W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Witam
DZIEŃ 3

Efekt stosowania salicylu jest bardziej widoczny , zmiany są gładsze łuska bardzo drobna i cienka prawie jej nie ma.
Myślę że w poniedziałek albo we wtorek wystartuję z cygnoliną.
Na dziś tylko tyle :crazy:

antonia pisze:Radku, niedawno opisywaliśmy na forum leczenie chińską maścią ziołową Yiganerjing. Ja Ci mogę śmiało ją polecić, bo zalecza szybko i bez plam, Wchłania się bardzo dobrze więc nie musisz spać w ubraniu, ładnie pachnie, po za tym jest bezsterydowa a to największy plus. No i jest tania, więc można sobie pozwolić smarować nią cieniutko całe ciało.
Poczytaj opinie tutaj:
leczenie-niekonwencjonalne/yiganerjing- ... t3159.html
Antonia poczytałem i jestem w szoku i to pozytywnym szoku o działaniu tej maści .
muszę koniecznie spróbować na dłonie bo z dnia na dzień jest gorzej ,popytam na forum może będzie miał ktoś do odsprzedania 1 tubkę tego specyfiku ,bo zanim zamówię i dojdzie do mnie wysyłka minie kilka tygodni . ;(
Ja również zamówiłam, tak na wszelki wypadek, bo nie wierzę w całkowite wyleczenie łuszczycy. Czekam na przesyłkę, chyba jak dobrze pójdzie to jeszcze ok. 2 tygodni.
Myślę, że lepiej dla Ciebie byłoby umówić się z kimś kto już ma tę maść o pożyczkę maści i oddanie jej kiedy już do Ciebie dojdzie zamówienie.
To taka moja podpowiedź, może masz lepsze rozwiązanie :)
Witam
DZIEŃ 4

Dziś rano kiedy wstałem obejrzałem dokładnie zminy , łuski praktycznie nie było , plecy gładkie , kolana też, ręce ,,prawie" też ale mogło by być lepiej , wiec sobie pomyślałem że czas na cygnoline :D
Dziś po południu było pierwsze smarowanie cygnoliną stężenie 0,25% , posmarowałem całe ciało ,dodatkowo większe zmiany dosmarowałem salicylem tak dla pewności aby dodatkowo złuszczyć i wygładzic skórę .
Całą tą mieszanke trzymałem na sobie przez 1 godzinę, nie wiem czy za krótko czy też za długo ?
porem wszystko wytarłem i zmyłem szarym mydłem .
Trochę się zdupiłem i zapomniałem sobie kupić coś do nawilżenia , więc posmarowałem sie sudocremem nie miałem nic innego , daczej nie zaszkodzi :)
Minęło jakieś 3godz.od zmycia cygnoliny , na chwile obecną mogę napisać że skóra jest gładka i jędrna , zobaczymy jak będzie rano , jutro też powtórzę smarowanie cygnoliną z dodatkiem maści salicylowej i tam zamierzam do czwartku ,
w czwartek zrobię sobie dzień przerwy i pójdę na solarium .
nie wiem czy to dobry plan ?
czekam na wasze sugestie
Zdjęcia zrobię jutro , morze będzie coś już widać po tej cygnolinie .
pozdrawiam
Cygnolinę zmywaj najpierw szmatką nasączoną olejem, a potem możesz mydłem.
Nie dodawaj salicylu do cygnoliny jeśli planujesz się opalać, bo na stałe możesz mieć skórę w kolorowe łaty ;) Przed opalaniem zawsze zmywaj mydłem każdą maść.
antonia pisze:Cygnolinę zmywaj najpierw szmatką nasączoną olejem.
ale jakim olejem ?
da się tak olejem przecież to się będzie rozmazywać , albo tak ciapać :surprised:
a co myślisz aby te zmiany dosmarowywać salicylem tak na początek, dobry to pomysł ?
Nie kombinuj bo możesz przedobrzyć :D
Cygnolinę zmywaj olejem jadalnym. Po prostu ścieraj szmatką nasączoną w oleju, nic się nie maże :D Próbuj :)
Jak chsesz się pozbyć łuski, to rób sobie okłady z zaparzonych fusów zielonej herbaty.
Witam

