W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Proponuje zmywać, przynajmniej na początek.
W leczeniu się dziegciami, bardzo dobre wyniki osiąga się dzięki leczeniu skojarzonemu tz. naświetlania podczas stosowania dziegci.
Metodę tę wypróbowałam podczas leczenia się delatarem. Nieświadomie, niemniej doświadczyłam. Słoneczko przypiekło ale też podleczyło.
Dlatego musisz poobserwować swoją ł., jak też reakcje swojego organizmu, pod tym kątem. Pozdrawiam :)
Witam po dłuższej przerwie. Po stosowaniu 3 msc Exorexu zmiany nic się nie zmieniły tylko bardziej mnie jeszcze wysypało małymi zmianami, wiec udałem się do dermatologa a on przepisał mi takie cuda:
Novate - na dłonie łokcie itd
Triderm - na uszy nos brwi
Dermovate - na głowę
Stiepox - tez na głowę i brwi
Maść cynkowa - na trudne łuski na kolanach i łokciach

Napiszcie co sadzicie o tych lekach jaki kuracji z nimi.
Pozdrawiam.
Matko ale baterie sterydów masz.

Te zmiany nowe wysypane to w nowych miejscach, czy w miejscach starych zmian. U mnie podczas stosowania dziegci , zmiany sie rozproszyły czli z wielkiej plamy w tym miejscu zrobiło sie dużo małych, i dopiero wtedy zaczęły ginąć od środka, na obrzeżach pozostaja najdłużej. :)
Gosiaczek68, pojawiły się w nowych miejscach np: na drugiej dłoni

Basieńka44, tak a co źle to bo ja tam nie wiem powiedziałem ze nie mogę się pozbyć tej łuski to zapisał mi to.
Z tego co opisujesz to wyglada ze łuszczyca pod wpływem złego leczenia przeszła w krostkowa...tak czesto bywa,moze sie tak stac po kazdym rodzaju terapii zapewne dlatego lekarz zastosował steryd.
Widac na twarzy pojawiły sie zmiany grzybiczne i dlatego idzie TRIDERM.
STIEPOX to szampon, które ma przede wszystkim działanie przeciwgrzybiczne, likwiduje łupież oraz leczy łojotokowe zapalenie skóry-spokojnie mozna stosowac z Dermovate.
Co do masci cynkowej to moze podaj skład...spotykalam sie już z roznym zastosowaniem tej masci,wszystko zalezy własnie od składu.

Ogólnie nie uwazam ze jest cos dziwnego w tym zestawieniu ,ktore masz jednak biorac pod uwage ze zastosowano silne sterydy mam nadzieje ze pan lekarz ma jakis plan...to leczenie moze trwac do 10 góra 14 dni a potem mam nadzieje masz jakas nastepna wizyte?
Dermatolog stwierdził że to tylko łuszczyca nic nie wspominał ze krostkowa. Zapisał mi Triderm ponieważ powiedział ze na uszy ta maść jest w sam raz bo tamta inna jest zasilana.
Składu maści cynkowej nie podam ponieważ jeszcze nie zrealizowałem recepty. Wizyty to nie mam ustalonej ale mi żaden z 4 dermatologów nie dawał, mówili jak się skończy mas to mam przyjść po następna receptę, ale zazwyczaj chodziłem szybciej niż się skończyły leki ponieważ skóra już nie reagowała na leki.
Skoro skóra już nie reaguje na leki to co dalej proponują?moze lepiej naswietlanie,analogi wit D lub Wit A a nie steryd na steryd i steryd w połaczeniu z antybiotykiem....zdaje sie że nic ci nie zostaje jak sprobowac tej kuracji :notguilty: