- 31 sty 2016, o 13:13
Tylko że ja nie jestem do końca pewna czy mnie dobrze zdiagnozowali. Co lekarz to inna opinia. Wczoraj się dowiedziałam że mam jeszcze półpaśca bo po jednej stronie zmiany są inne od reszty i bolesne. Nie wiem jak wyglądają początki łuszczycy. U mnie to były drobniutkie czerwone kropeczki jak pokrzywka. Dlatego myślałam że to reakcja uczuleniowa na antybiotyk.
Teraz zmiany pomału schodzą po sterydach ale boje się że wszystko wróci jak je odstawie
Czy należy maść sterydową odstawiać stopniowo czy jak jest spora poprawa to z dnia na dzień zmienić na balsam natłuszczający?
Biorę wit D3 i wit C lewoskrętną, staram się jeść dużo warzyw i owoców i nie pije alkoholu. Macie jeszcze jakieś rady? Bo od tych dermatologów to co chwile co innego a człowiek tylko głupieje...
Teraz zmiany pomału schodzą po sterydach ale boje się że wszystko wróci jak je odstawie

Biorę wit D3 i wit C lewoskrętną, staram się jeść dużo warzyw i owoców i nie pije alkoholu. Macie jeszcze jakieś rady? Bo od tych dermatologów to co chwile co innego a człowiek tylko głupieje...