Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
 Basieńka44
Co do reszty tych Twoich znaków zapytania(masz problemy z oderwaniem palucha od tego klawisza? bo czego ich tyle?):
Oj wiesz że mam problem ze stawami niektórymi :D :D :D
Basiu we współczesnym świecie nie ma mowy o niezależności, to kasa rządzi, i ci wszyscy naukowcy pracują za czyjeś pieniądze, i w jakimś celu. Chyba, że wierzysz....
otóż to wszystkie badania w pismach medycznych sponsorowane przez firmy produkujące szczepionki to gdzie szukać wiarygodnych jak nie u tych niezależnych? :D
A możliwość jego zmiany, czy też tylko złagodzenia, została przes...a przez myślących inaczej, w temacie szczepionek.
tu się zgadzam z tobą :) :)
 Basieńka44
http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... aktow.html

Henia mówisz i masz nie wiem na ile dla ciebie to przekonujące dla mnie jednak godne zastanowienia :) :)
http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_tech ... 1313076630
Szczepienie noworodków to rosyjska ruletka: nikt nie bada, czy nowo narodzone dziecko nie ma wrodzonych schorzeń mogących znacznie zwiększyć ryzyko ciężkich powikłań poszczepiennych.
Sanepid pisemnie odmówił rodzicom informacji, czy lekarz zgodnie z ustawowym obowiązkiem zgłosił NOP!
http://vaccgenocide.wordpress.com/tag/nop/
 gslaw
Żadne badania nie potwierdzają, nie zalecają - łacznie z dr. Majewską, rezygnacji ze szczepionek sensu stricte. Mowa jest jedynie o używaniu "nie takich przetrwalników" czy stosowaniu szczepionek "3-4-... w jednym". Chyba, że ja znowu o czymś nie wiem
Heniu czy czytałaś dokładnie i w całości list Majewskiej z 2008 roku? Czy czytałaś książkę którą Ci polecam?
 gslaw
Co do pytania o CO2:
henia pisze: Co do Twojego zapytania Gslaw, może Cię rozczaruję, ale mało kto w TO wierzy :D
To dlaczego tak trudno uwierzyć w inne rzeczy? W kłamstwa którymi karmi się nas od dzieciństwa?
Znam osoby, które dadzą się pokroić za teorię o CO2. CO2 to taki sam globalny spisek jak szczepienia.
Awatar użytkownika
 henia
gslaw pisze:
Żadne badania nie potwierdzają, nie zalecają - łacznie z dr. Majewską, rezygnacji ze szczepionek sensu stricte. Mowa jest jedynie o używaniu "nie takich przetrwalników" czy stosowaniu szczepionek "3-4-... w jednym". Chyba, że ja znowu o czymś nie wiem
Heniu czy czytałaś dokładnie i w całości list Majewskiej z 2008 roku? Czy czytałaś książkę którą Ci polecam?
List w całości i to kilkakrotnie. Natomiast Ty, chyba niekoniecznie:
PROPOZYCJA ZMIANY PROGRAMU SZCZEPIEŃ W POLSCE

