sie sprzeczała bo nie o to chodzi. nie reklamuje aby sprzedać to raz tylko pojawiły sie i sa w ofercie i sama je dla siebie zamowiłam więc sama sie przekonam. jestem w Better i produkty mają super niektore i nie wiem czemu masz taką awersje na ich temat skoro tez jesteś. Mam setki zadowolonych Klientów i chyba cos mówi samo przez sie skoro kupują nadal i sa zadowolenie. ja także sprawdziłam kilka produktów. a z morzem martwym sie przekonamy jak dostanę paczkdobranoc i zacznę je strosować.
Awatar użytkownika
 szater
w naszej gromadce przyjaciołek wpadłysmy kiedys na taki pomysł aby kazda z nas nalezała do jakiejs firmy....padło na mnie zem dystrybutorka Better ..costam...chodziło nam o to aby miec tansze produkty...wzajemnie sie zaopatrujemy w cenie dystrybutora....moje produkty wypadaja najsłabiej...jest pare pierdółek do kuchni:do gotowania jajek,jakas rozowa pasta do czyszczenia,zawieszki do apaszek ale wiekszosc to....masakra:przegródki do szuflad,płyny...wogole chemia....i jezeli firma bierze sie teraz za "leczenie"....poniewaz "znam" sie troszke....na chociazby łuszczycy i Prawdziwych produktach z MM....napisałam o swoich watpliwosciach.... :D

PS.
oczywiscie masz prawo testowac i....bede czekała z niecierpliwoscia na efekty "leczenia" łuszczycy preparatami z Betterware....mysle ze tak w granicach tyg beda efekty...wysyłka z firmy to dzien oczekiwania....
 sara
witam,kiedys probowalam wszystkich mozliwych sposobow i wiem jedyny sposob na luszczyce to jest opalanie sie nad MORZEM MARTWYM!!! i to jest najlepsza i najskuteczniejsza walka z luszczyca,mieszkam w izraelu i juz wiele osob korzysta z tej metody,zapraszam do dyskusji.
 sara
witam,ja mieszkam w izraelu i adrazu mowie ze kosmetyki z morza martwego moge jedynie w jakims malym stopniu zalagodzic ale tylko i na pewno pomaga SLONCE!!!!!!!!!!!! moi przyjaciele juz to zrozumieli i przyjezdzaja kazdego roku!!!!a wiec lepiej uzbierac kase na pobyt m-c i zobaczycie jakie sa efekty,pozdrawiam.
 sara
jest duzo ludzi ze smaruja sie masciami ,sterydami i na ile jest ta poprawa ?a wraca z podwojna dawka,a wiec szkoda kasy i smarowania,jezeli nie kazdy moze przyjechac , to moze chodzic na lampy lecznicze i zastosowac diete,trzeba miec silna wole i sie nie poddawac,kazdy lubi uzalac sie nad soba ,ale trzeba przy luszczycy zaczac ,od srodka ,pozniej psychika.pozdrawiam.
 Gandalf
sara pisze:witam,ja mieszkam w izraelu
Ile kosztuje dzienny pobyt w przeciętnym hotelu,obiad w restauracji?Czy plaże są gólnodostępne,czy może są jakieś płatne kąpieliska?(Na dzikich plażach można się podobno utopić)Czy ze względów bezpieczeństwa lepiej przyjechać w zorganizowanej grupie cy też nie robi to różnicy i można przyjechać "na własną rękę"?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10