Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 Łukasz
Witaj witaj ;)

Myślę udać się ponownie do dermatologa :P Tylko pewno przepisze jakiś steryd jak znam życie :annoyed:

Ogólnie to nie brałem się zbytnio za leczenie xd Właściwie sam nie wiem czemu.
Z tego co wyczytałem w internecie na temat maści BIOCARTALEN to jest skuteczna w działaniu.
Osobiście obił mi się kiedyś o uszy KARTALIN, z tego co się orientuje to zmienili nazwę na to wyżej :>
Awatar użytkownika
 Paweł
Witaj Łukaszu na forum,

Biocartalen części osób pomaga. Ma sporo pozytywnych opinii. Sam sobie go w jakimś niedługim czasie kupię do testów i między innymi chcę zastosować na głowę.

Ps. Biocartalen jest to nowa odsłona Kartalinu - Kartalin był sprowadzany z Rosji, a teraz Biocartalen jest produkowany w Polsce.
 dora1000
Czytałam na forach na temat Biocartalen i chyba warto zainwestować. Bardzo dużo jest opinii pozytywnych, a to daje nadzieje, że pomoże i nam, a najważniejsze, że nie mamy do czynienia ze sterydem. Czasami mam ochotę sobie kupić jakiś sterydzik bo już nie wytrzymuje tego swędzenia :devil:, ale już za plecami słyszę Szater jak mi da popalić co ja wyprawiam ;) . Szkoda, że cocois nie działa na moją główkę, ale na uda jest ok. Dziwne co?? Puma Ty masz na głowie panią Ł więc mów szybko na co twoja makówka zaskakuje. :devillaugh:
Awatar użytkownika
 puma
przyznam szczerze, że nie bardzo sobie radzę z moją makówką :P obecnie stosuję oliwę salicylową na zmianę z maską z drożdży a na to krem baikaderm, i to tyle. nie jest to super skuteczne ale jakoś nie robi się gorzej, i z tego się cieszę :D acha- i jeszcze co jakiś czas 10 min solarki :)
ma ktoś dla mnie jakieś propozycje?
 Łukasz
Zamówiłem sobie Biocartalen. Zobaczymy jak to pójdzie :)
Z tego co widzę, moja łuszczyca nie jest taka upierdliwa. Rozrosła się bo ciągle drapałem - mam skutki.
Wczoraj pierwszy raz posmarowałem baniaczek oliwą z oliwek :crazy: przywiezioną z Grecji, gdzie była własnoręcznie robiona przez moją mamę.
Zauważyłem lekkie zmiany, w miejscach posmarowanych przestało swędzieć, plamki zrobiły się lekko różowe a jakby łuski, chociaż wygląda to bardziej jak grubszy strupkowaty łupież, są bardziej blade / brązowe.

Nie wiem kurcze czy iść do dermatologa, mam wrażenie że nie jest to "typowa" łuszczyca, wprawdzie jest prawie na całej części środkowej głowy, na przodzie, przy uszach lecz gdy dostałem kiedyś od cioci krem - TERBIDERM który jest na receptę a używała go do podrażnionej skóry przy palcu ręki.
Krem ten także pomógł i to bardzo gdyż czerwone zmieniło się w kolor ciała. Potem krem się skończył, znowu zacząłem drapać i teraz mam za swoje xd
Najgorsze jest to że przez rok zapuszczałem włosy a teraz muszę zgolić ;(

Trochę zły temat znalazłem na rozpisywanie się :E
 betka
A mnie się Biokartalen niedawno skończył. Stosowałam na dłonie i stopy... Marnie :( Znaczy, fajnie usuwa łuskę i natłuszcza, ale mnie nie leczy. Natomiast - jak to zwykle przy łuszczycy - innym może pomóc :P
 Łukasz
Od 3 dni używam normalnej Oliwy z Oliwek, która stoi u mnie w domu ze 2 lata.
Łuski pięknie znikają, na głowie trochę gorzej lecz w pępku idealnie :)
Pozostaje czekać na maść i myślę że wyleczę, do tego zrobię sobie odpowiednie badania które mi wykryją co mogę jeść a co nie, moje braki w organizmie i będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
 szater
A jakie to badania maja byc?bo jakos nie bardzo kojarze? mam nadzieje ze nie dałes sie naciagnac na badanie "wlosa' :devillaugh:
Łukasz super u mnie sprawdza sie kasza jaglana....jakis mnie naszedl dziwny smak na nia...pomijajac fakt ze zadnej kaszy w zyciu nie jadłam to....całkiem nie mam pojecia co sie dzieje...jem ja juz tydzien i smakuje mi nadal tak samo ...warzywa z patelni i ta kasza a wczoraj szpinak swiezy i kasza... :D
 Łukasz
Heh jednak badanie włosa :P - zgadłaś :) Co jak co dziwnie to może zabrzmieć, lecz naprawdę polecam. Dzięki suplementom z NUTRALITE uchroniłem się między innymi od cukrzycy która mi groziła oraz od innych paru chorób które mogą mieć osoby z nadwagą :P A ile toksyn ze mnie uszło?... Po kolana :)
Moja mamuśka rozprowadzała produkty NUTRALITE lecz po przeprowadzce przestała. Zawsze coś taniej było :devillaugh:

Powiem Ci szater że u mnie wszystko praktycznie działa. Miałem swojego czasu maść którą ciocia dostała na receptę, na skórę przy palcach, poparzenie ETC. Wyleczyła szybko i dostałem tę maść, pomogło i to bardzo - jak już pisałem wcześniej.
Dzisiaj dorwałem znajomego który stosuję na skórę oliwę z oliwek z ozonem. Ciekawe jak po tym będzie.

Ogólnie sama oliwa bardzo mi pomogła, w pępku łuski zżółkły i praktycznie odpadają, czerwone plamki robią się blado różowe :)

Jeśli chodzi o jedzenie, jem za dużo surówek i owoców (własne z ogródka i sadu) :D Rzadko łączę mięso z ziemniakami :)

Na jaki czas starcza Wam BIOCARTALEN? 150ml to nie dużo za taką cenę a troszkę tego na bańce mam :)

Dziwi mnie też to że skoro od roku mam łuszczycę w pępku, to nie przeniosło się dalej, co jest bardzo częste. Jedynie na głowie tak się pierniczy no ale mam za swoje, zdrapywanie etc...

Pozdrawiam serdecznie, zdrowia życzę :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8