W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
ja smaruję się tym exorexem 2 lub 3 razy dzieńnnie i po miedzy nimi natłuszczam bez zmywania a wieczorem zmywam i potem na noc tylko nawilżam jak myślicie może też na noc smarować exorexem czy lepiiej niech skóra tylko w nocy będzie nawilżona???
Biata...............a może tak sama troszeczkę zastanów się czy to dobrze właśnie tak a nie inaczej :D
jesteśmy tylko praktykami nie lekarzami i nikt nie może podać gotowca rób tak a nie inaczej
każdy z nas ma inną skórę inaczej reaguje jak twoja np i to co u mnie się sprawdzi u ciebie może zaszkodzić dlatego musisz sama zaobserwować jak to u ciebie wygląda ewentualnie wtedy poddać pod dyskusje tu naszą :D :D
Myślę, że możesz uruchomić swoją wyobraźnię i popróbować na sobie różne sposoby leczenia np. kilka plamek możesz smarować na okrągło, inne tylko w dzień a jeszcze inne na noc albo wcale. Możesz zmieniać dowolnie maści. Tak samo możesz postąpić z kąpielami. Szybko sama się zorientujesz jakie leczenie najbardziej Ci odpowiada i czego Twoja skóra potrzebuje a czego nie toleruje. My wszyscy tak robimy, stąd wiemy jak i czym się leczyć. Próbuj i pisz do nas, może czegoś się od Ciebie nauczymy. :) :D
 BIATA
ode mnie w najbliższym czasie na pewno nic się nie nauczycie bo ja sama sobie nie mogę poradzić, ok nie zawracam już Wam głowy moimi problemami ze smarowaniem, odezwę się za jakiś czas żeby Wam dać znać jak postępuję moje leczenie :D
I tu chyba masz problem każdy z nas to przechodził
ode mnie w najbliższym czasie na pewno nic się nie nauczycie bo ja sama sobie nie mogę poradzić
ja się leczę 10 lat miałam dwie remisje jednak są momenty że i ja nie wiem co i jak i takie podpowiedzi co ktoś zastosował (dla niego może mało ważne)dla mnie są zbawienne
nie wolno tak myśleć tylko działać
masz już jakieś obserwacje tylko wiary w siebie i w to co widzisz ci potrzeba
Nie możemy poprowadzić twojego leczenia krok po kroku z wiadomych przyczyn a to nie znaczy że zawracasz nam głowę pytaj odpowiadamy na ile możemy ale ....................................
decyzje sama musisz podjąć :D :D
Odwagi dasz rade jak my wszyscy
Awatar użytkownika
 henia
Nigdy nie zawracasz nam głowy. Namawiamy Cię tylko, do głębszych osobistych obserwacji, i większej samodzielności. Bo to właśnie one, mogą być bardzo pomocne innym.

Moje osobiste doświadczenia z dziegciami, tak jak i z cygnoliną - pod różną postacią tychże - to ile się da, i jak się da; nawet nocą :)
Oczywiście nie zapominając o natłuszczaniu i nawilżaniu :)
BIATA pisze: ok nie zawracam już Wam głowy moimi problemami
Biata, Ty się nie wygłupiaj i nie obrażaj, bez Ciebie tutaj byłoby strasznie nudno! :) Pisz jak najwięcej i pisz co sama wymyśliłaś :D
 BIATA
Witam po kilka dniowej nieobecności:):) urlopowałam się :):) pojawiła mi się mała łuska więc mam w domu squamax krem więc się posmarowałam teraz akurat po kompieli może mi trochę zejdzie, za 2 godziny zmyję a potem exorex, byłam nad jeziorem więc smarowałam się tylko raz dzieńnie exorexem i nawilżałam ciało, na plecach nie bardzo widziałam gdzie mam zmiany a dużego lustra nie było i nakładałam na rękę exorex w wsmarowywałam po całych plecach nie wyszukiwałam pojedyńczysz zmian tylko wszystko smarowałam i zdrową skóre i łuszczycową myślicie że tak można się smarować? zawsze by było lepiej szybciej niż wyszukiwać zmian.
BIATA pisze:nie wyszukiwałam pojedyńczysz zmian tylko wszystko smarowałam i zdrową skóre i łuszczycową myślicie że tak można się smarować? zawsze by było lepiej szybciej niż wyszukiwać zmian.
Można, nic się złego nie stanie po exoreksie, jedynie maści zużyjesz więcej niż to konieczne,. Nie można cygnoliny, mąści łączonych z cygnoliną, salicylowych no i w żadnym wypadku sterydów.

Pochwal się trochę swoim urlopem, wypoczęłaś trochę? :D
Awatar użytkownika
 henia
Exorex, to lek, posiada w swoim składzie Smołę węglową, a ta jako taka jest rakotwórcza.
Nie stosuję smarowania "po całości", nie wspominając o cenie exorexu, mnie jest po prostu jego szkoda "wywalać" bez potrzeby.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 103