W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 przykre
dziękuje za linki. sprowadza się do tego, że sterydy prowadzą do ścieńczenia skóry i powodują wieksze wysypy. protopic i elidel podobnie jak dziegcie sa podejrzewane o wywoływanie nowotworów, zreszta jak naswietlanie które oprocz tego zmuszaja do przyjmowania lekow ktore dosyc mocno dzialaja na inne organy i nie koniecznie najlpiej ;d No to kula w leb ;d
Awatar użytkownika
 henia
Nie żadna kula w łeb, tylko systematyczna walka. Da się :*

Naświetlanie niekoniecznie wiążą się z lekami. Zależy, który rodzaj tegoż, zaordynuje Ci lekarz. I nie patrz tak pesymistycznie, klata do przodu i do robotki w sensie smarowanka :D Bierz przykład z Biaty, jak się bardzo chce i wierzy, to częściej niż czasami, jest to dane :D Tylko tę walkę, to trzeba też i od środka prowadzić, wtedy łatwiej. Powodzenia :*
Awatar użytkownika
 antonia
Nie dostawałam żadnydh leków przy okazji naświetlania, jedynie dużo nawilżałam i natłuszczałam. Ten sposób leczenia najbardziej mi odpowiadał. Przyjemne z pożytecznym i skóra pięknie opalona. :D
 Olaf
A ja powiem tak, siedze za granica od jakiegos czasu i bylem u lekarza kilka razy i powiem Wam ze tu niema czegos takiego jak antybiotyki , lekarze boja sie przepisywac cos mocniejszego niz syrop na kaszel(zaznaczam ze nie bylem tu z luszczyca tylko ze zwyklym przeziebieniem) ogolnie to wyglada tak ze jak ktos jest obloznie chory np maisz do szpitala to wowczas dostaje antybiotyk a tak ogonnie to nic mu nie zagraza tylko tostaje cos na zlagodzenie objawow, nie tak jak u Nas w PL od razu najsilniejsze leki, to jest glupota, poniewarz to organiezm powinien radzic sobie z choroba a nie leki.
 przykre
na mikolaja zaatakowalo mi glowe. pieknie az chce sie zyc
 Olaf
Mi tak samo wyskoczyła na głowie i 2 plamy na twarzy ;/ czego nie nawadze, ale to wszystko przez zimę bo ja zawsze tak reaguje i chyba wszyscy ??

Powiedzcie mi, czy to normalne ze ja zawsze mam to symetrycznie ??? Pamiętam jak mama kiedyś (to były początki choroby) się rozpłakała i powiedziała ze to jakiś efekt motycz, czy coś i z tym żyje się kilka miesięcy co się później okazało to łuszczyca,lecz to nie zmienia faktów że wyskakuje symetrycznie ??
 przykre
tak to normalne. dziwne zadajesz pytania wszędzie o tym piszą :P chociaż ja mam akurat zupełnie niesymetryczne
 Olaf
Przykre - Dlatego pytam :D bo widziałem (już dawno) kilka osób w szpitalu również z łuszczycą ale to nie było wcale symetryczne a do lekarzy straciłem zaufanie już dawno :) Czytałem dużo artykułów o łuszczycy ale jakoś nie zwróciłem uwagi na symetryczność występowania tej choroby :) ale dzięki
Awatar użytkownika
 szater
objawy u mnie też niekoniecznie wystepują symetrycznie...na obu łokciach czy dłoniach tak są(ale o róznymnasileniu) na posladku jednym,ucho jedno,golen jedna,kolano jedno....i odwrocona pod jedną piersią....wiec jak przy łuszczycy....symetria niekoniecznie musi byc xd
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14