DZIEŃ 20

Długo tu nie zaglądałem ,ale to nie znaczy że sobie odpuściłem ,po prostu nie było za bardzo co pokazywać ,zmiany cofają się bardzo wolno .
Pierwszy tydzień smarowanie cygnoliną 0,25% efekty mizerne ,
od jakiś 12 dni smaruje się 0,5% efekty są !
Co jakieś 3-4dni robię sobie przerwę 1 dniową od cygnoliny żeby skóra odpoczęła i ja też od ciągłego zmywania tego mazidła ,
czasami na noc posmaruje się samym salicylem bo na niektórych starych zmianach pojawia się taka drobna łuska ale nie sypie się i nie jest to też jakoś uciążliwe, po prostu wolniej się goją te zmiany .
Najgorzej jest na rękach bo są to drobne krostki i wolno się goją ,nie są już tak widoczne te zmiany ale jednak są ,nie stosuje nic specjalnego na dłonie tylko salicyl i cygnoline to czym smaruję resztę ciała .
Jeśli chodzi o dalsze smarowanie to lekarz mi przepisał cygnoline 1% powiedział że powinna załatwić sprawę do końca ,trochę się obawiam tego stężenia bo boję się ,że się poparzę za bardzo ,już mnie skóra piecze po tej 0,5% a tu dwa razy tyle ,z tego co wiem to jest jescze stężenie 0,75% może najpierw tym a potem dopiero 1% ,sam już nie wiem .
Maści trzymam w lodówce więc do 30 dni od zrobienia zachowują swoje najlepsze właściwości ,więc jakiś 3 tygodnie może sobie stać w lodówce cygnolina 1% zanim ją użyję ,a między czasie może zastosować najpierw stężenie 0,75% jak myślicie ?
zdaje się na waszą podpowiedz .

Co do nawilżenia to stosuję alantan najczęściej po cygnolinie ,jednak nie zawsze bo jak nie smaruje się cygnoliną to stosuję jakiś tam balsam z oliwkami ,nic firmowego,żona kupiła w jakiejś taniej sieciówce .
Odnośnie tego alantanu to jestem zadowolony bo naprawdę dobrze natłuszcza zmiany ,wygładza ,widać po nim różnicę ,
jednak jego wydajność w stosunku do ceny jest dość mała .
tubka ma 30gr. a cena to ok 7zł. więc za 100gr. czyli 3tubki i trochę zapłacimy ponad 21 zł .
Przy takich zamianach jakich ja mam to tubka starcza mi na 3-4 smarowania ,trochę słabo .
Może ktoś z was stosował coś innego a równie dobrego ,
myślałem o produktach garnier bo mają tam kilka balsamów do suchej skóry ,wyczaiłem też ostatnio jakiś Nivea soft ,na opakowaniu pisze że niby intensywnie nawilża ,ale stosował ktoś ?
bo sam nie wiem ci robić !

podobno są też jakieś maści nawilżające robione na receptę ,zna ktoś coś takiego ? jakieś składy ? o co pytać lekarza ?
W piątek mam następną wizytę kontrolną więc dla tego moje pytania .

Chyba wszystko ,czekam na wasze sugestie i porady odnośnie dalszego leczenia .
teraz fotki z dnia dzisiejszego . mogą być trochę prześwietlone ale z kilkudziesięciu jakie sobie zrobiłem wybrałem te najlepsze.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Witaj,
działać na pewno działa, i to pięknie jak na 20 dni leczenia.
O cygnolinę 0,75% warto poprosić, bo faktem jest, iż nie wiadomo jakim stężeniem będziesz musiał dobijać @.

Maści natłuszczające/robione są to:
cholesterolowa -

Maść cholesterolowa z witaminami

Vit. A 100, 00 j.m.
Vit. E 20,00 j.m.
Ung. Cholesteroli ad 200,0
M.f. ung.

