W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 beatkaaa882
Przeciez napisałam jako takich lekow nie używam.Witaminy +omega 3,6,9 tran , wapno bo łagodzi swedzenie i to z "lekow" było by na tyle.do tego wszelkie kosmetyki intensywnie natłuszczajace.Wykluczone z diety ostre przyprawy sol czekolada alkochol bo zaowazylam ze po tym zmiany na skorze sie zaogniaja. :)
 Basieńka44
A masz remisje??????????czy tylko złagodzenie objawów?????
Awatar użytkownika
 antonia
beatkaaa882 pisze:Przeciez napisałam jako takich lekow nie używam.Witaminy +omega 3,6,9 tran , wapno bo łagodzi swedzenie i to z "lekow" było by na tyle.do tego wszelkie kosmetyki intensywnie natłuszczajace.Wykluczone z diety ostre przyprawy sol czekolada alkochol bo zaowazylam ze po tym zmiany na skorze sie zaogniaja. :)
"Moje sprawdzone sposoby to solarium (bez przesady zeby nie przesuszyc skory), witaminki najlepiej cały zestaw i omega 3 , 6 , 9 ,wapno , dobre nawilzaajace kremy , balsamy płyny do kapieli itp. wyprubowana marka Oillan (z apteki) głownie balsam.Jezeli masz mozliwosc (moze ktos ci moze przywiesc z angli.to: E45 , Oilatum(to chyba tez mozna dostac w polsce) i moje nowe odkrycie to jest super polecam serdecznie SALCURA derma spray!!!!! PO 3 tyg pryskania prawie nie ma sladow a mialam tego sporo.Pozdrawiam mam nadzieje ze chociaz cos sie przyda "

:D :D To prawie cała zawartość zagranicznej apteki do tego solarium. :D Trzeba mieć niezłe zarobki, żeby tym się wspomagać w leczeniu łuszczycy ;) No, nie wszystkich na to stać, :( ja zresztą i tak wolę maść z vit.A do lamp, jest tania i wcale nie gorsza niż zagraniczna. :D
 beatkaaa882
Do antonina !!!Mam wrazenie ze koniecznie chcesz sie przyczepic ...
Nie rozumiem tylko dla czego??? To forum jest po to zeby kazdy mogl napisac o tym jak radzi sobie ze swoja łuszczyca a inni moga ale nie musza tego próbować.Mieszkam w angli dla tego jak piszesz to czegouzywam jest nie koniecznie do kupienia w polsce.Ale moze ktos ma tu znajomych ktorzy mogli by mu to przywozic.To chyba proste??
Awatar użytkownika
 antonia
:D :D Nie jest moim zamiarem czepiać się kogokolwiek i forum jest oczywiście po to by sobie wzajemnie radzić i pomagać w leczeniu tej paskudy, ale staramy się to robić po jak najniższych kosztach. Gdziekolwiek mieszkamy nie musimy przepłacać. Zdajesz sobie sprawę, że na zakup leków nierefundowanych nie wszystkich stać a na tym forum wszyscy powinni czuć się jednakowo, nie dzielić się na takich, których stać na leczenie zagraniczne i tych, których nie stać na kupno maści bo muszą oszczędzać na chleb. Dlatego ciągle doradzam specyfiki, które są w miarę tanie i na które mogą sobie pozwolić nawet najbiedniejsi. A dobrych leków w Polsce jest może tyle samo, lub nawet więcej niż za granicą i o niebo tańszych. :)
Antonia
 Basieńka44
I tu zgadzam się z antonią łuszczyca to choroba długotrwała nie każdy ma dobre dochody a i też nie każde leki/czy dermokosmetyki na wszystkich działają, są jednak różne tematy na forum w których myślę można pisać odrębnie o droższym leczeniu czy sposobach jak i o bardziej naturalnych i tanich a pomocnych :) :)
Awatar użytkownika
 henia
beatkaaa882 pisze:Do antonina !!!Mam wrazenie ze koniecznie chcesz sie przyczepic ...
Nie rozumiem tylko dla czego??? To forum jest po to zeby kazdy mogl napisac o tym jak radzi sobie ze swoja łuszczyca a inni moga ale nie musza tego próbować.Mieszkam w angli dla tego jak piszesz to czegouzywam jest nie koniecznie do kupienia w polsce.Ale moze ktos ma tu znajomych ktorzy mogli by mu to przywozic.To chyba proste??
Oczywiście, że proste, i tak po prawdzie nie rozumiem, dlaczego wszystkie nasze wypowiedzi tu, traktujesz jako czepianie się?
Tym bardziej, że wszystko to o czym piszesz, jest dostępne na rynku polskim, również.

Tylko widzisz, ja jestem użytkownikiem exorexu, on jest oferowany/zalecany do użytku razem z kremem exorex. Oba specyfiki, w tej samej cenie, są do nabycia. Ale..... my/ja to wypróbowaliśmy, i... krem niewart jest swojej ceny, to tylko kosmetyk, nie zawierający żadnych substancji leczniczych. Dlatego, odradzamy, co nie znaczy, że jak kogoś na niego stać ma go nie używać, kumasz. Tak jest uczciwiej, prawda?

W Swojej wypowiedzi wspomniałaś o SALCURZE. No i my, poczuliśmy się w obowiązku, ewentualnych użytkowników tegoż, uprzedzić o... takiej sobie skuteczności tego specyfiku. To tylko "wspomagacz", który nie u każdego się sprawdzi, prawda?
Co nie znaczy, że nie gratulujemy Ci poprawy stanu Twojej skóry, właśnie dzięki temu ustrojstwu :)
 beatkaaa882
JAk by sie rzyjzec to z kosmetykow it.ktore wymieniłam droga i ciezko dostepna w polscejest tylko Salcura cala reszta bez problemu jest do kupienia w polsce i nie zawsze z wygorowane ceny.Jak na przykla euceryna ktora w zaprzyjaznionej aptece mozna dostac za darmo....
Druga sprawa to uwaam ze to forum czytaja nie tylko ludzie którzy mieszkaja w polsce ale i tacy co mieszkajaza granica i tez musza sobie jakos z tym cholerstwem radzic.A np.o masc z wit. A raczej bedzie tu cieko :)
Awatar użytkownika
 henia
No i właśnie o to dokładnie chodzi: o wymianę wieści, jak też doświadczeń, na polu walki. Powodzenia beatkaaa882 :)

Na mnie, maść z vit. A, nie działa. Szukam w innych kierunkach :)
 Gosia1423
Ja mam dość maści z wit. A i z cynkiem. Nie można z domu się ruszyć, bo cały czas się jest w tym umazanym, do tego te upały, po prostu masakra. Nie smarowałam się przez jeden dzień w.w. maściami i na nowo to samo... Dzisiaj od popołudnia stosuję żel z krzywokostu i o dziwo już widzę jakieś efekty. Mam nadzieję, że ten żel mi pomoże, bo jak na razie jest moim ulubieńcem :inlove: ładnie pachnie, szybko się wchłania, jak po balsamiku :D i kosztował 12 zł :cool: Oprócz tego co dziennie pijam zieloną herbatę. Ile takiej herbaty powinno się pić dziennie?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17