W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
Dziękuję Krysiu za wytłumaczenie, o to super że wyjazd Ci się udał, kiedyś też muszę się wybrać na takie wczasy :)
To teraz tylko nawilżasz i natłuszczasz skórę tak?? nie leczysz żadnymi maściami?? to byłaś tydzień w Tunezji i już wypaliło Ci łuszczyce?? dużo jej miałaś tzn. zmian?? no to super że Tunezja Ci pomogła, opłacało się jechać :)
Awatar użytkownika
 szater
ten wyjazd wypalił niespodziewanie,mąz miał tylko kilka dni wiec wyszło na tydzien ale zdecydowanie lepiej jest na dwa.Zmian miałam duzo ale całe lato chodziłam w krótkim rekawku wiec słonko duzo miało miejsca do działania,tam na miejscu to działałam troszke ryzykownie:moczenie-20min i słonko(oczywiscie w ruchu bo za boga nie idzie ulezec)potem znowu moczenie i tak na okrągło.Smarowałam tylko masłem(ramiona i plecy) chciałam aby słonce i sól zadziałały.Przyjechałam w białych plamach.Fajnie mam zaleczone łapki-dłonie,dawno nie miałam takich.Pomalutku pojawiaja sie nowe ogniska ale zdawałam sobie sprawe że tak bedzie-brak słonca i moje leki.Narazie jednak niczym nie smaruje,nawilzam i natłusxczam preparatami które przywiozłam i tymi co dostałam na spotkaniu.Mysle ze jednak to zasolenie najwiecej dao bo....w miejscach intymnych tez samo sie zaleczyło...niczym nie smarowałam a słonko tam raczej nie miało dostepu,solona woda i owszem.Aby zobaczy róznice trzeba po prostu raz sie zdecydowac i pojechac.Skoro mnie pomimo ciagłego brania leków tam pomogło wiec....cos w tym jest.No i jedna rzecz podstawowa,te kapiele inaczej sie siedzi w wodzie która jest ciepła(zasolona tak ze pływa sie jak korek) niż w chłodnej,jedziesz na 7 czy 14 dni i masz na bank-pogode i ciepło,kazdego dnia,noca moze popadac,nawet w ciagu dnia godzina deszczu(mnie sie nie zdarzyło ale podobno tak moze byc)nie powoduje zmian temperatury ani powietrza ani wody. xd Beatko po weselu jedzcie w podróz poslubna,zbliza sie czas najwiekszych promocji-listopad,grudzien....warto pomyslec.sciskam. :geek: :*
 BIATA
To super Krysiu że Ci się wyjazd udał, a często jezdzisz na takie wycieczki?? ja kiedyś jak byłam młodsza często jezdziłam na kolonie do i wycieczki Egipt Słowacja itp, co roku Polskie morze i to po 2-3 tygodnie, i zawsze kiedyś pogoda trafila przez tyle czasu, a teraz brak funduszy na takie przyjemnosci niestety. tk tak myślałam żeby za rok się gdzię wybrać no ale to wszyatko zalezy od pieniędzy więc zobaczymy. Po prostu jestem ciekawa czy mi by pomógł ten wyjazd.
Awatar użytkownika
 szater
Nie ukrywam że sa to drogie rzeczy ale,jak sie poszuka,poszpera pogada z miła pania w biurze-to mozna cos fajnego i taniego znalesc.Oczywiscie zbieram fundusze przez cały rok,wielu rzeczy sobie odmawiam aby móc pojechac ale warto,naprawde warto. :)
Awatar użytkownika
 henia
No tak, tu pitu pitu a my nic o tym Twoim leczeniu pochodną D3? Dawaj, jak to tam u Ciebie się sprawdza, juz troche nią lecisz, powinno cos drgnąć, jeżeli ona ma być Twoim panaceum. Pozdrawiam i czekam na relacje :D
Awatar użytkownika
 szater
Ludkowie niesmiało wspomne ze to temat załozony przez Beatke-Biate ,tu sa tylko porady dotyczace jej leczenia :notguilty:
Beatka odezwij sie jak tam ten analog wit D3 u ciebie działa xd
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2013, o 10:34 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Posty niezwiązane z leczeniem Beaty zostały wydzielone do nowego wątku.
 BIATA
No kurcze non stop wchodzę na forum a nie zauważyłam że napisałyście do mnie , nie wiem jak ja tak mogłam :):) :D
A kurcze nawet nie wiem od czego tu zacząć pisać, załamana jestem :( wydaje mi się że ta maść już zaczęła mi pomagać ta daivonex że zmiany robiły się bardziej płaskie i mniej zaczerwionione,a teraz jest masakra, w tamten wtorek zaczęło mnie gardło boleć ale bardziej migdały , wiedziałam że nie mogę tego bagatelizować bo to nie zwykły ból że pomogą tabletki do ssania, więć poszłam do lekarza no i okazało się że mam angine( a od 3 lat już chyba na nią nie chorowałam) no i dostałam antybiotyk i mam go brać przez 8 dni, co prawda przeszło mi po 2 dniach ból ale moja mama stwierdziła że mam nie przestawać brać tabletek czyli antybiotyku, choć nie boli bo potem mi może wrócić, no i tak jeszcze je biorę, nie miałam żadnego kataru ani kaszlu tyle że angina ale to jeszcze nie w takim mocnym stopniu bo mogłam przełykać nie było zle, bo kiedyś to naprawdę mocno angine przechodziłam gorączka duza, a teraz łagodnie.
No i tu się zaczęło nieciekawie, no dostałam nowych bardzo dużo zmian takich jak czubek szpilki malutkich ,bardzo duzo ich jest na brzuchu i plecach, na rękach,aż się boje jak mi się to wszystko powiększy bo teraz to jest taka kaszka mała :( :( na twARZY TEŻ MAM ZACZERWIENIONĄ CAŁA TWARZ I ŁUSZCZYCE zmiany smaruję je protopicem, na tych starych miejscach na ciele co miałam już białe gdzie niegdzie plamy są teraz nowe zmiany czerwone, całe ciało mnie swędzi i a tam szkoda słów :( nie wiem już co zrobić?? czy ja musze mieć takiego pecha że znów musiało mi wyjśc a tam, masakra, napisałam Wam o tej anginie bo wydaję mi się że to od tego wysiło mi tak dużo nowych.
Awatar użytkownika
 henia
Biata, uważam Cię już za "stara wygę" w tej Twojej walce, i żadne załamki, to w grę niekoniecznie. Tym bardziej, że one nic nowego nie wniosą - tak do Twojej walki, jak i stanu Twojej skóry.

Co do toku Twojego rozumowanie w sensie przyczyny wysypu, to pełna zgodność. Ale też sam antybiotyk dodatkowo, to tez ta przyczyna. Niemniej w zupełnosci popieram zdanie Twojej mamy - trzeba dokończyć terapie nim.

Po, Twój organizm bedzie przez jakiś czas oczyszczał się, i powinno tych kropeczek być coraz mniej. Bardzo ale to naprawdę bardzo, pomocne są w takich razach - te kapiele leczniecze, o których już gadałasmy tu.

Musisz zacisnąć zęby i walczyć, Ty jak i my; po prostu nie mamy innego wyjścia. Powodzenia :*
Ja chciałam tylko dorzucić, żebyś nie zapominała o piciu zsiadłego mleka czy jogurtu naturalnego, to stary, znany sposób, by zmniejszyć działania uboczne. :)
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 103