Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
 Basieńka44
Kary więzienia w zawieszeniu, grzywny i zakazy wykonywania zawodu. Sąd Okręgowy w Toruniu wydał wyrok w sprawie lekarzy i pielęgniarek z Grudziądza, którzy mieli testować szczepionki m.in. na ptasią grypę na nieświadomych tego osobach, głównie bezdomnych. Zdaniem sądu, oskarżeni dopuścili się wykonywania zabiegów bez zgody pacjentów, fałszowania dokumentów i oszustwa na rzecz sponsora zleconych im badań klinicznych. Wyrok nie jest prawomocny.
http://www.regionalna.tvp.pl/17838433/t ... eli-wyroki
Awatar użytkownika
 szater
wczoraj otrzymałam kolejna trzecią juz szczepionke p/tęzcowi...żyję,czuje sie dobrze i....skład owej szczepionki...bezpieczny ..jakby ktos,cos lub ewentualnie nikt nikomu nic :P
 Basieńka44
Wszystko odbywało się w przychodni pod nazwą „Dobra Praktyka Lekarska ” .

"Polscy lekarze testowali na pacjentach eksperymentalną szczepionkę przeciwko ptasiej grypie. Skazano ich jedynie za działanie na szkodę firmy farmaceutycznej. Czy jednak eksperyment nie przyczynił się do śmierci szczepionych bezdomnych?
W schronisku im. Brata Alberta pobili się bezdomni, wezwano policję. Policjanci odkryli, że pensjonariusze kłócą się o pieniądze – powodem konfliktu było to, że niektórzy dostali w przychodni tylko pięć złotych za to, że się zaszczepili, a inni aż trzydzieści. To było intrygujące — dlaczego za szczepienia inkasuje się pieniądze?

A kierownik schroniska zaczął mówić, że z bezdomnymi dzieje się coś dziwnego: wielu zaszczepionych nie wróciło na zimę do schroniska, ślad po nich przepadł. Było też sporo pogrzebów, więcej niż zwykle".

W listopadzie zapadł wyrok:

" Dwa lata w zawieszeniu dla lekarzy, zakaz wykonywania zawodu przez pięć lat. Grzywna i zwrot pieniędzy za badania dla sponsora, czyli firmy medycznej, która zamówiła badania w imieniu koncernu Novartis Deutschland i jest poszkodowana".

- http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22470 ... wiadczalne
 Basieńka44
Pewien lekarz jako „niezależny ekspert” zachwalał dzieciom w szkołach szczepionki na brodawczaka ludzkiego HPV, wirusa przenoszonego tylko drogą płciową. Jan Pospieszalski przed kamerami zdemaskował go jako lobbystę, opłacanego przez koncern farmaceutyczny. Ciekawe, co okaże się w przyszłości w sprawie posłów – lekarzy z Platformy Obywatelskiej?
Chrześcijańskich lekarzy w Kenii zastanawiało jednak, dlaczego szczepionki mają być podawane tylko kobietom, i to w tej grupie wiekowej. Wraz z Kościołem katolickim doprowadzili więc do przeprowadzenia dodatkowych badań. Okazało się, że szczepionki te powodują nieodwracalną sterylizację po zażyciu piątej dawki. Cały program wstrzymano, a kenijski episkopat serię proponowanych szczepień nazwał wprost „zamaskowanym programem kontroli urodzeń”. O tym skandalu informowało na cały świat Radio Watykańskie, ale mainstreamowe media nie były nim zainteresowane
.
http://gosc.pl/doc/2280627.Szczepionki-Nie-dowierzam
Awatar użytkownika
 szater
najlepsze jest w tym temacie to (pomijam juz kwestie polityczną :P ) iż wszystkie te informacje "wiarygodne" i "rzetelne" wyszukuje i podaje tak ostentacyjnie osoba co SAMA JEST ZASZCZEPIONA I MA ZASZCZEPIONE NA WSZYSTKO SWOJE DOROSŁE DZIECI....pogratulowac odwagiObrazek

Wiarygodne byłoby to wtedy gdyby za słowami szły czyny a tak to tylko ...wodolejstwo...NIE POTWIERDZONE NIGDZIE INFORMACJEObrazek

no ale jak kto ma potrzebe... :notguilty:
 Basieńka44
Nigdy nie jest za późno żeby zmądrzeć
najgorsze co można zrobić to trwać w zakłamaniu i innym je wmawiać
Tak sama byłam szczepiona nie w pierwszej dobie życie i nie tyloma szczepionkami co podaje się dzieciom obecnie.
Moje dzieci też były szczepione dlatego że nie miałam tej świadomości jaką mam teraz czym są szczepienia.
Nauczona skutkami ubocznymi u najmłodszego dziecka ostrzegła bym każdego bo znam to z autopsji.
Widzisz Krysiu na naukę nigdy nie jest za późno.
Człowiek uczy się całe życie jeśli tylko tego chce a nie trwa w tym co zdobył kiedyś i wszystko inne odrzuca,uważając że posiadł wszelkie rozumy.
Awatar użytkownika
 szater
o to dobra nowina....ciesze sie ze przejrzałas na oczy...ludkowie sie ucieszą xd

Tak zawsze powtarzam pokora,ważna rzecz,fajnie ze to nareszcie dostrzegłas :) acha i mniej wytykaj innym wiecej szukaj u siebie.
Powodzenia! co do szczepionek.... ludzie mają swój rozum zapewniam i nie trzeba sączyc kłamstw i wymyslonych historyjek aby potwierdzic swoja wiarygodnosc :geek:

Spokojem i dobrym słowem mozna zyskac wiecej...duzo wiecej...
 Basieńka44
Zawsze u mnie pokora na pierwszym miejscu była Krysiu tylko ty tego nie dostrzegasz bo przerosło ci EGO.
To nie ja wytykam innym a ty wytykasz wiele mnie no ale nawet w tym przypadku twoje EGO jest górą jak widzę.
Moja nauka nie idzie w twoim kierunku a odwrotnym no ale...........
Rozumni ludzie nie odrzucają żadnych informacji jako prawdziwych
ignoranci uważają że tylko ich są prawdziwe i taka różnica miedzy ludzka bywa.
Jeśli mi potwierdzisz to sączenie kłamstw przeze mnie możesz o nich pisać jeśli nie masz na nie żadnych dowodów bądź łaskawa sprostować kalumnie na mój temat nie tylko tutaj także na swoich słynnych pw.
ludzie mają swój rozum zapewniam i nie trzeba sączyc kłamstw i wymyslonych historyjek aby potwierdzic swoja wiarygodnosc

Jesteś wszechstronnie uzdolniona jak sama o sobie piszesz więc powinnaś wiedzieć że tego typu teksty pod czyimś adresem są karalne
i świadczą raczej o tobie nie o mojej wiarygodności czy szczerości
 Basieńka44
Ps.
moje dorosłe dzieci nie były szczepione na HPV i nie będą bo same nie chcą po tym co wiedzą w temacie.
tak samo nie szczepią się na grypę,raz zmuszone przez zakład pracy do szczepionki przeciw grypie poważnie ją odchorowały więc nauczone własnym doświadczeniem ponownie nie dadzą się zaszczepić.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 59