W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 Kamila
A może zmień dermatologa? Albo powiedz swojemu że nie chcesz sterydów i żeby dobrał maści odpowiednie dla Ciebie? ;)
Awatar użytkownika
 szater
Kamilko owa osoba niestety nie jest zainteresowana leczeniem jedynie reklamuje tu produkty,których nota bene my jako leczący sie łuszczycy nie polecamy xd
Awatar użytkownika
 puma
Kamila pisze:No to pięknie... Nie wiem w ogóle po co to robi ale oki...
jeśli nie słyszałaś o reklamie szeptanej to to jest właśnie to :)
 Gancklos
5 lat temu trafiłem do szpitala z dość poważnym złamaniem nogi, dwa zabiegi operacyjne , przed każdym lewatywa , do tego leki przeciwbólowe , przeciwzakrzepowe i poprawiające krążenie krwi, po zabiegach osłonowo jakiś antybiotyk . Po miesiącu pobytu w szpitalu łuszczyca całkowicie się cofnęła , najmniejszych objawów skórnych , a miałem liczne i rozległe zmiany na podudziach i łokciach. Nie wiem co wówczas spowodowało zniknięcie objawów, podejrzewam , że ma to coś wspólnego z lewatywą , gdzieś wyczytałem , że to właśnie złogi zalegające w jelitach powodują wysięgi skórne. Niestety łuszczyca wróciła jakieś dwa lata temu , ale w dużo mniejszym stopniu. Postanowiłem spróbować jeszcze raz lewatywy , może rezultaty będą zadawalające...
Awatar użytkownika
 henia
Gancklos pisze:[...]Postanowiłem spróbować jeszcze raz lewatywy , może rezultaty będą zadawalające
Odradzam. Takim postępowaniem w sensie lewatywami regularnymi, zrobisz sobie węcej szkody niż pomożesz. Poczytaj o lewatywach i ich wpływie na kosmki jelita, na pracę jelita itp.

Prawdopodobnie poprawę, którą zaobserwowałeś u siebie, po leczeniu szpitalnym, osiagnąłeś dzieki
Gancklos pisze:[...]leki przeciwzakrzepowe i poprawiające krążenie krwi[...]
Wszystko co poprawia nasze krążenie w sensie ukrwienie, ma prawo być pomocnym w leczeniu ł. I to tu upatrywałabym przyczyne; nie w lewatywach. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
 Kamila
Ja dwa lata temu miałam operację kręgosłupa. I wiadomo że po takim zabiegu dostaje się masę leków przeciwbólowych i to silnych (m.in. morfina) i też łuszczyca zeszła :) Ale po jakimś czasie wróciła w trochę mniejszym stopniu :) To wszystko zależy chyba od jakiś składników w lekach.
 Gancklos
Nie napisałem jeszcze ,że podczas mojego miesiecznego pobytu w szpitalu schudłem 12kg , mało co jadłem tylko porcje szpitalne i to jeszcze nie całe . Nie odmawiałem sobie za to coca-coli, codziennie 2 litry:)Czytałem gdzieś ,że w obozach koncentracyjnych objawy chorobowe ustępowały,myślę ,że dieta ma duże, wręcz zasadnicze znaczenie.