Witaj Michale
Michał stary pisze:[...]swoją drogą jak długo trwa standardowe leczenie proderminą ? bo ja tak na serio to z 15 dni ją regularnie stosuję a wcześniej to z przerwami, a z drugiej strony dziś zacznę trzecie opakowanie chyba 100gr.
Nie ma czegoś takiego jak standardowy czas leczenia się jakąkolwiek maścią, w tym i proderminą. Tak jak nic nie znaczy jaka pojemność mazidła do tego swojego leczenia zużyliśmy(rozległość zmian, ich wiek, reakcja na lek)to tylko niektóre czynniki, którymi winniśmy się kierować podczas tego swojego leczenia.
Co do Twojego leczenia: może za mało pogadałeś z tym Swoim lekarzem? Bo jeżeli w/g jego oglądu postępów w leczeniu brak, to po kiego ono? Istnieje przecież możliwość zwiększenia % proderminy, może ta której obecnie używasz jest po prostu za słaba? albo skóra już do niej przywykła?
Jeżeli p.doktor jest zwolennikiem proderminy, to nią też przecież można leczyć ł. głowy-oliwka proderminowa jest do zastosowania tam.
Po 15 dniach, trudno ocenić skuteczność reakcji Twojej ł. na dziegć. W moim przypadku, po zastosowaniu exorexu, ja tę reakcję już zauważałam. Tylko, że ja już wcześniej wiedziałam - na mnie dziegcie działają. Delatarem, się kiedyś tam, leczyłam.