W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
O matko nie dojdziemy do porozumienia
Basieńka44 pisze:Jakie zastosowanie ma Sylimarol 70 mg?Sylimarol 70 mg to lek pochodzenia roślinnego, który stosuje się tradycyjnie wspomagająco w stanach rekonwalescencji po toksyczno-metabolicznych uszkodzeniach wątroby spowodowanych działaniem takich czynników jak: alkohol czy środki ochrony roślin, w niestrawności (wzdęcia, odbijania) po spożyciu ciężkostrawnych pokarmów, a także w dolegliwościach po przebyciu ostrych i przewlekłych chorób wątroby.
Dokładnie tak jak piszesz wspomagająco dla osób z chorą wątrobą, i jak sie nażre karkówki z grila lub opiję wódy- ani jedno ani drugie mnie nie wciąga. Ale nigdy jako lek wspomagający leczenie łuszcycy chyba że bedę musiała przyjmowac inne leki i wtedy wspomagająco owszem.
W przypadku Biaty potrzebny jej jest lek na ł i suplementy na ł.
To na tyle dobranoc spadam ide myju myju i spać bo jutro ranna zmaina. xd
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:[...]A tu w tym temacie lek leci już prawie rok więc i obszar nie musi być duży chociaż był a i czas stosowania
Basiu czy w tym konkretnym temacie, masz coś jeszcze do dodania, oprócz tego, do czego doszłyśmy tu rano, wymieniając posty z zainteresowaną? w senie spróbować odstawić tę proderminę i postawić na słoneczko. Dając skórze odpocząć od leku ale też mając nadzieję, na lecznicze działanie terapii słonecznej?
Jezeli tak - to przekaż je; jeżeli nie - to proponuje zakończyć te.... dywagacje. Pozdrawiam i buziaki przesyłam, życząc kolorowych snów :*
W przypadku Biaty potrzebny jej jest lek na ł i suplementy na ł.
To na tyle dobranoc spadam ide myju myju i spać bo jutro ranna zmaina
Po pierwsze Gosiu nie ja wyszłam z tą propozycją do Beaty doczytaj proszę
o wspomaganiu tym ostropestem czy sylimarolem
a odpowiedziałam tylko na pytanie ile ja biorę :P
po drugie po tak długim stosowaniu cygnoliny i proderminy by się przydał i to może nawet bardzo
wszystkie leki wchłaniają się przez skórę do krwiobiegu i raczej wątroby nie wspomagają a obciążają
tym bardziej że to młody organizm.
a nie znam składu na receptę maści z Wit A a nie wiem czy lekarz zna, bo mi chodzi żebym mogła jakąś maścia całe ciało smarować żeby skora w żadnym miejscu nie była przesuszona ??
Wit A sol 5,0
1% Acidi borici
Eucerrini ad ad 100,0
taki mam skład
ale miewałam tez inne
 BIATA
O kurcze ale tu się temat rozwinął przez tą moją nie obecność, dziękuję Wam wszystkim że mi pomagacie wypowiadacie się itp :* tak jak Henia pisała ja mało tej proderminy używam mało ale systematycznie, no może rok temu więcej jej szło bo było więcej zmian a teraz jest parę małych rozsianych po całym ciele, wczęsniej myślałam o tym zeby wstawic zdjęcie na forum ale i tak byście pewnie na nim nic nie zobaczyli bo one są małe jak główka zapałek i nie jedna przy drugiej tylko tak rozsiane, no teraz to są widoczne ale na tych zmianach plamy brązowe więc i teraz na zdjęciu to by było widoczne. Dziękuję za takie poruszenie w Tym moim temacie, bo wiem że chcecie mi pomóc, jest to dla mnie bardzo cenne :) dziękuję że zależy wam na moim zdrowiu i że tak interesujecie się mną i wypowiadacie.
Będę brała ten symilarol profilatycznie po 1 tabletce 2 razy dzieńnie bo tak jak piszecie po tej proderminie i cygnolinie może by się przydał i to bardzo :) nie ukrywam palę papierosy z 4 dziennie ale palę, jem smażone, no i czasem jak jest okazja wypiję piwo, więc myśle że mi ten Sylimarol nie zaszkodzi, kupiłam ten mocniejszy.
Mam do Was jeszcze pytanie czy mogę skórę cała nawilżać np.,masłem kakowym z ziaji?? lub balsamem z garniera tym czerwonym?? po prostu chce czymś po całości maziać skórę, za nim wybiorę się do lekarza po tą receptę na maść z wit A, i tak w ogóle Basieńko dziękuję za skład :*
 BIATA
Od dziś biorę się za systematyczne kapiele dziś będzie ta w tym oleju i soli, jutro spraktykuję w płatkach owsianych tylko najpierw muszę je kupić, a potem poszukać tu na forum jak taką kąpiel się robi bo zapomniałam :speechless: a nie chce już Was męczyć żebyśccie mi powiedzieli jak to się robi, więc wieczorem sobie poszukam, no i moje opalanie chyba na tym się skończyło bynajmniej narazie bo pogody nie ma dziś jest zaachmurzone caałe niebo i pewnie znów parę dni lub tygodni minie zanim będziemy mieli pięknaa pogodę, na niektórych zmianach z przodu taam gdzie pózniej te zmiany posmarowalam tym filtrem co one już się zdażyły przypiec nie jest zle teraz zeschły i sa plaskie identycznie wygladają jak rok temu po cocaisie taam nawet wtedy zdjęcia wstawiałam. ogólnie zdrowa skóra trochę piecze mnie od słońca ale juz bronzowieje, a z tyłu nic się ie dzieje no bo od razu położyłam na zmianach krem z filtrem i taam sa tylko białe plamki
 BIATA
No ale te miejsca tam gdzie były zmiany teraz są te brązowe plamki to mnie jeszcze pieką jak się dotknę i to nawet bardzo :speechless: ale smaruję maścią cynkową, i niby tylko trochę na sloncu leżałam bez filtra.
Awatar użytkownika
 henia
Jak będziesz tak systematyczna w tych kąpielach, jak podczas stosowania dziegci, to jest duża szansa na sukces :)
Kąpiele w płatkach to sprawa prosta - kilka garści zagotować w garczku i potem to do wanny. Z podpowiedzi - płatki najpierw przepuszczałam przez blender/nakładka blenderowska na mikser, ten zabieg, to po to żeby potem nie cedzić tych płatków, no i one nie zapychały mi odpływu w wannie :D

Co do nawilżania/natłuszczania, to smaruj się czym tylko Ci wygodniej. Ale pamiętaj też i nawilżaniu wewnętrznym w sensie pij sporo płynów. U mnie osobiście zewnętrznie bardziej sprawdzają się wszelkie mazidła tłuste, i tu nieoceniony balsam/maść z nagietka.

Przerwa w tych opalankach Twoich, to dobrze Ci nawet zrobi xd skóra odpocznie ;)

Po tych dziegciach, ta skora nie powinna byc u Ciebie za bardzo sfatygowana, na eucerynie ją masz, to i wysuszenie skóry mniejsze :)
 BIATA
I to tylko płatki dodaje się do tej kąpieli czy jeszcze cos?? no postaram sie byc systematyczna tak jak z tą proderminę, ani jednego dnia nie opuściłam :D przez tyle miesięcy, patrze że na nogach dokładnie na udzie z boku to te zmiany łuszczycowe mi przyschły i są już ładne, płaskie, ale na brzuchu to plamy ognisto czerwone nie które taki ciemny brąz może bardziej je słońce przysmażało i dlatego tak jest a z boku na udzie to mniej. No zobaczymy jak te plamy zejdą co po nimi będzie się kryło :)
a jeszcze mam pytanie mam brać ten beta karoten w tabletkach?? bo ja go w sumie krótko biorę.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2013, o 10:36 przez BIATA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 szater
pewnie już gdzies pisałam ale dodam jak ja to robie:
Potrzebne zioła to brzoza(ja biore gałązki z listkami) skrzyp polny, pokrzywa, szałwia, zielone liście orzecha włoskiego, może też być rumianek ( alez nim to uważac,sa ludzie uczuleni na rumianek) słoma owsiana lub zamiennie płatki owsiane, może też być siemię lniane. Co do ziół to można używać jednego, dwóch lub mieszać ze sobą wszystkie. Dobrze byłoby zawsze stosować szałwię lub liście orzecha włoskiego, które działają antyseptycznie, a do tego inne zioła + słoma lub płatki. Jeśli chodzi o mnie to wrzucałam wszystko do największego garnka jaki miałam w kuchni i gotowałam pod przykryciem ok. 15 min. od chwili zagotowania, po czym przecedzałam to do wanny.Z tym miksowaniem płatków nie słyszałam....u mnie to jednak chyba by nie przeszło bo w bloku rurki ciagle byle czym sie zapychaja wiec dodatkowo nie chce ryzykowac....ale pomysł....dobry...
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 103