Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 puma
ja nie jadam wieprzowiny już jakieś dobre 30 lat, tylko i wyłącznie drób. nie zauważyłam żeby miało to wpływ na moją skórę ale moja łuszczyca ma dość łagodny przebieg- może gdybym jadała świninkę to było by gorzej :D
co do karmienia zwierząt- wolę nie wiedzieć co zjadają kurczaki :P
 dora1000
No dobra mogę powiedzieć dziś że moja głowa fajnie wygląda. Jest czysta. Po przeczytaniu wszystkich postów, przeanalizowałam wszystko. Więc dziś powiem jak przebiegło moje leczenie bez sterydów. Ostatnio uczuliłam się na maści złuszczające, albo za słabe, albo na mnie już nie działają.
Po pierwsze włączyłam ostropest, co drugi dzień robiłam na głowę drożdze, jajko, olej rycynowy oraz dodawałam naftę, i cytrynę. Sam olej rycynowy na mnie nie działał, ale po włączeniu nafty było ok.
Do tego zaczęłam chodzić na solarium. Codziennie po 5 min przez cztery dni. Szampon Polytar używałam co drugi dzień (5min na głowie). I bardzo ważne Emolium smarowałam za każdym razem gdy czułam że skóra jest sucha nawet 5 razy na dzień w nocy też smarowałam. Cocois ogólnie na mnie nie działał, ale też włączyłam przez 3 dni na godzinkę. I mam efekt.
Bardzo dziękuję wszystkim za wasze posty to wasza zasługa że czuje się dobrze. I nie ma hełmu na głowie. A poważnie to dwa tygodnie trwała kuracja. Oczywiście nie rezygnuje z tej kuracji tylko cały czas będę z niej korzystać. :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Fajnie się czyta takie posty :D Widzisz czasem trzeba zrobić jakąś mieszankę, aby przyniosło to oczekiwany skutek. Powodzenia w dalszym leczeniu :)
 Łukasz
dora1000 pisze:[...]co drugi dzień robiłam na głowę drożdze, jajko, olej rycynowy oraz dodawałam naftę, i cytrynę[...]
W jakich proporcjach robiłaś tę zabójczą mieszankę ? :>
 dora1000
Łukaszku już Ci pisze moją propocję ;) Dwa jajka ( tylko żółtka), łyżka oleju rycynowego, łyżka nafty kosmetycznej z witaminą, pół odciśniętej cytryny oraz 3-4 dkg drożdzy. Wszystko dobrze wymieszałam i od 15 do 30 min miałam na głowie. Zaznaczam co drugi dzień. Włącz do tego solarium i te szampon Polytar. A skórę nawilżaj na okrągło. Uwierz na mnie to działa. Dziś lecę znowu po Emolium na suchą skórę głowy. Robiłam kiedyś błąd Emolium stosowałam raz dziennie wieczorem i dlatego nie odczuwałam nawilżenia skóry. Moja łuszczyca na głowie to już wiekowa bo 20 letnia hihihi. Ale uwierzyłam że można dać sobie radę bez sterydów. A pamiętam jak miałam doła i żaliłam się tu wszystkim. A wszyscy mnie tak wspierali. Pięknie dziękuję :*
 Łukasz
Bardzo Ci dziękuję :)
Ja jeszcze czekam na BIOCARTANOL... Coś nie przychodzi :devil: Gdy mi się skończy, zobaczę jakie będą wyniki, lecz tak czy siak popaćkam się Twoją mieszanką :)
Zdrowia życzę!
 dora1000
Łukasz tylko daj znać jak idzie leczenie kremem Biocartalin. A paćkaj na głowie tyle że daj sobie troszkę czasu na efekt. U mnie poszło szybko. Daj znać potem jak na Ciebie działa mikstura. Zresztą pisz codziennie bedzie to taki dziennik dla innych. :devil:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10