Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 szater
tak cygnolina jest na recepte,wtedy jest zryczałtowana opłata i kosztuje 8zł.Recepte moze wypisac ci też lekarz rodzinny.Jak moge cos podpowiedziec,gdy golisz skóre to obawiam sie czy nie bedzie widac przebarwien :notguilty: widzałam efekty leczenia u ludzi ,którzy mieli jednak troszke włosów na głowie.Nie chciałabym abys poczuł jakis dyskomfort....moze niech sie wypowiedzą inni co stosowali cygnoline na głowe....taka wygolona xd
 mauro
hehe dziekuje dla mnie to zaden dyskomfort jak chca to niech patrza nic mnie to nie obchodzi oprocz tego mam problemu bez liku hehe od zawsze gole glowe wiec to zaden problem. W poniedzialek ide do lekarza po recepte dzieki szater :)
 mauro
Witam
Od paru dni stosuje maść cocois. Głowa mnie mocno swędzi i zmiany sa bardziej czerwone czy to normalna reakcja skóry na początku?
Awatar użytkownika
 Paweł
U mnie też tak było na początku (zaostrzenie łuszczycy) i z tego co wiem, to nie tylko u mnie takie pierwsze objawy były.
 Aśka
Witam,
jakiś czas temu o to samo pytałam na forum:) U mnie wystąpiła podobna reakcja po cocoisie. Postanowiłam jednak, że będę smarowała mimo iż skóra była czerwona, bolała i swędziała:( Ku mojemu zaskoczeniu po ok. 2-3 tg. skóra zaczęła blednąć, a później było coraz lepiej, aż do ustąpienia zmian! Jak pisali już inni cocois mocno wysusza skórę, więc warto jak najczęściej natłuszczać głowę!!!
 nofear
Witam,
od dwóch dni pierwszy raz stosuję Cocois, nakładam go na noc, ponieważ czytałam, że w taki sposób daje lepsze rezultaty, ale niestety po Cocoisie skóra mnie niemiłosiernie swędzi:( nie wiem, czy tak ma być i trzeba to przeczekać, czy za długo trzymam preparat na głowie? Zmiany mnie nie swędziały zanim zaczęłam to stosować.
 mauro
Ja cocois stosuje od osmiu dni tez po raz pierwszy. Swędzenie ustąpiło, łuska nie narasta i skóre mam juz troche gładszą, ale plamy jak były czerwone tak są dalej. Mam nadzieje, ze z czasem to sie zmieni.
 Basieńka44
nofear pisze:Witam,
od dwóch dni pierwszy raz stosuję Cocois, nakładam go na noc, ponieważ czytałam, że w taki sposób daje lepsze rezultaty, ale niestety po Cocoisie skóra mnie niemiłosiernie swędzi:( nie wiem, czy tak ma być i trzeba to przeczekać, czy za długo trzymam preparat na głowie? Zmiany mnie nie swędziały zanim zaczęłam to stosować.
Cocois zawiera kwas salicylowy może cię uczulać
lepszy tutaj okazał by się exorex choć dużo droższy i u nas nie do kupienia
na allegro patrz
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14