Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 Paweł
JA sobie poradziłem bez diet. Pewnie dlatego się żadnych raczej nie trzymam. Co do alkoholu to zależy jak u kogo. Niektórych wysypuje po spożyciu niewielkiej ilości alkoholu obojętnie jakiego. Niektórzy mają wysypy przykładowo tylko po wódce, a na niektórych alkohol nie działa w żaden sposób na łuszczyce. A na jeszcze innych alkohol pomaga... oj zapędziłem się xd Alkohol w żaden sposób nie pomaga na łuszczycę.

Ja po swoich obserwacjach wiem, że obojętnie co wypiję i w jakiej ilości to nie ma po alkoholu nasilenia łuszczycy.
Awatar użytkownika
 puma
mnie alkohol na łuszczycę nie pomaga hehe xd ale też nie szkodzi. niezależnie co wypiję i ile to i tak mnie tylko główka boli :ill:
Awatar użytkownika
 Adix
U mnie jednak po obserwacjach alkohol zaostrza więc trzeba odpuścić większe ilości ;)
 weteranka
Witaj Adix
Przerabiałam na sobie to wszystko, o czym piszesz. A choruję na łuszczycę prawie całe życie. Poznałam na sobie wszystkie leki i ich skutki. W końcu zrozumiałam, że ta choroba nie zabija ale zbić mogą stosowane leki. A zresztą czy to są leki? Czy one leczą? Nie. One łagodzą objawy, pomagają chwilowo ale kiedy odstawiasz je, choroba wraca. A więc skoro tak jest chwilowa poprawa mnie nie satysfakcjonuje. Powiedziała sobie - muszę zaprzyjaźnić się z moją łuszczycą. Bardzo wnikliwie się obserwowałam. Miałam taką sytuację, że pracowałam za granicą w strasznym stresie. Z tego stresu nie mogłam nic jeść. Wszystko stawało mi w gardle. Jadłam głównie pumpernikiel z masłem jakąś odrobinkę serka i piłam wodę, duże ilości. Schudłam 5 kg w czasie jednego miesiąca i nagle zauważyłam że moja łuszczyca znikła. Nie miałam łuszczycy!!! Wbrew temu co się mówi o stresie, wszystkie wykwity zniknęły. Wróciłam szczęśliwa do domu, do moich przyzwyczajeń, słodyczy kochanego jedzonka i ... po dwóch tygodniach łuszczyca wróciła "do normy". Zaczęłam więc eksperymentować z jedzeniem. Różne diety różne ograniczenia. Próbowałam diety optymalnej zauważyłam poprawę, ale z innych względów nie mogłam tej diety stosować dłużej. Wreszcie z zupełnie innych powodów zaczęłam stosować suplement diety z bioflawonoidami FLAVON. Łuszczyca wycofywała się z dnia na dzień i nie wraca. Dlatego też, aby podzielić się moją radością znalazłam to forum.
Awatar użytkownika
 szater
Zostawiam dla zainteresowanych linka do stronki.....o tym reklamowanym produkcie

http://mojflavon.pl/

Identycznych produktów cudownych diet i inszych inszosci...cały internet...osobiscie bardzo pochwalam Herbalife...cudowne srodki,jest też sok Noni i setki temu podobnych rzeczy ....ale jezeli komus faktycznie pomogły....to super... :devillaugh:
 Artuseq
[Wulgaryzmy] Koncze wlasnie leczenie łuszczycy. Mam ja od 4 lat juz nawet 5 rok bedzie. Wysyp na calym ciele. Ludzie luszczyce DA SIE WYLECZYC. Smiac mi sie chce jak czytam te internety ze luszczyca jest niewyleczalna. [Obrażanie użytkowników] Koncze leczenie luszczy, bo juz nic nie mam na ciele. Wszystko wypalila mi cygnolina. Mialem bardzo duzo zmian na ciele. Oczywyscie chodzilem w dlugich spodniach i bluzach. Wstydzilem sie pokazac rece itp. Po glowie jak przejechalem reka to snieg mi z łba padał. Jak zaczalem wypalac plamy na skorze, skora robila sie gladka i wracala do normy. Co dziwne skory glowy nie leczylem w ogole natomiast zmiany skorne zaczely same sie leczyc na glowie. Im wiecej wypalalem na ciele tym moja skora glowy sama sie leczyla. Dzisiaj chodze krotko sciety i nie boje sie za glowe zlapac czy cos zeby sie nie wysypalo. Jest super. W calym moim leczeniu nigdy nie uzylem zadnego sterydu. Tego roku nastapi przelom bo pierwszy raz chce wyjsc na slonce bez koszulki i sie opalac. Mam oczywiscie jeszcze kilka plamek, ale wiem ze sloneczko mi pomoze to wyczyscic do konca. Przestancie ludzie sie bac tej luszczycy i pieprzyc ze tego sie nie da wyleczyc, bo sie da. Wszystko sie da tylko trzeba rzuszyc dupe do lekarza. Myk recepte i sie posmarowac ze 2 razy w tygodniu. Przesiedziec na dupie ze 3 godziny niech masc sie wchlonie i to gowno wyleczycie. Zeby nie bylo tak kolorowo to po zwalczeniu luszczycy ciala i glowy przerzucila mi sie na paznokcie. Dopiero zaczynam przygode z luszczyca paznokci, ale tez mam zamiar to wyleczyc. Jak wylecze to napisze wam jak :) leb do gory, swiat sie nie konczy. DA SIE TO WYLECZYC
Awatar użytkownika
 Paweł
1. Cygnolina jest metodą powszechnie znaną. Ameryki nie odkryłeś.

2. A jaką masz radę dla osób u których cygnolina nie pomaga? Ani nic innego co przepisuje lekarz?

3. Trochę kultury, proszę.

Jedno jest pewne - jesteś na początku drogi.
Awatar użytkownika
 szater
zdecydowanie :D :D :D
Wiele jeszcze przed toba cięzkich dni,zapewniam...cygnolina to moja przyjaciółka stosuje ja juz przeszło 50 lat daje mi remisje ale nie wyleczenie,bracie kochany :P
Od uzywania wulgaryzmów nic sie nie zmieni...za pare miesiecy przypomnisz sobie nasze słowa :P powodzenia i....siły do walki bo walki ci nie zabraknie ;)