Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 szater
jak zwykla czepiasz sie nie rozumiejąc do konca tekstu...trudno...kazdy kto czyta dokładnie i ze zrozumieniem pojmie o co chodzi...doswiadczenia z wakacji odczytujesz jako reklame?...ciekawe no ale masz prawo...lubisz cytowac....szkoda ze tylko cos co według ciebie jest złe....pamietasz swoje posty?wszystkie? i te o sterydach też? xd twoich postów młodzi też nie czytają?...no moze forum akurat nie to...ale ludkowie też młodzi xd
...nie czyn drugiemu co tobie niemiłe,pozdrawiami jak kiedys jeszcze bedziesz miała wątpliwosci co do moich intencji...zapytaj wyjasnie,nie ma potrzeby atakowac :notguilty:

dyskusje z mojej strony uwazam za zakonczona,szkoda czasu na tłumaczenie,wspieram swoje leczenie sterydoterapia bo czasami musze...nikomu nie narzucam takiej formy leczenia bo uwazam ze do decydowania o sposobie leczenia uprawniony jest pacjent i jego lekarz.Miłego wieczoru....
 Basieńka44
Krysiu każdy z nas zaczynał sterydami bo.................lekarze potrafią tylko tym leczyć
ale powstały fora ja myślę że po to abyśmy się mogli wymieniać spostrzeżeniami nauczeni własnym doświadczeniem że sterydy nie koniecznie są cacy :D :D
i o to moim zdaniem chodzi ostrzegać młodych niedoświadczonych w chorobie żeby nie musieli żałować jako i my ze doprowadzili skórę do takiego a nie innego stanu z zaleceń lekarza
polecać też naturalne metody których jest mnóstwo a o których u lekarzy się nie dowiemy :D :D
Awatar użytkownika
 henia
szater pisze:[...]ja też nie stosuje terapii sterydowej w tzw.ruchu ciagłym(pomimo ze ciagle mnie sie to zarzuca)stosuje wszelkie dostepne metody leczenia ale wspieram sie tez i sterydami bo sa takie chwile ze niestety trzeba[...]
I tych dwóch stwierdzeń trzymajmy się, i powtarzajmy jak mantrę: sterydy najlepiej jak wspieramy się tylko nimi w tej swojej walce, i to też tylko na chwilę.
 euterpe
Basieńka44 pisze:Krysiu każdy z nas zaczynał sterydami bo.................lekarze potrafią tylko tym leczyć
Lekarze leczą sterydami bo nauka zna tylko 4 leki na łuszczycę i etyka nie pozwala lekarzowi na eksperymenty. Leczenie kapustą można stosować wyłącznie na własną odpowiedzialność. Skończcie ludziom wkręcać zabójczą moc sterydów.
 Basieńka44
euterpe pisze:
Basieńka44 pisze:Krysiu każdy z nas zaczynał sterydami bo.................lekarze potrafią tylko tym leczyć
Lekarze leczą sterydami bo nauka zna tylko 4 leki na łuszczycę i etyka nie pozwala lekarzowi na eksperymenty. Leczenie kapustą można stosować wyłącznie na własną odpowiedzialność. Skończcie ludziom wkręcać zabójczą moc sterydów.
no skoro piszesz że są 4 leki to jednak mają jakiś wybór :D
etyka nie pozwala lekarzowi na eksperymenty.
No fakt od kapusty z dala bo niezgodna z etyką za to inne świnstwo typu dermowate w pełnym asortymencie i bez ograniczen czasowych bez względu na to jak szarga zdrowie
etyka :notguilty: :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
euterpe pisze:Skończcie ludziom wkręcać zabójczą moc sterydów.
Powiedział co wiedział, a ja na złość mamie odmrożę sobie uszy :P lepiej Ty skończ rozkazywać, bo my nie mamy zamiaru słuchać. :crazy:
O tym, że sterydy są groźne już mówi się i pisze na całym świecie, to tylko jeden z mnóstwa przykładów:

http://www.nazdrowiesposob.com/masci-sterydowe/
 euterpe
Dzięki za linka. Każdy powinien go przeczytać żeby nie siać na forum paniki Maści sterydowe nie mają poważnego działania ogólnoustrojowego, nie obciążają organizmu, niemniej jednak ich działanie nie jest obojętne.
 Basieńka44
euterpe pisze:Dzięki za linka. Każdy powinien go przeczytać żeby nie siać na forum paniki Maści sterydowe nie mają poważnego działania ogólnoustrojowego, nie obciążają organizmu, niemniej jednak ich działanie nie jest obojętne.
Na moją logikę
skóra u łyszczyków jest uszkodzona chociażby stanem zapalnym
ale i drapaniem więc jak dla mnie nie ma siły żeby leki nie przedostawały się tą drogą do krwi :D :D
Jeśli obszar leczony maścią jest duży, leki mogą mieć wpływ na rozwój innych chorób, niż te leczone sterydami, m.in. niedoczynności nadnerczy, cukrzycy, osteoporozy,
Wywołują powstawanie różnych stanów zapalnych skóry, trądzik, potówkę (choroba gruczołów potowych), hipertrichozę (nadmierne owłosienia ciała), zapalenia mieszków włosowych, rozstępy, a nawet zanikanie skóry na skutek upośledzenia syntezy kolagenu.
U stosujących lek może pojawić się też rodzaj uzależnienia wymagający interwencji.
Wyliczenie skutków ubocznych stosowania maści sterydowych nie jest jednak w stanie oddać wszystkich powikłań, z którymi borykają się pacjenci i pacjentki, u których leczenie sterydami było lub jest prowadzone nieodpowiedzialnie, bez zachowania podstawowych zasad aplikacji tego typu leków.
A jak to bywa w praktyce??????????
nie pomaga jeden proszę wymieszać try naraz ..............chociaż każdy z osobna nie działa :D :D
Awatar użytkownika
 Ksymena
Basieńka44 pisze: A jak to bywa w praktyce??????????
nie pomaga jeden proszę wymieszać try naraz ..............chociaż każdy z osobna nie działa :D :D
Dokładnie tak to wygląda w praktyce... sama się o tym przekonałam i zanim poczytałam o tym więcej, było już za późno - a skóra nieodwracalnie uszkodzona ...
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Ksymena pisze:
Basieńka44 pisze: A jak to bywa w praktyce??????????
Dokładnie tak to wygląda w praktyce... sama się o tym przekonałam i zanim poczytałam o tym więcej, było już za późno - a skóra nieodwracalnie uszkodzona ...

No i właśnie nieodwracalnie uszkodzona...Czyli nie chodzi o to że w przyszłości nasze organy moga szfankować ale o tu i teraz, naocznie widać co sterydy zrobiły z naszą skórą
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8