W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 przykre
o tą chodzi, tylko że ja przepisałem a nie wiem co to znaczy:P
 Basieńka44
przykre pisze:o tą chodzi, tylko że ja przepisałem a nie wiem co to znaczy:P
Tzn
salicylowo -cynkowa działa przeciwzapalnie i złuszczająco myślę
ja stosuje rumiankowo -cynkową w takim celu :D :D
 przykre
Witam ponownie. Chciałem się trochę poskarżyć :D minęło 3 tygodnie od kiedy zacząłem się smarować cocoisem, rezultatów brak. Mam jeszcze tubkę więc zużyję ale czy to coś pomoże? Dziś zacząłem kąpiele w słomie owsianej, skoro już kupiłem to też trzeba zużyć, plamek pomalutku coraz więcej a tu nie udaję się zaleczyć dosłownie nic, lekko irytujące :/. Czy jest coś jeszcze co mogę spróbować przed rozpoczęciem kuracjami sterydowymi? Cygnoliny lekarz mi nie chciał przepisać bo powiedziała, że to stosuje się na rozlane plamy a nie na takie punktowe zmiany jak ja mam. Myślę, że teraz skieruje mnie albo na lampy albo zamknie w szpitalu, tak mówiła przynajmniej :P
Awatar użytkownika
 szater
Przykre moze byc tak ze twoja łuszczyca nie reaguje na dziegcie....niestety ja też tak mam,moga byc cud preparaty ale dziegciowe i....nic z leczenia.Mozesz spróbowac jeszcze analogi wit D3....DAIVONEX lub DOVONEX.....nie bardzo rozumiem co pani lekarz twierdziła o cygnolinie...jakos pokretnie ci to wyjasniła....jaki masz rodzaj ze nie kwalifikuje sie na leczenie cygusią?
Awatar użytkownika
 antonia
Skoro kieruje Cię na lampy to super!
Po takiej kuracji prawdopodobnie pozbędziesz się na jakiś czas łuszczycy, a nawet jak kiedyś będzie wracać to mało i będziesz miał wieksze możliwości by ją ogarnąć. Nie zapomnij o chusteczkach papierowych do nosa xd xd a także o nawilżaniu i natłuszczaniu. Powodzenia :D ;)
 przykre
chusteczki do nosa? nie bardzo rozumiem.
Moja dermatolog powiedziała, że to wysiewna chociaż nie wiem czy to taki sam podział jak na krostkową albo zwyczajną, chyba nie.
Tak się zastanawiam, czy ten objaw auspitza jest jakimś poważnym wyznacznikiem. Cholercia nie mam dalej sypiącej się łuski chociaż specjalnie mam jedną zmianę z która nic nie robię, drapię ją i drapię ale w ogóle nie wygląda na to, żeby miała krwawić... Czy wy też tak macie? (wyparcie się choroby to chyba jak najbardziej zwyczajny objaw nie?:D)
Szkoda, że te dziegcie nie działają jakby zmiany miały znikać po 1-2 miesiącach to problem przy moim nasileniu choroby by nie istniał:/.
Co do cygnoliny może faktycznie pokrętnie, po prostu nie chciało się jej tłumaczyć jak używać tak myślę.
Mam jeszcze pytanie do lamp, czy lampy pomagają na zmiany w uszach? ew też tam gdzie podobno światło nie dochodzi??:D:D:D

Miałem dzisiaj usg. wygląda na to, że wątrobę mam w całkowitym porządku( dziwne :D)
Awatar użytkownika
 antonia
Re: Łuszczyca- naświetlanie

przez antonia 26 cze 2012, o 21:32

Jeśli nie chcesz naświetlać twarzy to najprostszy sposób na czas opalania zwilżyć sobie chusteczkę do nosa taką zwykłą , papierową i położyć na twarz pod okulary, żeby Ci się nie obsunęła i byś mógł normalnie oddychać :D

Na zmiany w uszach i na miejsca intymne krople do uszu i oczu na bazie antybiotyku ze srerydem TETRACORTRIL med POLYMYXIN B
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, o 17:30 przez antonia, łącznie zmieniany 1 raz.
 przykre
hmmm w zasadzie to na twarzy też mi się robi głównie okolice nosa i brwi także raczej będę się jakoś starał skorzystać jeśli jest taka możliwość :)...będę musiał odstawić protopic, aż się boję co to będzie...
Awatar użytkownika
 henia
Nie wiem czy tam też mam ł. w sensie uszy ale to, że skóra tam tez przesuszona, to czuję. Wspomagam się tam wspomnianym powyżej Atecortinem, działa :)
przykre pisze:hmmm w zasadzie to na twarzy też mi się robi głównie okolice nosa i brwi także raczej będę się jakoś starał skorzystać jeśli jest taka możliwość ...będę musiał odstawić protopic, aż się boję co to będzie
Zerknij na to http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... 203&st=180 i przestudiuj. Może być bardzo pomocne, co do buziaczka.

A co do protopicu, to myślę, że to http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ ... ejsza.html warte uwagi. Powodzenia i koniecznie na te naświetlania :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14