W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Biata............. ja teraz stosuje tylko kąpiele w kminku i nawilżam maścią ochronną z wit A skutek taki że po miesiącu stosowania niektóre miejsca czyste a niektóre zmiany w starych miejscach bardzo przerzedzone płaksie i blade
odkąd odstawiłam sterydy lecę na naturalnych metodach od czasu do czasu wspomogę się czymś innym a zmiany mam zawsze na dłoniach dalszej części rąk w widocznych miejscach tak samo i czoło i okolice włosów
Ale jak widzę że po jakimś sposobie zatrzymało się wszystko w miejscu szukam przyczyny dlaczego lecząc się w ten sposób trzeba obserwować skórę jak działa na pewne rzeczy to nie to samo co rozpiska od lekarza to tyle a to tyle razy dziennie :D
ile już stosujesz ten exorex????????????????/
może czas na coś innego albo tak jak pisałam odstaw na dwa dni nawilżaj skórę porządnie i zobacz czy nie ruszy dalej kąpiele jednak to coś wspaniałego dla naszej skóry a jest tyle rzeczy które można tu zastosować :D :D
wtedy nie trzeba aż tyle maziania sól i olej dobrze działają olej oczyszcza i nawilża skórę a sól usuwa łuskę ale jak wszystko stanie w miejscu trzeba co innego spróbować a po tygodniu wrócić do tego samego jak dobrze działało
ja nie stosuje niczego razem np zioła osobno słoma owiana osobno itp wtedy mam większy wybór jak to przestaje działa daje coś innego każda kąpiel ma inne działanie i inaczej ją skóra odbiera
Próbuj swoich pomysłów jak czegoś nie wierz pytaj zawsze ktoś odpowie
powodzenia :D :D
Proponuję nie szaleć w sensie dołożyć te kąpiele i tu już trzeba popatrzeć co nam lepiej leży. Temat założony, Basia się spręży i pięknie opisze te swoje pluskanie kminkowe :D A nasza młoda koleżanka, popraktykuje sobie tam coś z nich. Bo to, że trzeba je włączyć do leczenia, to nie podlega żadnej dyskusji, jak dla mnie.

Exorex to w sumie słaby dziegć - 5%, i jeszcze trzymany na skórze za krótko w/g mnie. Dołożyć te kąpiel tam, i dać mu jeszcze trochę czasu. Tak bym zrobiła ja.
Ja nie wiedziałam że za krótko trzymam na skórze ten exorex mi się wydawalo że ja go mam na sobie 24 godziny na dobę nie wiedziałam że jak po godzinie jak nałoże exorex nawilżam ciało to on się rozcieńcza i traci tak jakby moc, myślałam że czym więcej będę nakładała nawilżaczy na sibie tym będzie lepiej jednak ja nie umiem jeszcze walczyć z tą chorobą :blush:
Pomórzcie mi jakie ja mam te kąpiele wybrać jaest tego tak dużo że ja nie wiem za co się wziąć.
Basieńko a exorex stosuję gdzieś koło 2 miesięcy.
Mam na rękach takie małe dwie plamki których nigdy nie smarowałam bo zawsze zapominałam i one mi się same zaleczyły został tylko biały ślad nie wiem dlaczego.
A na górze na plecach też mam z 3 plamki i też o nich zawsze zapominam i one są dalej tak jak były więc nie rozumiem czemu jedne samoistnie się zagoiły a drugie nie. No a tółów bez zmian dalejsą zmiany jak były tylko blade faktycznie nastąpiła stagnacja ale może jeszcze przyjdzie czas na poprawę przecież to w sumie dopiero około 2 miesięcy.
Antonia ja nie uważam że jesteś uparta i zawracasz mi głowę kąpielami ja się cieszę że Wy mi pomagacie. Tylko pomóżcie mi jakie te kąpiele.
