Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 betka
Ja też zakupiłam sobie Biokartalen, żeby mieć coś "na zaś" po tych cholernych sterydach. Stosowalam na razie tylko na dłonie, ale... no powiem tak - rewelacja!:)) nie, żeby od razu znikło, ale zmiany jakieś takie uspokojone...
Szater, Ty stosowałaś długo ten Biokartalen (czy Kartalin)?
Awatar użytkownika
 szater
...ja byłam jedna z osób które go testowały...zaczęłam stosowac gdy własciwie byłam zaleczona cygnolina...potem jak zaczęłam stosowac(sytuacja całkiem inna jak teraz ,gdzie mozna sie dopytac o wiele rzeczy-ja byłam pionierem-2 lata temu) wystapiło uczulenie i troszke(czytaj bardzo) sie przestraszyłam ale przeczekałam i potem juz było lepiej,woziłam ze soba na spotkania Biedronek i dawałam do testowania innym....reszte ofiarowałam koledze...widziałam poprawe u ludzi ale proces jest długi to nie jest sprawa jednego miesiaca ....ale efekty widac szybciej :D
 betka
Szater, dzięki!:) Ja też się kiedyś tak przestraszyłam - jak mi skóra po cygnolinie zwariowała, na szczęście Tobie przeszło, mnie uczulenie zostało... I tak to jest. Doczytałam, że Tobie cygnolina pomaga, a ja żałuję, że nie mogę używać...
Ja tam na szybkie efekty nie liczę, byle długo trzymało:)) Mam wrażenie, że Biokartalen jest super głównie na łuskę, miałam na dłoni takie, rzeczywiście szybko się z nimi rozprawił. Postosuję dalej, zobaczę...:)
 dora1000
A ten krem to zalecza zmiany na skórze czy tylko ma za zadanie usunięcie łuski ???
Awatar użytkownika
 szater
to jest dermokosmetyk który działa pomału ale systematycznie likwidujac zmiany łuszczycowe tak jak:cygnolina,dziegcie,sterydy
Awatar użytkownika
 Genetyk
Niestety wychodzi na to że leczenie stanęło w miejscu - tak jak szybko pojawiła się znaczna poprawa tak teraz mimo smarowania nic mam wrażenie że nawet trochę się nasiliło :( - robię chwilową przerwę i na razie skupiam się na nawilżaniu polecam norwegian formula intense repair body lotion super się rozprowadza dobrze wchłania no i co ważne miło pachnie :))
Awatar użytkownika
 Paweł
Hmmm... dziwne skoro pomagało na początku, a potem przestało. A nawilżałeś zmiany również? Ja jak cokolwiek stosuję to nawilżam też zmiany ub natłuszczam, gdy nie mam nałożone danego specyfiku.
Awatar użytkownika
 szater
....nie wiem jak długo stosowałes ale ...generalnie ludziska i po pół roku smaruja....byc może że u ciebie skóra sie przyzwyczaiła do tego dermokosmetyku lub....zostały miejsca najstarsze,najdawniejsze ...one to ciezko poddaja sie leczeniu trzeba rzeczywiscie duzo czasu poswięcic...tak ze smaruj wytrwale a zmiany ustapia... :*
 Łukasz
Jako iż jest to mój pierwszy pościk - Witam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc :)

Także jestem (chyba jestem?) łuszczykiem. U dermatologa byłem RAZ, 1.5 roku temu. Dostałem maść na receptę która nasiliła objawy i zrezygnowałem z "dofinansowania" dermatologów.
Można powiedzieć że się lekko załamałem lecz postanowiłem wreszcie z tym zawalczyć.
Łuszczycę mam na głowie (środek, przód oraz lekko po bokach), wychodzi już na czoło, za uszami. oraz w... pępku :D :P
W tym wypadku zapuszczenie włosów było chyba najbardziej odpowiednie :D

Chcę kupić maść BIOCARTALEN. Powiedzcie, naprawdę jest skuteczna? Czy znacie do tego np. jakiś szampon którym mogę także przyczynić się do likwidacji choroby?
Używałem swojego czasu TERBIDERM i była lekka poprawa, szczególnie na czole gdzie zaczerwienienie zniknęło.

Kolejna sprawa jest taka iż już sam nie wiem czy jest to łuszczyca. Owszem - objawy te same lecz u mnie jest jakby krucha skóra która np przy zdrapaniu jest jak sucha, sypiąca się ziemia.
Tak samo "plamki" nie są mocno czerwone tylko różowe, nie mniej wygląda to tragicznie...

Z góry bardzo dziękuję za pomoc :)
Pozdrawiam
Łukasz
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8