W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 przykre
a cho...ra to wie ;d to czerwone to czerwone tu się trochę łuszczy i tu. Mam tego dość idę spać:P
 przykre
No więc dzisiaj powracam do Was w pełni i oficjalnie. Otrzymałem wyniki nieszczęsnego wycinka skóry, który potwierdził wiadome schorzenie i u mnie. Otrzymałem kilka recept, które jutro będę musiał wyciągnąć z samochodu ;d. i całkiem pokaźny zestaw skierowań na badania. Doktor stwierdziła, że będziemy szukać stanów zapalnych, także jestem mile zaskoczony.
Co się zaś tyczy stanu choroby: żadnych zmian nie udało mi się zaleczyć także leczenie żywokostami i innymi kremami będę musiał sobie darować. Mimo wszystko dziękuje za tamte rady warto było spróbować. Do tego doszło kilka nowych, nie jest źle, pojawiające się zmiany nie są duże i co mnie cieszy nie mam problemów z opisywanym przez was sypiącym się naskórkiem.
Także czekam na was odzew bo jakoś mi tak raźniej będzie ;d

(zdjęcia zostawiam co by sobie mogli ludzie popatrzeć jakie formy to dziadostwo przybiera również)
 przykre
Witam.
Więc tak do smarowania dostałem momarid... jakiś tam steryd. maść robioną (ac. salicyli 2.0, pasta zinci, oxyd od 100.0, m.j pastore) i maść cocis której nie mogę nigdzie kupić. Czy ktoś wie gdzie mogę dostać ja w Krakowie? Dzwonie i dzwonie i nikt nie ma...
 Olaf
Witaj :)
tez mam 23 lata i mam juz od paru lat zmiany na skórze jak bylem na wycinku 2 tyg mnie trzymali na dermatologii (trache sie tam na ogladalem) i dali mi tabletki jakies silne nie wiem juz nie pamietam co to bylo (takie duze zolte tablerki) i cholernie drogie. Lekaz powiedzial ze mam to brac przez pol roku moze dluzej, myslalem ze ok troche kosztowne ale moze sie uda, po miesiacu moze 2 efektow nie bylo ,wszystko takie samo , ale zauwazylem mnustwo innych zmian m.in. szybko rosnace wlosy, paznokcie, troche sluchlem , nie chcialo mi sie jesc, a gdy przeczytalem skutki uboczne postanowilem wyzucic wszystkie leki, i zaczac leczyc sie psychiką, Pomaga :) sa rozne czynniki ktore wplywaja zle i pogarszaja sytuacje ale staram sie po prostu juz o tym nie myslec i pobudzac organizm do dzialania, aha a lekow masci (chyba ze nivea) nie biore, czasami zrobie herbatke z ziol i to wszystko, wole miec to co mam (juz sie przyzwyczailem) niz niszczyc organizm sterydami czy innymi tabletkami.
 przykre
No tak. To może inaczej, ja odkąd pojawiły mi się pierwsze plamki posmarowałem raz maścią ( w sensie przez kilka okres około 3 tyg) i na tym koniec. Nie pomogła- nie smarowałem, i wiesz co? kolejne plamki wychodzą dalej. Jest dokładnie tak jak ktoś już tam napisał wcześniej, jak nie będziesz nic robił to problem sam nie zniknie, a i z psychika moją będzie lepiej jeśli będę miał wrażenie chociażby, że jednak jestem w stanie coś zdziałać. zmian mam bardzo niewiele w sumie jakby mi ktoś powiedział,że więcej już nie będę miał to bym podziękował za leczenie i olał to wszystko:P I dzięki za napisanie, zawsze to miło z kimś popisać :P Pozdrawiam
 Basieńka44
i maść cocis której nie mogę nigdzie kupić.
popytam jutro u siebie w aptece
jak będzie to można jakoś załatwić :D
 przykre
Dziękuje bardzo, naprawdę :) uruchomiłem znajomych i udało mi się kupić mimo, że nawet w aptekach internetowych było napisane, że produkt niedostępny a kupiłem w zwykłej i to jeszcze bez recepty choć receptę mam...
Teraz mam kolejny problem, co mogę użyć aby nie wetrzeć tych maści w pościel poza plastrami bądź bandażami macie jakieś w miarę wygodne sposoby??
 Olaf
Nie za za co :) ja na poczatku mialem wielki problem bo takie najgorsze wypryski mialem na twarzy okragle czerwone i kazdy sie mnie pytal cco mi jest ale naszczescie zeszlo i nie wiem czy to zasluga kremow, masci, lekow czy tego jak bardzo chcialem sie tego pozbyc ale najgorszy jest strach przed powrotem i z tym trzeba walczyc, czasami widze sucha skore na twarzy po goleniu lub jakiegos fyfa (od tego sie zaczelo?) w miejscu gdzie to mialem i nagly atak paniki WRACA! ale na szczescie po chwili sie uspokajam i mysle sobie "Nie pozwole na to" i koniec :) tak ze zycie w strachu tylko pogarsza sytuacje bo tak na prawde nikt nie wie z czego TO sie bierze. Naukowcy, Lekaze itp nie maja tak naprawde pojecia o co chodzi. Moja sytuacja jest prosta STRES! w rodzinie nikt nie mial Luszczycy (pytalem o kilka pokolen w stecz) a mimo to ja ją mam. Miałem dość ciezki okres w swoim zyciu w ktorym czesto chodzilem po lekazach bo ciagle bolal mnie brzuch czasami do tego stopnia ze ladowalem w szpitalu bo nie moglem oddychac a tam sie okazywalo ze nic mi nie jest, a pozniej to mi sie pojawilo. :)

A co do masci to nie mam pojecia raczej nad tym sie nigdy nie zastanawialem :) moze jakies drasiki ze sztucznego materialu ? chyba Poliester ? tak ?
 przykre
mam prośbę kogoś zorientowanego czy mógłby mi wyjaśnić skład tej maści robionej? Smaruje się chyba 3 dzień samym cocoisem i tą maścią robioną a zmiany nikną w oczach. Właściwie są zupełnie gładkie takjakby wypalone ale czerwone, ale i tak jest bardzo dobrze, stąd też moje pytanie o skład tej maści w celu wychwycenia wiadomo czego.
Awatar użytkownika
 antonia
przykre pisze:(ac. salicyli 2.0, pasta zinci, oxyd od 100.0, m.j pastore)
Przecież sam podałeś skład maści ( salicylowo - cynkowej) czy o jakąś inną chodzi? :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14