W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Moim zdaniem to jest łuska, nie sypiąca sie ale zgrubienia są. czyli na maksa natłuszczanie i kąpiel ciepła i natłuszczanie, i może byc piling z soli, w końcu zejdzie.
Jak ze 3 - 4 razy ta skóra zejdzie ze zmian to już bedzie z górki.
:D

I jeszcze za kazdym razem maść zmywamy czyli jak na noc smarowanko no rano koniecznie kąpiel. Natłuszczanie i nawilzanie.

Kiedy ty sie tą proderminą smarujesz na noc?
Jak na noc to rano koniecznie kąpiel.

Żeby było widac efekty leczenia prodermina to troche czasu musi minąc, najważniejsze żeby zmiany nie były zgrubione.
Ostatnio zmieniony 3 lip 2012, o 23:46 przez Gosiaczek68, łącznie zmieniany 1 raz.
Biata, to nie jest wielki problem napchać trochę słomy do gara, zalać zimną wodą i postawić na palnik. Na wolniutkim ogniu sama się pogotuje potem to przelewasz do wanny, dopełniasz wodą, sypiesz sól, wlewasz trochę oliwki i masz wspaniałą kąpiel, która w połowie zalecza Ci zmiany, zmiękcza skórę i likwiduje łuskę. Już Ci pisałyśmy o tym, że tak przygotowane ciało o wiele szybciej się leczy. Skóra przed smarowaniem MUSI być czysta i miękka. Jeśli się do tego przystosujesz to sama zobaczysz efekty. Przynajmniej spróbuj przez jakiś czas. :) :)
Tak na noc smaruję się proderminą jeśli mam na południe do pracy (tak jak teraz)to przychodzę o 23 smarowanie, rano kapanie i natłuszczanie, a jeśli mam na rano do pracy to nie robię tego na noc bo bym musiała o 4 wstać i się kąpać, więc jak mam na rano to przychodzę z pracy o 15 smaruję sie i kąpie wieczorem a potem natłuszczanie.
No i bardzo dobrze, im więcej się kąpiesz ty lepiej zadziała maść.Mam nadzieję, że teraz szybko Ci pójdzie leczenie i będziesz miała długą remisję, serdecznie Ci tego życzę :)
Odnośnie kąpieli możesz co dzien stosować inną nie koniecznie ze słomą np jeden dzien w słomie drugi sól i olej trzeci co innego np zioła jak skrzyp itp
To jest też dobry test żeby sprawdzić co lepiej u nas działa :) :)
Basieńka a mam pytanie jak robię sobie te kąpiele np z tej soli to czy woda musi mi zakrywać całe ciało jak leżę np. brzcch itp?? czy musi być tej wody tak dużo?? bo ja mam dużą wanne i zawsze się zastanawiam czy musi być tak jej dużo.
Wystarczy jak będzie do wysokości nerek pozostałą część ciała można polewać np.gąbką
wszystkie te kąpiele mają zbawienny wpływ na nerki (ich oczyszczanie) jak i rozkurczają mięśnie jelit/brzucha i tu ważne zamoczenie tych okolic :) :)
Od niedawna posiadam wannę wcześniej robiłam pół kąpiele w wanience lub tylko nasiadówki działanie takie samo
Ok dziękuję Basieńka.
z niektórych zmian mi zeszła ta skrupa taki miała brązowy lekki kolor, ale patrze że pod spodem mam dalej zmiany łuszczycowe wcześniej jak była ta skrupa napięta to były płaskie a teraz są wybrzuszenia duże wybrzuszenia, próbowałam się opałać ale wytrzymałam tylko pół godziny tak mnie piecze tam gdzie wcześniej było smarowane proderminą że masakra, po exorex tak nie mam na nogach.
BIATA pisze:[...]ale patrze że pod spodem mam dalej zmiany łuszczycowe wcześniej jak była ta skrupa napięta to były płaskie a teraz są wybrzuszenia duże wybrzuszenia[...]
Czy Ty czasem nie uważasz, ze po kilku smarowaniach masz mieć czystą skórę? Biata nie tędy droga. Leczenie się metodami naturalnymi, to ciężka i długotrwała praca. Z ł. nic nie ma" na już, na tu, czy na teraz. Już kilkakrotnie próbowaliśmy Ci tu wytłumaczyć, ze leczenie które podjęłaś, to minimum kilka miesięcy trwa. Tylko, że to Ty najpierw musisz sobie to w główce poukładać: że chcesz, że będziesz systematyczna, że będziesz wytrwała. Nie ma innej drogi.
Jeżeli nie leży Ci ta prodrmina, przejdź na exorex. Ale w/g mojego ogladu, tam u Ciebie idzie wszystko w dobrym kierunku, tak właśnie wygląda leczenie się dziegciami. One to nie czarodziejska różdżka, tam nie będzie czary mary, i wszystko zniknie. Powiem więcej, może przyjść stagnacja, może przyjść czasowe pogorszenie.
Rozważ, przemyśl i weź się w garść.
Na noc prodermina, kompanko, natłuszczanie; jeżeli do pracy, to na dzień exorex i apiać od nowa. Tylko tak możesz coś tam u siebie wskórać w sensie zaleczyć się. Pozdrawiam :*
ok ja Henia rozumiemże to w parę dni nie zniknkie jestem tego świadoma ja już dwa lata się leczę i nic, a myśle że jestem systematyczna a przynajmniej próbuję być systematyczna i wytrwała,to myślisz że na noc prodermina rano wstać wykąpać się i exorex i potem wieczorem znów się kąpać?? i prodermina na noc?? i tak w kółko.
Może exorex nie byłby tak wrażliwy na słońce bo tą proderminą smarować nie da rady i się opalać za bardzo piecze, cygnoliną jak się smarowałam to nie piekło mnie a tu niestety proderminą nie da rady, a dla nas łuszczyków jest korzystne słońce pomaga w leczeniu a ja nie stety nie dam rady wytzymać po tej proderinie na słońcu to Heniu może przejść na exorex tylko na wakacje póki jest słońce i w nocy się nim smarować a w dzień opalać tym bardziej że nie długo będę miała czas bo wybieram się na urlop.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 103