Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 antonia
maleoreggaerockers pisze:przez ostatnie dni tak mi niemiłosiernie włosy lecą ze juz nie wiem co robic;/
Ja też miałam ten problem, od kilku miesięcy suplementuję się siarką i muszę powiedzieć, że włosy przestały wypadać, stały się mocne i zdrowe. Polecam :)
antonia pisze:
maleoreggaerockers pisze:przez ostatnie dni tak mi niemiłosiernie włosy lecą ze juz nie wiem co robic;/
Ja też miałam ten problem, od kilku miesięcy suplementuję się siarką i muszę powiedzieć, że włosy przestały wypadać, stały się mocne i zdrowe. Polecam :)
hmm masz na mysli tabletki?
jesli tak to jakie?:)
ja od ponad miesiaca pije siemie lniane, jedyne co po nim widze to sporo nowych włosków na głowie i wieksze nawilzenie skóry.
 Basieńka44
jedyne co po nim widze to sporo nowych włosków na głowie i wieksze nawilzenie skóry.
to żle :D :D
włosy mogą też wypadać osłabione zabiegami leczniczymi
ja robię wtedy olejek rycynowy i zółtko
no ja staram się olejowac włosy i skalp, najczesciej oliwa z oliwek, olej kokosowy i olejek z babydream bo swietnie działają na włosy, poza tym szampon z babydream bez SLS itp wiec bardzo delikatny, i odzywki tez staram sie stosować z delikatnym składem i nakładam tak zeby nie dostało sie do skóry głowy.
no i do tej pory było wszystko okey.
a ostatnio po wysypie dosyc ze sie zdolowałam i skróciłam włosy zeby było wygodniej, to teraz sypie mi sie z głowy.
kupilam wczoraj ziele kozieradki, podobno bardzo dobrze wplywa na wypadanie i coś tam tez czytałam ze na łuszczycę również.
od jutra na noc bede wcierala w skórę głowy.
 Basieńka44
Zrób maseczkę na godz z olejku rycynowego i żółtka wzmocni włosy a dobrze się zmywa
1 żółtko 1 łyżkę oleju
jak na długie odpowiednio większe proporcje
u mnie dotychczas to najlepiej się sprawdziło
Basieńka44 pisze:Zrób maseczkę na godz z olejku rycynowego i żółtka wzmocni włosy a dobrze się zmywa
1 żółtko 1 łyżkę oleju
jak na długie odpowiednio większe proporcje
u mnie dotychczas to najlepiej się sprawdziło
robiłam juz kiedyś, ale moze zrobie na dniach
Awatar użytkownika
 antonia
.
Opuszcza nas dobry nastrój, odczuwamy niepokój i zmęczenie, mamy kłopoty ze wzrokiem i dolegliwości stawowe. Objawem niedoboru siarki może tez być łuszczyca. Ponadto przy braku siarki potrzebne organizmowi minerały, głownie magnez, krzem, sód, mangan, wapń, żelazo, chlor, jod i potas są trudno przyswajalne dlatego w takim przypadku ciało traci większość istotnych pierwiastków, osłabiony jest metabolizm, głównie tłuszczów białek i cukru.
Ja stosuję MSM, to jest czysta siarka, ale jest również w postaci tabletek, witaminizowana pod nazwą Sufrin. Z tego co wiem bardzo ją sobie chwalą.
antonia pisze:.
Opuszcza nas dobry nastrój, odczuwamy niepokój i zmęczenie, mamy kłopoty ze wzrokiem i dolegliwości stawowe. Objawem niedoboru siarki może tez być łuszczyca. Ponadto przy braku siarki potrzebne organizmowi minerały, głownie magnez, krzem, sód, mangan, wapń, żelazo, chlor, jod i potas są trudno przyswajalne dlatego w takim przypadku ciało traci większość istotnych pierwiastków, osłabiony jest metabolizm, głównie tłuszczów białek i cukru.
Ja stosuję MSM, to jest czysta siarka, ale jest również w postaci tabletek, witaminizowana pod nazwą Sufrin. Z tego co wiem bardzo ją sobie chwalą.

to jest bez recepty?
jutro zakupie:)
Dzieki:)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14