Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
Awatar użytkownika
 henia
Nie lubię jeździć w pasach ale muszę. Inaczej moi kierowcy, nie chcą mnie wozić, terroryści ;)
Awatar użytkownika
 zgon1610
Puma ja też sporo widziałem i niejednokrotnie pasy by zakończyły żywot ale też niejednokrotnie by go uratowały.
Dla przykładu corsa należąca do szwagra złapała gume na polnej drodze. Samochód wykonał parę koziołków i uderzył dachem w drzewo szwagier wypadł z samochodu a kokpit był wielkości pudełka zapałek.
Kolegi ojciec wpadł w poślizg w zimie dachował i zawinął się dosłownie na drzewie miał pasy.
Z drugiej strony gościu mnie wyprzedzał a po kilku km miał czołówkę dziecko w foteliku zapiął ale fotelika pasami już nie... Nie był to miły widok.

My możemy tu wymieniać za lub przeciw jednak każdy powinien być świadomy tego co robi, jak jeździ.
Najważniejsze to jeździć z głową i przewidywać co się może stać.

Temat rzeka zawsze jest gdzieś jakieś "ale"... Ty podasz 100 powodów za, a ja znajdę 101 przeciw i odwrotnie :P
Awatar użytkownika
 Paweł
henia pisze:Nie lubię jeździć w pasach ale muszę. Inaczej moi kierowcy, nie chcą mnie wozić, terroryści ;)
Może dlatego, że to kierowca płaci mandaty za niezapięte pasy pasażerów :P
Awatar użytkownika
 szater
Oj Pawełku...przepisy sie kłaniaja...kierowca dostaje karne punkty a płaci ten bez pasów...z tego co nowszego sie dowiedziałam :notguilty:
Awatar użytkownika
 henia
Ja tych swoich kierowców, to czasem na... widoczną ciążę, brałam xd xd Ale jak gdzieś na trasie, p. policjant, opisowo, wytłumaczył sprawę-tak jak pisze Puma, mogę im gadać ile, i co dusza potrzebuje, z miejsca nie ruszą.
Awatar użytkownika
 Paweł
O pasach mam wiedzę u źródła - bo kierowca dostał mandat za niezapięte pasy swoje i pasażerów - po stówce ;) Ale może to się zmieniło - nie wiem, nie jestem na bieżąco.

Co do Waszych źródeł to w mojej ocenie nie są wiarygodne. Szczególnie Twoje Krysiu, bo to jest forum ogólnotematyczne, tam pisze każdy co mu się podoba, no i data też stara. A co do Twojego Pumko to już lepiej - jest to jakiś serwis o motoryzacji... ale nie ma daty wpisu, więc info może być też zdezaktualizowane ;)

Ostrożnie podchodzę do treści z netu - i jak już to korzystam z wiarygodnych źródeł.

Co do pasów to pierwsze co robię w aucie to je zapinam ;) Myślę, że dobry nawyk :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18