W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
To tak dla porównania żebyś wiedziałam o co pytać i czego szukać :) :) :) jest tego mnóstwo ale nie wszystkie akurat dobre dla nas no i ceny różniste a te są tanie i sprawdzone przynajmniej przezemnie :) :)
 BIATA
jestem już po pierwszym smarowaniu proderminą dziś mam wolnę więc sobie pozwoliłam dłużej pospać :D na skórze w ogóle nie mam proderminy przez całą noc wtarła mi się w pieżamę, ale myślę że chociaż się wtarła to coś tam działała??? dobra lecę sie kąpać i nawilżać skórę.
Awatar użytkownika
 henia
Ważne, że nie uczula Cię. To, taka jedna z najważniejszych rzeczy, na początek.
Jak tak mocno się wyciera, staraj się może nią smarować, przynajmniej ze 2h przed spankiem, i potem dopiero kimonko? :)
Spokojnie, masz czas, najważniejsze żeby zadziałała. Dobrego dnia życzę :*
 BIATA
No tak Heniu masz rację będę tak robiła dwie godziny przed spaniem, dzięki za wszystkie rady, dziś nie miałam problemu ze zmyciem proderminy no bo mi się wtarła. A ten tłuszcz mleczny to super sprawa fajnie nawilża.
Dodam, że leczenie dziegciami to proces bardzo długi i trzeba duzo cierpliwości i systematyczności.
Mavena cieszy sie dużą przychylnościa i ma dobre opinie, dlatego możesz jej używac w ciągu dnia, bo oprócz natłuszczania Melkfettem musisz pamietac również o nawilżaniu. :)
Witam wszystkich ja choruję od 2 klasy gim. to straszne do dzisiaj słyszę w autobusie ,,zobacz to łuszczyca te skorupy wstrętne'' to nie jest miłe to łuszczyca skóry głowy jestem dzisiaj po wizycie u Pani dr. , ale nawet ona załamuje ręce mam 21lat i ciągłe stresy na uczelni w domu krzyki, kłótnie w szkole szepty :(( błagam podajcie mi jakieś skuteczne metody abym miała skórę głowy jak wszyscy inni normalni zdrowi ludzie mam dosyć , płaczę po kontach dosyć mam wytykania i ,że to zaraźliwe skoro ludzie nie mają bladego pojęcia co ja czuje jak mi jest źle proszę podajcie mi domowe sposoby, ale i skuteczne leki chociaż na mies
 BIATA
Tak Gosiaczek masz rację prodermina to proces bardzo długiego leczenia i wytrwałości mam nadzieję że wytrzymam i efekty na koniec leczenia też będą, no ok Mavena też będę nawilżała mogę tą maścia B12?? bo balsamem z Maveny już dziś nawilżałam ale nie wiem jak z tą maścią.
Biata, cieszę się, że zaczęłaś smarować się proderminą, mam nadzieję, że Ci pomoże. Możesz też smarować sobie niektóre plamki innymi maściami dla porównania co będzie dla Ciebie najskuteczniejsze :)
Awatar użytkownika
 puma
witaj madzia :)
musisz kochana najpierw zlikwidować łuskę, żaden lek nie przebije się przez skorupę. wypróbuj papkę z drożdży (pól kostki drożdży+ oliwa salicylowa+ sok z cytryny. musi mieć konsystencję papki; smarujesz głowę, zawijasz reklamówką z folii na min. pół godzinki i myjesz włosy). spróbuj i daj znać czy coś pomaga :) powodzenia.
BIATA pisze:Henia ja chyba nie bardzo brzuch i plecy mogłabym owinąć folią, no to już od godziny jestem posmarowaną tą proderminą i chyba tak zostanę do rana może mi się nic nie stanie, że pierwszy raz i od razu na tyle godzin.
Możesz sobie przykładać kawałek folii spożywczej z rolki na plecy i brzuch, ona się doskonale przylepia do ciała, nie musisz się cała owijać. Jak na to założysz koszulkę i majteczki to Ci nie spadnie.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 103