Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
 Basieńka44
Gdzieś czytałam :P
Arkę Noego zbudowali amatorzy
Titanica profesjonaliści..................
i co się stało :notguilty:
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:[...]
Jak wiadomo medycynie noworodek ma nieszczelne jelita aby mógł przejąć z pokarmem matki wszelkie przeciwciała potrzebne do obrony organizmu, więc co się dzieje jak w zamian za te swoiste matczyne przeciwciała dostaje wiązankę toksycznych składników szczepionki??
Może - wyrastają z nich takie baby jak ja :D albo też takie witki jak Ty xd W kazdym razie żyjem, i to całkiem całkiem :cool:

PS. A tę Arkę, to ty se buduj, wanne musi posiadasz, to nikt Ci nie broni przeca :notguilty:
 Basieńka44
Może - wyrastają z nich takie baby jak ja :D albo też takie witki jak Ty xd W kazdym razie żyjem, i to całkiem całkiem :cool:
Pewnie że mogą zależy ile chemii na dzień dobry dostaną :notguilty:
Jeno te witki zdrowsze bywają ni te baby xd
wanny mi mało arka mi siem marzy :P
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze: Pewnie że mogą zależy ile chemii na dzień dobry dostaną :notguilty:
Jeno te witki zdrowsze bywają ni te baby xd
wanny mi mało arka mi siem marzy :P
Jako że my z epoki "każdemu po równo", to jakby najlepszy dowód na to, ze jednak nie taki diabeł straszny. Dostalim i zyjem :D

Życzę oczywiście realizacji marzeń, niemniej ja o tej wannie w sensie a woduj Aśćka w niej tę swoja arkę, skolka ugodna xd

Od tężca jestem oczywiście zaszczepiona :D
 Basieńka44
Jako że my z epoki "każdemu po równo", to jakby najlepszy dowód na to, ze jednak nie taki diabeł straszny. Dostalim i zyjem :D
Pytanie jak a nie czy :notguilty:
jam też szczepiona była na to cuś ino czy to jeszcze działa,było to dawno temu :notguilty:
Awatar użytkownika
 szater
najpewniej jest...sprawdzić :P
Nikt tu odpowiedzi wiarygodnej nie udzieli.

jedno pewne gdy bedzie potrzeba lekarz sam zadecyduje o doszczepieniu...mozna sie oczywiscie niezgodzic :) a le prawde powiedziawszy mając wizje TAKIEJ SMIERCI inaczej sie przemawiaObrazek
 Basieńka44
mając wizje TAKIEJ SMIERCI inaczej sie przemawiaObrazek
no medycyna postępuje do przodu może i na tą wizje coś wynajdzie xd
A tu taka ciekawostka bez związku i znaczenia co dla niektórych :notguilty:

Już w 1935 r. Jungeblut, profesor bakteriologii na Wydziale Medycyny i Chirurgii Uniwersytetu Columbia w Nowym Jorku, stwierdził, że witamina C może całkowicie zwalczyć wirus polio. Wywnioskował to z eksperymentów na rezusach. Wprowadzał wirus do organizmów małp, a kiedy miały już pierwsze objawy choroby, podawał im uderzeniową dawkę witaminy C. Dzięki tym badaniom zyskał też dowody, że jest ona skuteczną bronią przeciwko tężcowi, zakażeniu gronkowcem, dyfterytowi, opryszczce i żółtaczce!

Jungeblut odkrył, że zastrzyki z witaminy C zapobiegły paraliżowi u jednej trzeciej rezusów zakażonych wirusem polio, a jednocześnie tylko 5 proc. małp straciło pełną sprawność motoryczną. Uczony powtórzył badanie i uzyskał podobne wyniki w większej grupie zwierząt, liczącej niemal 200 osobników. Gdy wstrzyknął im inną odmianę wirusa polio, rezultat był niemal identyczny.
http://oczymlekarze.pl/profilaktyka-i-l ... o-aids#Ile
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:{...]
jam też szczepiona była na to cuś ino czy to jeszcze działa,było to dawno temu :notguilty:
Co Ci powiem, to Ci powiem ale Ci powiem - jeżeli kiedykolwiek byłas juz szczepiona na tężec, to przy nastepnym jakimkolwiek podejrzanym skaleczeniu, podawana jest Ci tylko jedna dawka szczepionki, na przypomnienie - jak rzekł mój lekarz. Oczywiście jeżeli seria szczepień tęcowych była dawno. Tyle praktyka :D
Awatar użytkownika
 szater
no heniu niekoniecznie :surprised: byłam szczepiona jako dziecko-zgodnie z kalendarzem szczepień po wypadku doszczepiano mnie:podczas udzielania pomocy i czyszczenia ran,po miesiącu i po pół roku. :notguilty:

Basia zobacz jak umiera sie na tęzec...dosc straszna ta śmierc wiec uważam ze w obliczu smierci każdy broni sie rekami i nogami i śpiewa deczko inaczej :P
 Basieńka44
Każda śmierć jest śmiercią smutną bez względu na przyczynę czy wiek
Jeno w tym życiu jest pewne na 100% jak żeśmy się narodzili to i umrzeć umrzemy nie od nas zależy czas czy przyczyna
Żadna szczepionka przed tym nie uchroni,przynajmniej ja o tym nie słyszałam
a że szczepionka może uszkodzić poważnie zdrowie bardzo często :(
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 59