Biata..............
może tak co masz teraz najbardziej dostępne u siebie jakieś świeże zioła czy słomę itp.póki lato i wszystko można dostać świeże trzeba z tego korzystać :)
jak piszesz używasz słomy nie stosuj jej co dzien i nie dodawaj do niej soli jak robisz kąpiel w słomie to nie sol, jak pisałam słoma i ziarno mają tyle właściwości że już nic nie trzeba do nich tą kąpiel można raz lub dwa razy w tygodniu nie częściej
zamiennie możesz stosować sól i olej ta kąpiel ma za zadanie nawilżyc skórę i likwiduje łuskę
jak i skrzyp polny jak masz okazje nazbierać na łące jeszcze gdzieś
jeśli nie dobre jest też siano świeże sianokosy były tam masz cały zestaw ziół na twoim terenie najbardziej odpowiedni dla ciebie myślę masz już kąpiele na trzy dni z rzędu pozostałe według własnego uznania
Co do exorexu ja go nakładałam inaczej jak koleżanki tak jak widziałam potrzebę tzn.jak skóra była czerwona dawałam na noc exorex a jak widziałam bardziej przesuszoną natłuszczałam tą z wit A,rano albo dawałam exorex albo jeszcze natłuszczałam a dopiero wieczorem nakładałam każda skóra jest inna i inaczej reaguje zaleczyłam tak głowę zimą
piałam też o kąpielach w kminku ja go gotuje wywar jest taki mocny koloru kawy dolewam do wanny i siedzę w tym 20 min zmywam też w tym głowę jak mi nie zależy nie płukam już czystą wodą
po miesiącu takich praktyk dłoń mam czystą został jeszcze ślad
na głowie pozostałości ale czoło i uszy już ok,dalej też schodzi choć za wolno jak dla mnie ale nie jest źle,taką kąpiel robię różnie raz co dzien a raz co drugi nie trzymam się jakiegoś utartego schematu natłuszczam tylko maścią z wit A lub kremem dla dzieci bambino z tlenkiem cynku sporadycznie daivonex krem ok 2 razy na tydzień tylko na ręce i czoło
Nagietkowej nie stosuje na ręce bo tu mi źle działa sprawdza się tylko na nogach
Peelingi z soli też robię inaczej namydlam rękę szarym mydłem porządnie sypie na to sól i tym pocieram skórę jest lekko zaczerwieniona przez chwile ale nie podrażniona
u mnie dobrze do kąpieli sprawdza się siano,słoma,skrzyp olej z solą a teraz kminek
exorexu próbowałam drugi raz w maju przy nowym wysypie ale nie było takiego działania jak zimą już
Spróbuj tak jak Ci radzi Basieńka, kąp się w czym popadnie, najważniejsze, żeby do wody dodawać naturalne środki, które zawierają minerały. I nie żałuj sobie tych ziół do wody, jak poleżysz 20 minut, to masz gwarancję, że skóra coś wciągnie. Bardzo ważne, żebyś do wanny dolewała trochę oleju, skóra pod wpływem temperatury otworzy pory i wciągnie wodę, olej, minerały i witaminy, i co tylko w tej kąpieli jest. Nie używaj do tego żadnych środków myjących. Nie wycieraj się, skóra musi sama wchłonąć wilgoć. Rozsmaruj resztę oleju na skórze dłońmi, otul się dużym ręcznikiem, żebyś nie marzła i po chwili smaruj exorexem. Potem postępuj tak jak do tej pory. Jeżeli masz jakieś wątpliwości to pytaj aż do skutku. Zawsze odpowiemy :)
Dzięki za rady nawet o tym nie wiedziałam i zawsze ręcznikiem się wycierałam zamiast poczekać tak jak Antonia mówi żeby skóra sama wyschła :)
Basieńka a te kąpiele z sianokosów też trzeba gotować no nie??
Też trzeba gotować :D ale jak zalejesz rano wodą i mocno pogrzejesz albo krótko zagotujesz wieczorem możesz tylko podgrzać jak postoją tak cały dzien naciągną tak jak byś gotowała 15 min :D
[quote="BIATA"]nawet o tym nie wiedziałam i zawsze ręcznikiem się wycierałam zamiast poczekać[/quote

Spróbuj zrobić dokładnie jak napisałam, przekonasz się jakie milutkie, nawilżone ciałko będzie po takich kąpielach - skórka gładziutka jak u niemowlaka :D :D i leki lepiej się wchłaniają :D
Heniu dziś dotarłą do mnie przesyłka dziękuję Ci bardzo za ten świetny prezent :D nie spodziewałąm się :) strasznie jestem zadowolona z tego Melkfettu świetny jest, a tego żelu także z chęcią poużywam zobaczę efekty, ale powiedz jak ja mam Ci się za to odwdzięczyć?? przecież Ty ze swoich pieniążków wysłąłąś mi przesyłkę, może mam Ci je jakoś zwrócić??
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 103