Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Cataleya
Tylko że ja nie jestem do końca pewna czy mnie dobrze zdiagnozowali. Co lekarz to inna opinia. Wczoraj się dowiedziałam że mam jeszcze półpaśca bo po jednej stronie zmiany są inne od reszty i bolesne. Nie wiem jak wyglądają początki łuszczycy. U mnie to były drobniutkie czerwone kropeczki jak pokrzywka. Dlatego myślałam że to reakcja uczuleniowa na antybiotyk.
Teraz zmiany pomału schodzą po sterydach ale boje się że wszystko wróci jak je odstawie :( Czy należy maść sterydową odstawiać stopniowo czy jak jest spora poprawa to z dnia na dzień zmienić na balsam natłuszczający?
Biorę wit D3 i wit C lewoskrętną, staram się jeść dużo warzyw i owoców i nie pije alkoholu. Macie jeszcze jakieś rady? Bo od tych dermatologów to co chwile co innego a człowiek tylko głupieje...
Awatar użytkownika
 antonia
Do wit. D3 dorzuć koniecznie K2MK-7 200mcg, w przeciwnym wypadku narażasz się na osteoporozę i próchnicę zębów.
Sterydy również należy odstawiać stopniowo, by nie spowodować nowych wysypów.
Jeśli nie jesteś pewna diagnozy to poproś lekarza o skierowanie na analizę, lub wykonaj taką prywatnie.
 Drwal
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy wpis. Cataleya rozumiem doskonale co przeżywasz bo mam to samo. Mam 26 lat i w połowie stycznia 2016 została wykryta u mnie łuszczyca kropelkowa. Wcześniej prawdopodobnie miałem anginę. Zaczynało się wszystko od plam na twarzy, teraz mam wysypane całe ciało, mimo, że już wszystko zanikało, to znów zachorowałem (nie wiem na co, może jakaś grypa) i wysypało mnie jeszcze bardziej. Też jestem załamany, ale wiadomo to początki trzeba się przestawić.
Awatar użytkownika
 szater
Cataleya pisze:
Biorę wit D3 i wit C lewoskrętną, .
co to za cudo? pierwszy raz słysze o witaminie lewoskrętnej :nomnom: