W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
No to zdam Wam relację na bierząco :) od dziś wracam do proderminy :) wytrwała jestem,nie poddaje się w sumie moja kuracja z dziegciami dopiero trwa 2 i pół miesiąca więc myślę że jeszcze może będzie kiedyś wszystko dobrze :D własnie jestem posmarowana posiedziałam w staniku pół godziny no ale musiałam się ubrać więc trochę maść mi się wciera w koszulkę no ale może coś tam działa na skórze chociaż się wytarła. Teraz pracuję na rano więc będę nakładała proderminę na parę godzin a potem jak będę miała na 14 to będę nią smarowała na całą noc bo będę miała czas rano wstać i się wykąpać a teraz niestety nie chce mi się wstawać przed 4 i zmywać maść, dlatego przychodzę z pracy i nią nakłądam na parę godzin.
Awatar użytkownika
 henia
Ta prodermina(zielonkawa) ;) ma w składzie salicyl, dlatego też ta krwistość zmian. Ale też dzięki niemu, nie powinno być żadnego problemu z łuską na zmianach. Nie zapominaj o natłuszczaniu. Powodzenia :*
Tez tak reaguję na exorex i na prodermine. Czyli wszystko w normie ;)
 BIATA
Dzięki że czytacie moje wpisy i je komentujecie, czyli jest wszystko dobrze to fajnie że to narmalne że mam zmiany bardziej czerwona, na pewno za jakiś czas znów napiszę jak to wszystko wygląda u mnie :) ale mamy piękną pogodę, szkoda by było z niej nie skorzystać więc ja lecę na dwórek :D
 BIATA
jak na noc smaruję tą proderminę to nie mam problemu ze zmyciem bo wszystko mi się wciera w ubrania, jak wstaję to jestem czysta tak jakbym w ogóle się nie smarowała, i trochę się tym martwię że to się tak wyciera i czy to się leczy,dlatego czasem w dzień smaruję się na dwie godziny i tak chodzę nie kładę się żeby się nie wtarła ale mam pytanie mogę najpierw wytrzeć maść chusteczkami nawilżonymi dla dzieci??? a potem się wykąpać, bo jak nie wytrę się nimi tylko się myję to mi się marze ta maść nawet jak to robię parafiną czy jakąś oliwką.
Awatar użytkownika
 henia
Kochanie wycieraj się: czym chcesz, i jak Ci wygodniej.
Nie starcie proderminy, nie grozi poparzeniami, tak jak podczas leczenia się cygnoliną ale tak jak piszesz: jak nie zetrzesz, człek cały pomaziany potem jest tym ustrojstwem :crazy: co przy Twoje drobnicy, to już.... Pozdrawiam :*
 BIATA
Nie będę jeszcze na razie wstawiała zdjęć ale zrobię to za tydzień, i sami zobaczycie jak to wygląda, nie mam pojęcia czemu tak się dzieję ale dziś zauważyłam że na nogach mam 7 malutkich nowych zmian :( nie mam pojęcia od czego mi wyskoczyły zdrowa jestem, jem tak samo nic szczególnego nie zmieniło mi się w moim życiu
BIATA pisze:Nie będę jeszcze na razie wstawiała zdjęć ale zrobię to za tydzień, i sami zobaczycie jak to wygląda, nie mam pojęcia czemu tak się dzieję ale dziś zauważyłam że na nogach mam 7 malutkich nowych zmian :( nie mam pojęcia od czego mi wyskoczyły zdrowa jestem, jem tak samo nic szczególnego nie zmieniło mi się w moim życiu
Spróbuj wzmocnić naczynka krwionośne np wit C (cytryna,natka pietruszki)zewnętrznie zele z wyciągiem z kasztana
rutionoskorbin czy wyciąg z kasztana powinno być lepiej
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 103