Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 Mindar
antonia pisze:Ja mam ten:

http://supple.pl/s/cocois

Osobiście wolałabym proderminę, (pod warunkiem, że wykwitów łuszczycowych jest niewiele i są małe) to też dziegieć, ale o wiele silniejszy.
Hej

Kiedyś pomagał mi Delatar, ale nie można go już kupić, bo wycofali go ze sprzedaży. Widzę, że jest teraz droższy (oczywiście!) zamiennik Cocois. Myślicie, że warto? Czy coś innego polecacie?
Awatar użytkownika
 henia
Mindar pisze:Hej

Kiedyś pomagał mi Delatar, ale nie można go już kupić, bo wycofali go ze sprzedaży. Widzę, że jest teraz droższy (oczywiście!) zamiennik Cocois. Myślicie, że warto? Czy coś innego polecacie?
Cocois, raczej tez już poza zasięgiem.
Jeżeli jednak ten delatar na ciebie działał, to proponuję wypróbować proderminę - maść robiona, tania, sporządzana w róznych stężeniach. Dwa mankamenty - wali piekłem, i jest na receptę.

Jeżeli kłopoty z dotarciem do dermatologa w sensie zdobycie recepty, jest jeszcze angielski exorex, dostępny na allegro.
 michar
Witam.
Szukam lekarza w pomorskim a najlepiej w trójmieście który leczy cygnoliną. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
 Paweł
Aleksandra Siedlewicz - Chyba imię dobrze pamiętam ;) Ona przyjmuje gdzieś w Gda. To moja ostatnia dermatolożka do jakiej chodziłem i bardzo dobrze ją wspominam. I ona pierwsza zastosowała u mnie Cignoderm, czyli gotową cygnolinę. Dziś już niedostępną. Możliwe, że też na cygnolinie się zna. W każdym bądź razie spróbuj. Z nią można pogadać normalnie.
 Zazurek
Witajcie,
Jestem tutaj nowa i pierwszy raz w ogole wypowiadam sie na jakimś forum (zatem nie do konca wiem czy akurat w tym watku pisać :)
Krótko o mnie: luszczyca uaktywnila mi sie ponad 3 lata temu(w wieku 20 lat) Najpierw glowa. Po rozpoczeciu leczenia sterdyami wysypalo mi tez cialo.Leki w ogole nie pomagaly.W rezultacie mialam naświetlnia uvb i metotrexat na stawy. Z ciala zeszlo wszystko prawie.Od okoli 1.5 roku mam spokoj. Ale ze skorą głowy mam problem.Dotychczas w miare pomagal mi Blue Cap spray. Ale jakos od 6 miesiecy nic mi juz nie pomaga.Wydaje mi sie,że mialam prawie wszystko. Teraz rozpoczelam leczenie exorexem (preparat ze smola weglowa).
Ale zaciekawil mnie temat cygnoliny.Duzo o niej czytalam i podobno pomaga wielu chorym. Tylko coś gdzies przeczytalam,że w Polsce juz nje mozna tego dostac. To prawda? Z góry dziękuje za informację i wsparcie :) pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
 henia
[...]]Ale zaciekawil mnie temat cygnoliny.Duzo o niej czytalam i podobno pomaga wielu chorym. Tylko coś gdzies przeczytalam,że w Polsce juz nje mozna tego dostac. To prawda? Z góry dziękuje za informację i wsparcie pozdrawiam, Zuza
Cygnolina na skórę głowy? oj to zabawa dla wybrańców w sensie potrzeba wielkiej ostrożności i doświadczenia jednak.
Ze dwa miesiące temu jeszcze nie miałam problemów z jej zakupem, to raczej problem recepty w sensie czy lekarz Ci ją przepisze?

Daj czas temu exorexowi, u mnie się sprawdzał. Powodzenia :)
 PieknyiMlody
Witam ;)Jestem nowy na forum, cierpię na łuszczycę na ciele zaleczyłem cygnoliną 0,1 później mniejsze krostki co jeszcze zostały dobiłem cygnoliną 0,5. Na głowę stosowałem również cygnolinę 0,1 pomogło ale nie na długo, miałem spokój około miesiąca, głowe smarowałem na 2h potem zmywanie i natłuszczanie i tak przez ok tygodnia, w międzyczasie stosowałem również exorex. Podczas leczenia cygnoliną zauważyłem, że skóra przypalała się od cygusi ale na skórze głowy nigdy nie miałem tak jak na ciele. Po prostu na ciele zostawały mi obwódki po cygnolinie a w srodku biała zdrowa skóra, natomiast na głowie po przestaniu stosowania cygnoliny tak jak piszę po tygodniu czasu stosowania, schodziła mi czarna skóra ta przypalona przez cygusię. Gdy już zeszła miałem białą skórę, nie było widać żadnego zaczerwienienia. I teraz cały maj będe miał wolny i ustaliłem z Panią dermatolog, że bd używał cygnolinę. Warto ściąć włosy tak na jedyneczkę?? =D I jakie leczenie ogólnie zastosować?? Wiem, że to pytanie do Pani dermatolog ale chciałbym, żeby inni też się wypowiedzieli coś na ten temat. Mówiłem Pani dermatolog, że na głowe chciałbym cygusie w płynie ona natomiast mówiła mi, że takiej nie ma. Inni dermatolodzy mówili że przez stosowanie cygusi na głowe wypadną mi włosy, czasem na pojedyncze ogniska na głowie stosowałem 0,5 i nic mi się nie działo. Czy pomadę cygnolinowa można stosować na skórę głowy?? Przepraszam być może źle umieściłem ten post ;) jeśli tak to z góry przepraszam =D
Awatar użytkownika
 Paweł
Otóż cygnolina w płynie jest. Skład tu:
http://luszczyce.pl/leki-zewnetrzne/mas ... gnolinowe/
Sprawdzone i potwierdzone przez farmaceutę.

Na głowę to tylko słabe stężenia, bo tam skóra jest bardzo delikatna. Co do wypadania włosów po niej to nie jestem w stanie wypowiedzieć się.

Ja się golę od wielu lat na 0. Po to, żeby mieć łatwy dostęp do skóry głowy i mało zużywać preparatów.

Jeśli nie cygnolina, to może dziegcie byś spróbował na skórę głowy.
Awatar użytkownika
 szater
cygnolina to mój konik,i wielka przyjaciółka.Stosuje stara metoodą zawsze i...skutecznie. Cygnolina w płynie to wymysł i starzy lekarze tego nie polecali totez zawsze stosowałam w masci.Piszesz ze po tygodniu stosowania wyleczyłes skóre na głowie?....oj to jakas torpeda zdrowotna :surprised: przejscie z 0,1% na 0,5% to już nie głupota nawet a jakies samobójstwo....z moich wiesci :
-stosuje sie niskie stezenia na głowe!
-powoli zwieksza sie steżenie 0,1 % 0,125% 0,2%....i konczy sie na....0,25%
ze wzgledu na bliskość centralego osrodka mózgowego,dużego ukrwienia i dduzej ekspansji masci na powierzchnie głowy

-cygnoline stosuje sie POWOLI,SYSTEMATYCZNIE, i co najważniejsze DŁUGOFALOWO
nie ma leczenia cygnolina przez tydzień,gdyz jedynie co sie osiągnie to spallenie skóry i...odbicie po drugim tygodniu.

Cygnolina ma za zadanie WYPALAC i to własnie czyni,schodząca skóra to własnie efekt...normalny i porządany.
Aby pozbyc sie ciemniejszych obwódek dobrze zastosowac peeling solny.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 44