W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
tak masz rację mam dużą wanne ale wlaewam tylko połowę wody do niej i dodaję dlatego kg soli kuchennej ale w sumie masz rację mogę i dwa przy większej ilości, ja z płatek owsianych w ogóle nie robie kąpieli bo mam możliwość zdobycia słomy i ziarna z owsu a kiedyś czytałam że to lepsze jest od płatek no i do tego dodaję sól, trochę nie odpowiada mi ten zapach tego wywaru kiedyś mi to nie przeszkadzało a teraz coraz gorzej mi jest wytrzymać w wannie 20 min, no i jak się to gotuję to w domu też przyjemny zapach nie jest :D
He he spróbuj pogotować kminek zobaczysz jak czuć
ostatnio testuje go do kąpieli :D :D
Do kąpiel w słomie i ziarnie nie dodawaj już soli
naprzemiennie jeden dzien słoma drugi sól i olej
słoma sama w sobie ma dużo właściwości nie trzeba już nic dodawać bo można przedobrzyć stąd ta stagnacja,co innego płatki te już są przetworzone.
Pisałaś w innym wątku według mnie za mało natłuszczasz exorex wysusza spróbuj go nakładać dwa razy a resztę natłuszczaj
jeśli chodzi o poziom wody wystarczy jak będzie do wysokości nerek
ja robiłam też naprzemienne kąpiele w sianie także co dzien miałam co innego teraz tylko kminek albo sól i olej
Tak, w pewnym momencie następuje stagnacja i dlatego trzeba czsami mocniejszego uderzenia, żeby znów się ruszyło :) Dlatego zaproponowałam Ci sypanie dużej ilości soli i płatków owsianych zamiast słomy + olej lub masło kokosowe. Spróbuj także jeść surowe płatki na śniadanie, to bardzo dobrze wpływa na cały organizm, także na skórę :D Po takiej kuracji + exorex i maści powinno się ruszyć :D
Ok. wypróbuj te rady moich przedmówczyń a nuż zaskoczą. Możesz dodać tam peeling jeszcze, powinien na te wypukłości też podziałać.
Staraj się, żeby ten exorex jak najdłużej na skórze był. No i pamiętaj, że zawsze w odwodzie masz jeszcze proderminę - daj ją na kilka tych niedobitków swoich i zobaczysz jakie będę efekty :)
A jakie Henia mam robić te peelingi?? bo jak biorę na rękę (w garść) sól kuchenna i do tego dodaję olej i trę w skórę potem mam taką czerwoną i boję się że to bardziej szkodzi niż pomaga. Henia nie rozumiem jak mam starać się żeby ten exorex jak najdłużej był na skórze ja smaruję się 2 lub 3 razy i mam go na sobie 24 godziny na dobę jedynie po exorexie jak zaschnie to po godzinie nawilżam skórę ale chyba on cały czas jest na cielen bo go nie zmywam a jeśli się kąpie to znów nakładam.
A o jakie Wam płatki chodzi do jedzenia takie kukurydziane zwykłe?? ok to jeszcze trochę podziałąm tym exorexem a może za dwa tygodnie przejdę na tą proderminę.
Do kąpieli płatki owsiane, zwykłe, ze sklepu spożywczego a do jedzenia musli z płatków owsianych, jakiekolwiek :D

Kąpiel: Pięć pełnych garści płatków owsianych na pięć litrów wody, wsypać na zimną wodę, powoli zagotować i do wanny, nie odcedzać. Możesz do wanny dolać oprócz oliwy i soli kilka kropel olejku zapachowego, jedynie dla przyjemności fajnego zapachu w łazience. :cool:

Sniadanie: Kilka łyżek musli (nie gotować!) zalać jogurtem owocowym.
Smacznego! :D :D
BIATA pisze:A jakie Henia mam robić te peelingi?? bo jak biorę na rękę (w garść) sól kuchenna i do tego dodaję olej i trę w skórę potem mam taką czerwoną i boję się że to bardziej szkodzi niż pomaga[...]
Nie bój się. Zadaniem peelingu jest usunięcie martwego naskórka ale też bardzo poprawia on ukrwienie skóry w miejscach masowanych. Także śmiało :D
Bardzo dobrą opinię, ma też peeling kawowy http://wizaz.pl/Pielegnacja/Trendy-w-pi ... ing-kawowy
[... ]Henia nie rozumiem jak mam starać się żeby ten exorex jak najdłużej był na skórze ja smaruję się 2 lub 3 razy i mam go na sobie 24 godziny na dobę jedynie po exorexie jak zaschnie to po godzinie nawilżam skórę ale chyba on cały czas jest na cielen bo go nie zmywam a jeśli się kąpie to znów nakładam[...]
Jeżeli exorex, po godzinie, jest maziany natłuszczaczami czy nawilżaczami, to jego stężenie na skórze automatycznie maleje(rozcieńcza się).Postaraj się, przynajmniej na noc, pozostawić exorex na zmianach, i niech tam sobie działa.
Pokombinujmy w tę stronę, ok.? Buziaki i powodzenia :*
A te fusy z kawy do tego peelingu to takie od razu ze sklepu kupione?? nie z zrobionej już kawy i wypitej i z dna wziąć te fusy?? ale głupie pytanie no nie no ale nie rozumiem :)
Ok heniu pokombinuję dobrze że mi napisałaś że jak nawilżam to exorex maleję rozcieńcza się, tylko że ja na noc zawsze smaruję maścią nagietkową bo w dzień nie robię tego bo jest tłusta i ubrania potem bym miła tłuste no dobra to na noc będę zostawiała sam exorex, zostawiałabym też go na dzień no ale nie miałabym kiedy w końcu nawilżać tej skóry a przecież to jest ważne nie wiem jak to rozplanować, dziękuję Wam za te wszystkie wasze podpowiedzi.
Może myślisz, że jestem uparta i niepotrzebnie zawracam Ci głowę kąpielami ale gdybyś je zastosowała tak jak opisuję, poczuła byś jak fajnie jest nawilżona skóra przez cały dzień. Po kąpieli wystarczyłoby posmarować zmiany exorexem i do wieczora spokój. Ewentualnie dowilżyć trochę te części ciała z łuszczycą. Na noc znów exoreks :D Można też odwrócić kolejność tak jak Ci pasuje. :)

Tu masz dobrą stronkę:
Peeling z kawy:
http://www.tipy.pl/artykul_2331,jak-zro ... -kawy.html
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 103