Maść cholesterolowa z witaminą A

Vit. A 300 000 j.m.
Ung. Cholesteroli
Vaselini albi aa ad 100,0
M.f. Ung.

Maść cholesterolową z wit. A

Ung. Cholesteroli 100.0
Vit. A 2000 j.m.
M.f. Ung.

(maść bardzo tłusta, ładnie i szybko się rozsmarowuje).

Maść cholesterolowa z witaminami

Vit. A 400 000 j.m.
Vit. E liq. 2,0
Ung. Cholesteroli ad 200,0
M.f. Ung.

albo borna -

Maść borna miękka

Rp.
3%Sol.Ac.borici
Lanolini
Vaselini flavi aa ad .100,o

Maść borno-cynkowa

Rp.
Ac. borici 2,0
Glycerini 10,0
Ung.Zinci ad.100,0 (ung.zinci10% na adeps.suillus.)

Krem borny z Hydrocortisonem

Rp.
3% Sol.Ac.borici
1% Ung.Hydrocortisoni (na ung.Cholesteroli)
Eucerini ad 100,0

Wszystkie składy podaję Ci na podstawie http://www.biedronkowo.info/index.php/l ... borna.html, to tam proponuję na przyszłość szukać wszystkich interesujących Cię składów mazideł.

Niemniej 100 g takowej, to teraz cena tak ok. 9-10 zł.

Ja wspomagałam się, i wspomagam nadal, tym - https://www.straganzdrowia.pl/pl/p/Masc ... 250ml/1976 -250 za niecałą 10. U mnie działa genialnie, tak w natłszczaniu jaki i ściąganiu łuski.Powodzenia :)
Witam
Jutro polece do swojego lekarza po recepte na cygnoline 0,75% i tak sobie myślę aby od poniedziałku zacząć od tego stężenia bo teraz mam jeszcze całą tubkę 0,5% więc muszę ją do końca wykożystać , w niedziele zrobie sobie przerwę bo pracuję cały dzień i nie będzie mi się chciało smarować a w poniedziałek zastosuję to 0,75% i tak do końca tubki , potem ewentualnie już cygnolina 1% .
Dzięki za składy maści , ale chyba zdam się na to co mi zaproponowałaś z linka , wygląda ciekawie, ma zapach , i w dodatku jest tanie i wydajne .
Ale tym alantanem tez się będę smarował .
Najbardziej mnie denerwuje to że nie które zmiany dalej się łuszczą , nie jest to gruba łuska tylko bardzo cienka której nie można nawet delikatnie zdrapać , są to pojedyńcz zmiany ale jednak są .
Zapomniałem wam napisać że zrezygnowałem z mycia się mydłem szarym , zamiast szarego stosuję z dziegdziecia
trochę śmierdzi ale szybko się ten zapach ulatnia i po chwili nic nie czuć na ciele .
Stosowałem też mydło siarkowe ale po pierwszym razie smierdziałem przez 2 dni aż mi było wstyd iść do roboty , sam czułem ten smród a co mówić moi współpracownicy , może i jest dobre ale jak się siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi to można sobie zafundować taki zapach ,a w łazience to mi śmierdziało ze 3 dni aż dziecko się dopytywało co tak smierdzi :crazy:
no nic ja zrezygnowałem .
Dodam wam jeszczę że przez te równe 3 tygodnie ,podsumowując dotychczasowe leczenie w domu i tylko domu straciłem ok. 120zł na wszystkie mazidła a myślę że to dobiero połowa do
całkowitego zaleczenia , główne podsumowanie zrobię 1 września.
Poproszę też żonę o zrobienie lepszych zdjęć
bo samemu to ciężko.

pozdrawiam .
Witam

Mam do was pytanie bo pogrzebałem trochę w necie i znakazłem coś takiego jak alantan balsam cena ok 10zł. tubka coś koło 200 gr.
stosował to ktoś kiedyś ? A może ktoś stosuje3 ?