W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Basieńka44
Ja np ograniczam mączne,słodkości i mleczne
jadam więcej jajek i mięska :) warzywka owoce
 michal_e51
U mnie, zgodnie z moim dziennikiem pokładowym, słodkości w krótkim odstępie czasu od spożycia (6-12h) powodują u mnie zwiększenie swędzenia zmian skórnych.
Awatar użytkownika
 Paweł
Jeśli chodzi o dietę to ponoć niektórym pomaga odstawienie produktów z glutenem.
Awatar użytkownika
 Kamila
Czyli zaczynam obserwować :p Jak na razie odkładam słodycze, kawę itp produkty ponieważ tego jem dużo :) I zobaczę czy coś pomoże. Chociaż nigdy u mnie nie zdarzyło się tak że wszystkie zmiany zniknęły :/ Ale i tak mam mniej niż kiedyś :D
 Basieńka44
Kamila pisze:Czyli zaczynam obserwować :p Jak na razie odkładam słodycze, kawę itp produkty ponieważ tego jem dużo :) I zobaczę czy coś pomoże. Chociaż nigdy u mnie nie zdarzyło się tak że wszystkie zmiany zniknęły :/ Ale i tak mam mniej niż kiedyś :D
Skoro pijasz dużo kawy należy uzupełnić magnez :)
 Gancklos
Bez przesady z tą lewatywą , zaraz uszkodzenie jelita , wszystko z głową , bezpieczny aparacik do lewatywy można kupić w aptece , nie polecam pchac w dupsko byle czego. . :)pamiętam ,że w szpitalu miałem tylko dwie lewatywy przed zabiegami operacyjnymi, nie jestem zwolennikiem jej stosowania i nie do końca jestem przekonany o jej skuteczności . Co do jedzenia szpitalnego to :
1 mało
2 bez przypraw
3 mieso gotowane
4 makaron
5 ziemniaki
sami wiecie ,że jedzenie szpitalne jest kiepskie :)
Kilkanaście lat temu jedna lekarz powiedziała mi o jedzeniu w obozach koncentracyjnych , do salonowych nie należało ludzie dużo tracili na wadze , nastepowała remisja łuszczycy , tu chyba tkwi zasadnicza przyczyna :) To tylko moje podejrzenie , wydaje mi sie ,że chodzi o to żeby zrzucic parę kilo , skupić działanie naszego organizmu na czymś innym , niż na zbyt szybkim dojrzewaniu komórek skóry. Spadek wagi jest to jakis alert dla organizmu:)
 Basieńka44
Zawsze byłam szczupła nigdy nie miałam nadwagi a raczej niedowagę :) :)
Awatar użytkownika
 antonia
Kamila pisze:Kilkanaście lat temu jedna lekarz powiedziała mi o jedzeniu w obozach koncentracyjnych , do salonowych nie należało ludzie dużo tracili na wadze , nastepowała remisja łuszczycy , tu chyba tkwi zasadnicza przyczyna
A ta pani lekarz tak na podstawie swoich obserwacji w obozach wnioskowała, czy też czytała jakieś raporty obozowe na temat łuszczycy w niewoli? :minishock:
Awatar użytkownika
 szater
w obozach koncentracyjnych "zanikało" wiele chorób,badania prowadzili sami niemieccy lekarze,wykorzystujac potem te doswiadczenia w cywilnych klinikach.Racje żywieniowe były tak niskie, ze organizm nie zaspokajał nawet podstawowych potrzeb życiowych a co dopiero na wytwarzanie czegos ponad stan(łuszczyca to nadmierne rogowacenie naskórka,szybsze narastanie)Nie było objawów zewnetrznych ale wyleczen nie zanotowano.Zapewne jest jakis związek z dietą ale jak to przy łuszczycy....nikt dokładnie nie wie co i komu xd .
Moja bardziej reaguje na stres ileki niż na diete,moge smiało konsumowac i słodkie i wglowodany i alkohole. :notguilty: