W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 henia
BIATA pisze:[...] no cóż dopiero powoli się uczę :)
Najważniejsze, że się uczysz. Ta wiedza stąd, zaprocentuje Ci na lata.
Różnica w kolorze zmian, to też efekt zmiany ciśnienia krwi, w twoim organizmie w ciągu dnia :)
 BIATA
Teraz trochę zmieniełam taktykę smarowania po waszych radach że exorex się rozcieńcza jeśli po godzinie nawilżam skórę itp i po Basieńki wpisach jak to ona roiła, postanowiłam tak: rano wstaje nawilżam ciało po jakiś 3 lub 4 godzainach kląpie się nakładam exorex i wieczorem po 23 też nakładam exorex, więc raz dziennie się tylko nawilżam a dwa razy exorex żeby tego nie rozcieńczać, ale powiem szczerze nie widzę poprawy, rano to jest ładnie bo słabo te zmiany widać ale po południu wszystko wraca, a kąpiele robię w solo i oleju, w słomie z owsu, i oleju i octu jabłkowego gdzieś tam wyczytałam na forum że są dobre i tak robię, codień inna, nie wiem czemu ale nie chcę mi ta łuszczyca odpuścić :( :( :( po radach Heni pomyślałąm sobie że nie będę kupowała drugiego exorexu tylko jak ten mi się skończy to przejdę na proderminę nie ze względu finansowych tylko może będzie jakaś poprawa. Nigdy chyba anie doznam remisji, nie rozumiem czemu nie mogę tego zaleczyć, staram się próbuję i nic.
Ja myślę że po kąpieli każdy lek się wchłania szybciej i jak smarujesz exorexem zaraz po po godz możesz z powodzeniem natłuszczać nie ma już exorexsu na skórze co miało się wchłonąć już się zdążyło wchłonąć
gdzieś czytałam że każdy specyfik wchłania się w skórę do 15 min potem nadmiar trzeba zebrać bo tylko osiada na tym kurz tak postępuje i widzę różnice oprócz głowy tam daje jedno na drugie żeby ciągle nie myć :)
Jak widzę u siebie że coś się za wolno wchłania to dla mnie znak że trzeba zmienić smarowanie/natłuszczanie/ nawilżanie
Awatar użytkownika
 henia
Biata też bym podążała w kierunku tej proderminy albo cocoisu. Oba mazidła maja większą zawartość dziegciu, i może takiego kopa potrzeba właśnie tej Twojej @?
Musisz szukać, musisz sprawdzać, podpowiadamy Ci tu na ile mamy wieści czy też własnego doświadczenia ale zawsze na polu walki zostajesz Ty i Twoją ł. Powodzenia i nie podawaj się :*
Basieńka44 pisze:[...]gdzieś czytałam że każdy specyfik wchłania się w skórę do 15 min potem nadmiar trzeba zebrać bo tylko osiada na tym kurz[...]
Basiu ja niestety nie mogę tej Twojej teorii przyklasnąć. U mnie ona się nie sprawdza, tak jeżeli chodzi o mazidła lecznicze typu cygnolina czy dziegcie; jak i kosmetyki. Im dłużej uda mi się je utrzymać na skórze nie wycierając w ciuchy, tym efekty lecznicze są lepsze. Cygnolinę jak i dziegcie starałam się trzymać na skórze nawet przez całą noc. A jak nie zapominam, i co raz maźnę jakimś nawilżaczem czy natłuszczaczem, to i nie mam problemu łuski na tych moich pryszczach. Cierpliwa jestem w tej materii :D
Teoria nie moja ino wyczytana zaś zastosowana w praktyce sie sprawdza :D :D
a że mi bardziej pasuje to i tak stosuje :)
nie lubię być ciągle wymazana to i mi pasuje :D
 BIATA
Henia ale myslisz że na razie dać już spokój temu exorexoswi? nie za szybko go odpuszczam?? no w sumie prodermina to też dziegć więc sobie tak do końca nie odpuszczam tego typu leczenia,no jak coś to wolę proderminę niż cocais bo kiedyś go stosowałam przez miesiąc i te zmiany miałam nabrzmiałe czerwone nie wiem czemu tak się działo.
 BIATA
Basieńka44 pisze:gdzieś czytałam że każdy specyfik wchłania się w skórę do 15 min potem nadmiar trzeba zebrać bo tylko osiada na tym kurz tak
Basieńka ale czym zebrać??
Pozostałość, której się nie da wmasować najlepiej jest zebrać papierem kuchennym, bardzo dobrze wchłania tłuszcze i jedna rolka starczy Ci na długo :D
Staraj się jednak smarować cieniutko, lekko wmasowując kolistymi ruchami tak, żeby na skórze nie było tych pozostałości. W ten sposób wszystko się szybko wchłoni i zaoszczędzisz maści i inne specyfiki a jednocześnie pieniądze, za które to kupujesz. :)
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 103