Propozycja zmiany programu szczepień w Polsce, oparta na analizie programów w innych krajach UE (Euvac.net) oraz konsultacjach z pediatrami – jest następująca:
• wyeliminowanie wszystkich szczepionek z thimerosalem; • zrezygnowanie ze szczepienia noworodków szczepionkami Wzw B (szczepienie tylko noworodków z grupy wysokiego ryzyka, czyli od matek zakażonych żółtaczką). Zaoszczędzone na tych szczepionkach pieniądze przeznaczyć na higienę szpitali, by nikt się w nich nie zarażał.
• zrezygnowanie ze szczepienia noworodków BCG (stosować tylko u dzieci z regionów, gdzie odsetek chorych na gruźlicę wynosi powyżej 40 na 100 000);
w pozostałej grupie dzieci rozpoczęcie szczepień od 4 miesiąca życia;
• zrezygnowanie ze szczepionki krztuścowej pełnokomórkowej;
zrezygnowanie z podawania więcej niż trzech rodzajów szczepionek w jednym dniu;
• zrezygnowanie z podawania szczepionek zawierających żywe wirusy lub podawanie ich pojedyńczo w bezpiecznych odstępach czasu;
• udostępnienie szczepionek monowalentnych;
• zobowiązanie szczepiącego lekarza do przeprowadzenia wstępnego wywiadu z rodzicami odnośnie alergii, astmy i innych chorób typu autoimmunologicznego oraz powikłań poszczepiennych u członków rodziny, co pozwoli przewidzieć, czy u danego dziecka mogą wystąpić groźne reakcje poszczepienne. Takie dziecko powinno mieć opracowany indywidualny, bardzo ostrożny program szczepień;
• zobowiązanie szczepiącego lekarza do monitorowania stanu zdrowia dzieci po szczepieniach, by w porę uchwycić stany zagrażające życiu lub zdrowiu dziecka;
• stworzenie narodowego programu obowiązkowej rejestracji powikłań i zgonów poszczepiennych. Dane te powinny być raportowane do WHO (a nie są) i informacje o powikłaniach powinny być zamieszczane w książeczkach zdrowia dziecka.
http://www.twojewiadomosci.com.pl/conte ... aceutyczny

Książki sorry ale nie. Może kiedyś. Pozdrawiam :)
 Basieńka44
W Lublinie sanepid przypomniał sobie o dzieciach autystycznych. Dzisiaj dwie osoby pytały mnie o sanepid, gdyż otrzymały listem poleconym natychmiastowe wezwanie do zaszczepienia dziecka (autystycznego), oczywiście z groźbą wszczęcia postępowania w przypadku niestawienie się do gabinetu szczepień. Ja na razie nie otrzymałam takiej pogróżki
jakby mało było okaleczone :( :(
 Basieńka44
Szczepionkowa dymisja Marka Sawickiego?
17 Lipiec 2012 Autor: mocniejszy
Minister rolnictwa, poseł z Polskiego Stronnictwa Ludowego Marek Sawicki jako jedyny zagłosował 15 czerwca 2012 roku przeciw zaostrzeniu przymusu szczepionkowego. Minął miesiąc i przestał być ministrem. Oczywiście w związku z afera taśmową.
zbieg okoliczności czy świadome działania :D :D
Sawicki podał się do dymisji po ujawnieniu nagrania z rozmowy szefa kółek rolniczych Władysława Serafina z byłym prezesem Agencji Rynku Rolnego Władysławem Łukasikiem na temat możliwych nieprawidłowości w instytucjach związanych z resortem rolnictwa, m.in. w spółce Elewarr.
Awatar użytkownika
 henia
gslaw pisze:list Majewskiej z 12.08.2012, nie czytałem ale zamieszczam link
http://piotrbein.wordpress.com/2012/08/ ... ny-strach/
W zasadzie żadna nowość, to tylko powtórka tego, co już zostało przez p. dr. powiedziane wcześniej.
Nadal twierdzę, że sprawa "nowej ustawy" została całkowicie położona na łopatki właśnie przez lobby antyszczepionkowe, jak też naukowców/lekarzy, pokroju p. dr. Majewskiej.
Raz stracone zaufanie trudno jest odzyskać - czy inaczej wyglądało by posiedzenie senacka komisji zdrowia, jeżeli zamiast cud lobbystki, byłoby wystąpienie p. prof.? Nie wiem? i pewnie nigdy się nie dowiem.

Gslaw a list przeczytaj aczkolwiek nie spodziewaj się fajerwerków.
Basieńka44 pisze:jakby mało było okaleczone
Basiu "Dura lex, sed lex"- SANEPID nie jest od ustalania prawa, on jest od jego egzekwowania. Myślę, ze sytuacja została rozwiązana pomyślnie.
Basieńka44 pisze:
Szczepionkowa dymisja Marka Sawickiego?[...]zbieg okoliczności czy świadome działania :D :D
[...]
Uśmiałam się setnie, tylko boje się, ze popadniesz w..... Buziaki i dobrego, świątecznego, dnia tam Tobie :*
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 59