Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 e-mysz
a ja się własnie zastanawiam co na twarz..moze warto spróbować protopic..Dermatolog stwierdziła zebym nie stosowała niczego tylko nawilżała..dziwne to zważywszy, że mam na twarzy dużo zmian. Sama sobie zrobiłam krzywde stosując daivonex i clobederm i teraz mam za swoje. A może to ja się myle? może powinnam naprawdę przestać smarować twarz i tylko nawilżać? chociaż nie wiem czy da sie bardziej..co oprócz protopic polecacie na twarz?
Awatar użytkownika
 szater
Myszko ...wiem jak ci cięzko...zdaje sobie sprawe z tych spojrzen co je rzucaja w twoim kierunku...leczenie twarzy jest bardzo trudne a jednoczesnie niebezpieczne,kurcze nie wiem co z tym protopickiem...ja bym zaryzykowała ale...TO JA!!! bron Boże nie mysl ze ciebie namawiam...popróbuj może cos z dziegci,jest tez taki nowy preparat Dermkosmetyk BIOKARTALEN...ludzie go chwalą.Byc może ze jest własnie u ciebie odbicie posterydowe....trudno trzeba przecierpiec i bedzie za chwilke lepiej.....przemysl sprawe...powodzenia :D
Awatar użytkownika
 e-mysz
Dziękuje Szater, czy BIOKARTALEN jest na receptę? spróbuję jeżeli zmiany pojawią się znowu bo teraz trochę przygasły. Mój sposób to mieszanina kremu nawilżającego i cloboderm a od kiedy zmiany się zmniejszyły staram sie tylko mocno nawilżać na razie działa..tyko pozostało zaczerwienienie.. :( Okazuje się, że to jest jakiś sposób. Zmiany nie znikają od kremu ale dzięki nawilżaniu skóry nie powiększają się :)
Awatar użytkownika
 szater
Myszko ....to mieszanie kremu z tak ciezkim sterydem to nie jest dobry pomysł :surprised: może jednak zastosuj cos z nowszych leków...pochodnych wit D3.....pozwól skórze odetchnac...to ciezki ,starej daty steryd ten Cloboderm....
Biocartalen nie jest dostepny w aptekach...musisz go szukac pod tym adresem http://www.bioarp.pl/
Awatar użytkownika
 Adix
Cloboderm to zło :devil: sam się przekonałem na własnej skórze :D
Awatar użytkownika
 Bella
ja właśnie też się przekonałam.
a co do spojrzeń innych ludzi to dziś zaczepił mnie facet rozdający ulotki i wypytywał mnie o chorobę x( to nie było przyjemne przezycie, mimo że nie był niemiły, ani nic, był ciekawy po prostu.
Awatar użytkownika
 puma
mogłaś go zapytać jak tam jego hemoroidy, bo chodzą słuchy na mieście, że znów dokuczają :D
Awatar użytkownika
 e-mysz
jejq ludzie to na prawdę czasami nie mają wyczucia..ale wynika z tego że trzeba się psychicznie przygotować też na takie sytuacje..
Awatar użytkownika
 szater
Powiem tak ...musicie sie przygotowac na rózne reakcje otoczenia...musicie byc przygotowani aby odeprzec atak...lub ciekawosc...nauczcie sie odpowiadac grzecznie ale bardzo profesjonalnie....czasem ktos zobaczy cos u was a takie cos podobne ma ....np.jego dziecko... wiec pyta chociaz boi sie odpowiedz ....sa rózne sytuacje i rózne powody dla których ludzie nas zaczepiaja.Musimy byc otwarci i szczerzy ... bo wtedy łatwiej bedzie edukowac innych aby przestali sie nas bac i ....brzydzic :D