W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.

Podziel się tematem z innymi!

Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
#5460
Basieńka44 pisze:Dobrze też działa wywar z selera[ja stosowałam liście] do przemywania lub kąpieli nawilża skórę.
Twarz po sterydach doprowadziłam do porządku okładami z ziół[jałowiec,skrzyp,kora dębu, dziurawiec]
a z mazideł cynkowa po chwili rumiankowa,a później tak nakładałam rano przed wyjściem z domu na jakieś pół godz nadmiar zbierałam wacikiem,teraz tak robię jak czuje jakieś podrażnienie lekkie ale problemów poważnych już nie mam z twarzą.
To ja dodam jeszcze

Wiedziałam,że gdzieś to było, jest to w temacie dziegcie.
A co do cytatów to cytuję i cytuję i nic mi nie wychodzi albo całość albo nic. Albo powklejam gdzieś w innych tematach :oh: Też samouk, jeszcze z rok i wszystko pojmę :crazy:
Awatar użytkownika
 zgon1610
#5462
szater pisze:dlatego masz fatalne wyniki Alat i Aspat
W sumie to są idealne jeden ma normę <41 a drugi <38
szater pisze:Jak ty robisz te cytaty ja nie potrafie(samouk jestem)
Zaznaczam treść (musi być podświetlona na niebiesko, w przeciwnym razie zacytuje całość) która mnie interesuje i po prawej na dole danego postu jest przycisk QUOTE, a jeżeli już piszę odpowiedź (jak teraz) to w poście u góry w linijce gdzie podany jest tytuł.

Autor:_______Wiadomość
Gosiaczek68__Tytuł:Re: Skorupa na głowie___________________________________ QUOTE

Musiałem podkreślić bo się zlało wszystko
Po wciśnięciu quote będzie to wyglądało tak

{quote="szater"}treść{/quote}

musiałem zmienić nawias z kwadratotewgo bo by nie pokazało
Gosiaczek68 pisze:nic mi nie wychodzi albo całość albo nic
Wszystko dobrze tylko przed wciśnięciem QUOTE musisz zaznaczyć jakiś fragment aby był podświetlony
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
#5463
A może tak po polsku :devillaugh:
A tak serio to musze to przeanalizować
zgon1610 pisze:Musiałem podkreślić bo się zlało wszystko
Po wciśnięciu quote będzie to wyglądało tak
Wow już wiem :inlove:
Awatar użytkownika
 szater
#5465
czegos nie doczytałam widac...wydawało mi sie ze cos pisałes o trzykrotnym przekroczeniu normy...ale jak w porzadku masz to ok...znaczy sie watrobka wrociła do normy xd

nic z tego tłumaczenia nie rozumiem....musze potem na spokojnie przeanalizowac...teraz lece bo cosik sie dzisiaj nie moge wyrobic z tymi odpowiedziami na PW na wszystkich forach ...buziaki...jutro wpadne :*
 betka
#5467
Ten pomysł Basieńki44, przytoczony przez Gosię na twarz wydaje mi się super. Ja mam taką obwódkę na czole, która mi została i nie chce za cholerę zejść, popróbuję i Tobie Bartek polecam:)
Awatar użytkownika
 zgon1610
#5471
Mi prawie wcale nie podskoczyło o 6 jednostek przez 3 miesiące :annoyed:
Sąsiadom z sali przekroczyło trzykrotnie. jeden miał 124 i drugi 98 to mnie zdziwiło że ja praktycznie bez reakcji a oni przekroczyli... dawka była ta sama, może wiek, postura tu wpływa.

Postaram się jeszcze raz:
-zaznacz tekst który cię interesuje
-znajdź przycisk QUOTE po prawej stronie postu (jeżeli przeglądasz temat to jest na dole postu, jak odpowiadasz u góry na wysokości autora)
-Pojawi się coś takiego
.quote="zgon1610"]Zaznaczony tekst[/quote] (zamiast kropki [, mam nadzieję że teraz będzie Ci łatwiej)

Obwódka u mnie jest prawie schowana, ale nad brwiami mi się pojawiło i pod okiem i to jest dołujące, ponieważ są to rejony, które się widzi czy się chce czy nie, brodę zakryłem, linia włosów nie rzuca się w oczy.
Maseczkę spróbuje oby coś dało bo jak nie to depresja murowana...
Taka zmiana tematu uspokaja (ale na krótko, bo do tematu trzeba powrócić :( )

