W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 przykre
czytałem ze objawy symetrycznie szczególnie dotyczą łokci i kolan ja mam jeden łokieć i jedno kolano ale dwoje uszu za to.
 Olaf
No ja mam tuż przy nosie 2 plamki i teraz znowu zrobiły mi się z drugiej strony tak samo na policzkach z obu stron mniej więcej takie same plamki ;/ kiedyś miałem pod pachami po obu stronach identyczne tak samo na pośladkach, głowie nad uszami,w uszach i na czole tzn tak miedzy skronią a czołem tak jak się zakola robią, dłonie (miedzy palcami), pachwiny(bardziej wewnętrzna strona ud) ok 5-7cm średnicy, na łokciu miałem tylko 1 plamkę, na kolanach nigdy. Mam straszne paznokcie żółte u stup i plamy na paznokciach dłoni. Tak że w większości przypadków występuje u mnie symetrycznie, choć na ten moment dzięki zaangażowaniu w pozbycie się łuszczycy troszkę ustąpiła. Czasami występują u mnie stresy w podświadomości które ciężko kontrolować a przeszkadzają w prawidłowym funkcjonowaniu.
 przykre
stresy w podświadomości strasznie mądry i nie wiem o co Ci chodzi :D skoro są w podświadomości to skąd wiesz, że w ogóle je masz? :D
 przykre
możecie polecić mi jakiegoś reumatologa w Krakowie i czy trzeba mieć skierowanie by się do niego udać?
 Olaf
przykre pisze:stresy w podświadomości strasznie mądry i nie wiem o co Ci chodzi skoro są w podświadomości to skąd wiesz, że w ogóle je masz?
Tak się składa że w podświadomości siedzą nasze strasy (przeżycia, wypadki, przypadki itp) o których już nie myślimy a nie zostały wyleczone. Czasami jak się tak zastanowisz to możesz sobie uświadomić czego tak na prawdę się boisz ale musisz to też wyleczyć.

Nieświadomość indywidualna(Podświadomość) obejmuje:
-przeżycia czy urazy psychiczne niedopuszczane do świadomości ale mające znaczny wpływ na życie i zachowanie człowieka,
-zapomniane skutki oddziaływania środowiska, uczucia, myśli[
-itp
"Mimo zepchnięcia do nieświadomości indywidualnej, są one nadal żyjące i działające w niej"
 przykre
Więc tak przechodzę do kuracji cygnoliną, mam 2 stężenia: 0.25 i o,5 do kuracji tzw. minutowej. przeczytałem poradnik itd także mam nadzieję, że to pomoże zmian nie ma dużo ani nie są rozległe także myślę, że nawet jeśli się poparzę to szału nie będzie. Mam tylko pytanie nie mogę znaleźć a wiem, że gdzieś przeczytałem poradę jak najlepiej zmywać cygnolinę, także jeśli ktoś mógłby przypomnieć byłbym wdzięczny. . . :D Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
 antonia
.Odpowiedź:
..."nie wiem co prawda jak wielkie masz te zmiany, ale zawsze pamiętaj, i staraj się, żeby tę cygnolinę dokładnie zetrzeć po zakończonym "trzymanku" ze skóry - ręcznikiem papierowym za pomocą oliwy/olejku, tak jak podpowiada przedmówczyni.
To bardzo ważne w tym leczeniu jest, żeby kontakt zdrowej skóry z cygnoliną, był jak najmniejszy. Ona po prostu parzy, choć faktem jest też, że zależne to jest i od skóry w sensie jej indywidualnej reakcji na cygnolinę, jaki od stężenia tejże"
http://forum.biedronkowo.info/viewtopic.php?f=19&t=6392
 przykre
dziękuję za szybką odpowiedź, już po 1 smiarowaniu. Mam nadzieję, że pomoże. Mam 2 tubki maści kiedy będę wiedział, żeby zmienić na 2? Czy lepiej wykorzystać całą czy przejść po jakimś objawie na wyższe stężenie. Myślicie, ze te dwa stężenia 0.25 i 0.5 wystarczą? Czy może będę musiał iść po jeszcze jedno stężenie?
Awatar użytkownika
 henia
przykre pisze:[...] Mam 2 tubki maści kiedy będę wiedział, żeby zmienić na 2? Czy lepiej wykorzystać całą czy przejść po jakimś objawie na wyższe stężenie. Myślicie, ze te dwa stężenia 0.25 i 0.5 wystarczą? Czy może będę musiał iść po jeszcze jedno stężenie?
Jak już troszkę tę cygnolinę popraktykujesz, to sam zauważysz, kiedy na to słabsze stężenie, skóra przestaje reagować. Zazwyczaj trwa to tak ok. dwóch tygodni: zmiany podczas leczenia blade> nie widać reakcji> zmieniamy stężenie.
Nie wiadomo jak skóra zareaguje, to trudno dać odp. jak długo. Zazwyczaj moje leczenie, to tak ok. 3 miesięcy trwa. Najczęściej leczę się 3 rodzajami stężeń. Choć ostatnio, leciało jedno a wysokie. Ale powtarzam, to sprawa indywidualna.
Ważne żeby się nie spieszyć z tymi zmianami stężenia. Proponuje pisz tu często, o tym co tam u Ciebie się dzieje, będziemy mogli na bieżąco robić ewentualne korekty czy tylko dopowiadać.

Sprawdź na jakim podłożu zrobiona ta Twoje cygnolina: wazelina czy pasta cynkowa? Obie najlepiej zmywać ze zmian, przed kąpaniem, olejem, choć tę na paście cynkowej, trudniej.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14