- 8 cze 2012, o 14:48
jako wspomagacz polecam balsam do stóp firmy eubos- nie jest tani ale rewelacyjny (w aptekach)
rzez Basieńka44 8 cze 2012, o 12:27
Myślę maju że powinnaś sprawdzić czy kwas salicylowy cię uczula po posmarowaniu maścią z nim w składzie skóra się zaognia a jak nie masz łuski on nie konieczny wystarczy wtedy maść rumiankowa i cynkowa
Te zmiany ropne powinnaś moczyć w szałwii ona wyciągnie ropę i zacznie się goić,wtedy podziała nawet sama nagietkowa ja stosuje tą w tubce w takim celu bo jest na wazelinie nie smalcu i inaczej działa
http://www.doz.pl/leki/p1289-Masc_nagietkowa
ja stosuje te przy takich zmianach
Maja pisze: ps. Basiu, masc rumiankowa i nagietkowa uzywam taka sama jak podalas link mi tylko z firmy Ziaja juz od paru miesiecy,skutek mizerny ,ach.........Basiu Maja wyraznie pisze ze masc rumiankowa i nagietkowa stosuje od miesiecy...tylko innej firmy-Ziaja....nie pisze nigdzie ze o tych masciach dowiedziała sie z forum...czasem ludzie sami mysla i szukaja rozwiazan na własna reke
Maja napisał(a):może powinno być nie
ps. Basiu, masc rumiankowa i nagietkowa uzywam taka sama jak podalas linkmitylko z firmy Ziaja juz od paru miesiecy,skutek mizerny ,ach.........
szater pisze:Dziewczyny, zaraz ,zaraz, bije sie w piers, ze od prawie dwoch niespelna lat uslyszalam taka diagnoze potwierdzona u kilku dermatologow/jeden w Holandi tez byl!/ mialam tylko na lewej rece wew.placek zaogniony z ropnymi krostkami,nie dostawalam od razu sterydow tylko kazali mi plukac w szalwi/pare torebek do miski i masc nagietkowa, to robilam dlugoooooooooo, bylo lepiej bylo gorzej, potem pojechalam do Hiszpani na okres zimowy /3-ce/ i slonce mi podgoilo placek na rece ,nie bylo lusek, nie bylo krostek ropnych byl rozowy placek i to wszystko,mijaja dlugie m-ce i od nowa ta sama historia,wreszcie moj konowal zadecydowal o sterydach ktore wymienilam juz Basi/jakie/ owszem je wykupilam ale do dzis ich nie ""sprobowalam"" haha bo boje sie ze mi wysypie wiecej.Boje sie jak ognia sterydow dlatego szukam alternatywy wylacznie ""domowej"" czego od Was duzooooooo wiecej sie dowiedzialam,psychika siada mi na maxa, jestem nieskoordynowana co mi moze pomoc i lapie sie wszystkiego, dzis znowu kupilam siatke masci i czuje sie ""LEPIEJ"" ze cos kupilam to co wyczytalam na tut.forum ale metlik w glowie nie ustepuje.Maja pisze: ps. Basiu, masc rumiankowa i nagietkowa uzywam taka sama jak podalas link mi tylko z firmy Ziaja juz od paru miesiecy,skutek mizerny ,ach.........Basiu Maja wyraznie pisze ze masc rumiankowa i nagietkowa stosuje od miesiecy...tylko innej firmy-Ziaja....nie pisze nigdzie ze o tych masciach dowiedziała sie z forum...czasem ludzie sami mysla i szukaja rozwiazan na własna reke