Salicyl jest maścią natłuszczającą, ma pozbyć się łuski,szkodliwy raczej nie jest (nie zauważyłem a korzystałem z przerwami przez 7 lat różne stężenia), a co do smarowania to już sam nie wiem czym się smarować, więc co dopiero proponować mazidła komuś :( obecnie sprawdzam cocois od 2 dni, sterydy poprawiły mój stan na niecały miesiąc i jest gorzej jak było (więc proponować ich nie będę)
 Basieńka44
#5476
Mój sposób na twarz przywrócił mi normalny wygląd ja miałam całą twarz spaloną gorączką nie mogłam nigdzie wyjść bo skóra paliła nie,niemiłosiernie a po tym zabiegu już po tygodniu widziałam poprawę.A stosowałam ok miesiąca dwóch już dokładnie nie pamiętam
Awatar użytkownika
 zgon1610
#5478
Mnie na szczęście nie pali, bardziej swędzi, czuje jakbym miał jakąś maskę czy coś w tych miejscach. od poniedziałku będę sprawdzać Twój sposób bo jutro specyfików raczej nie dostane... Mi dermatolog zalecił jak wykwity będą piekły dodać do kąpieli mleka (na spalone plecy była maślanka + kapusta :P ) fakt nie piekło a zmiany były złagodzone ale czy to sprawka mleka, czy wymoczenia się nie wiem (zawsze po kąpieli czuję ulgę).

PS jaką proporcję do mazidła stosować?? 1;1;1;1
 Basieńka44
#5479
Zioła parzyłam w mniejszych ilościach żeby były świeże co dzień nowe, jak stan był bardzo zły to robiłam okłady a jak już trochę zelżało (po dwóch dniach) to tylko przemywałam i najpierw nakładałam maść rumiankową bo skóra była bardzo wysuszona czekałam ok pół godz jak się wchłonie i na to cynkową na początku wytrzymałam tak do południa a po paru dniach już tylko raz dziennie smarowałam przed wyjściem
Rumiankową kupuje w pudełeczku za 5 zł
cynkową w tubce samą bez dodatków(maść nie pastę)pasta jest za sucha
zioła też kupowałam w aptece oprócz jałowca który jest w spożywczym na przyprawach
a ile jednorazowo nałożysz to już zależy od ciebie ja robiłam tak żeby mi się twarz nie świeciła
Ostatnio dołożyłam do tych specyfików maść z wit A na noc i żel z żywokostu z Gorvity którym można cały dzień nawilżać bo szybko się wchłania i dobrze działa na wszystkie partie ciała,również twarz.
Ja to wszystko stosuje zamiennie jak mam taką potrzebę. Dzięki czemu nie muszę stosować sterydów(tylko one działają jako tako)
Ps.przy problemach na łukach brwiowych dobre efekty daje też wit B2 w dawkach leczniczych.
Awatar użytkownika
 zgon1610
#12442
Nie chce mi się zakładać nowego tematu więc odkurzę stary :D

Do rzeczy byłem na kontrolnym badaniu krwi, poprosiłem o dopisanie jakiś badań dodatkowych co by coś mogły wykazać i mam kilka współczynników co do których mam wątpliwości:

MORFOLOGIA
Średnie stężenie Hgb_______37,5 g/dl (32,3-36,5)
Odczyn Biernackiego ________2 mm (1-13)
CHEMIA KLINICZNA
Alat ________________________10 (<41)
Aspat________________________17 (<40)
Badania lipidowe
Cholesterol całkowity________192 (130-200)
Cholesterol HDL_____________48 mg/dl (>35)
Cholesterol LDL____________128 mg/dl (<130)
Triglicerydy_________________82 mg/dl (<160)

reszta jest w połowie przedziału.
pytanie moje jest takie czy może to mieć wpływ na rozwój mojej @. Jakieś 3 miesiące temu robiłem morfologie, alat, aspat, i coś tam jeszcze i było wszystko ok. obawiam się części lipidowej(badana po około roku), bo nie mam pojęcia skąd takie wyniki (może próbkę podmienili :D ). Dermatolog zobaczy je we wtorek a nie chcę iść na ślepo. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Podziel się tematem z innymi!