Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
http://www.luszczyca.pl/read.php?1,94473,94485
No, proszę, znów pani beata wypłynęła :D
Poza p.Beatą nikt chyba nie sprzedaje tego leku a ona się nim osobiście nie leczyła bo nie choruje na łuszczycę.
Pani Beato, jeśli pani czyta ten post to proszę wyjaśnić jak to jest, do mnie pisała pani ,że leczyła tym swoją mamę z łuszczycy, a na stronce, że siebie

Citopsor to preparat złożony, zarejestrowany na terenie Ukrainy jako balsam kosmetyczny,wspomagający leczenie łuszczycy.

Działanie farmakologiczne:

Działanie złuszczające

Wskazania:

Łuszczyca, alergiczne zapalenie skóry

Opakowanie:

200 g.

Cena 67,00zl.

Przechowywanie:

W suchym, ciemnym miejscu w temperaturze od 2 do 6 stopni Celsjusza, 6 miesięcy

Sposób użycia:

Citopsor posiada kolor od brązu do jasnego żółtego, zapach specyficzny, szybko się utlenia, gęsta konsystencja , łatwozmywalny , delikatnie tłusty. Tylko do użytku zewnętrznego.

Maść nanosić cienką warstwą na miejsca chorobowo zmienione codziennie 1-2 razy. Początkowo łuska zacznie się odklejać i może poczerwienieć. Nie należy odrywać łusek, jeżeli przylegają dość mocno. Stopniowo łuski spłaszczają się, swędzenie zanika jeśli występowało.
. Zaczerwienienie może utrzymywać się od 2 do 5 tygodni Smarować miejsca chore należy do czasu, aż na skórze pozostaną tylko jasne przebarwienia, które po kąpieli nie będą już czerwieniały.

Przy umiarkowanym stopniu choroby 200g preparatu zabezpiecza kurs leczenia od 4 do 6 tygodni.Przy Erytrodermii to znaczy kiedy choroba obejmuje 50% i więcej powierzchni ciała wskazane jest, żeby stopniowo się zmian chorobowych, oznacza to , że smarujemy mniejsze partie do wyleczenia, a następnie przechodzimy dalej.
Kąpiele jeśli to możliwe ograniczyć, co 2-3 dni. Zaleca się kąpiel pod prysznicem, nie w wannie.
Do mycia zaleca się używać mydła glicerynowego lub mydła dla dzieci.

W czasie leczenia jeśli to możliwe należy ograniczyć:
Jajka, tłuste mleko, miód, cytrusy, czekoladę, pikantne i kwaśne produkty.

Działania uboczne:

Reakcje miejscowe: zaczerwienienie, swędzenie (przy podwyższonej wrażliwości)

Skład:

Zawiera organiczne i mineralne składniki,dziegieć brzozowy, wazelinę kosmetyczną, kwas cytrynowy, kwas borowy, olej rycynowy, nagietek.Krem zawiera tylko naturalne składniki.

W przeciwienstwie do niektórych produktów np:Blue Cap Spray ,niestety produkt ten został przebadany w Kanadzie i stwierdzono w nim zawartość sterydów

Health Canada warns against using Blue Cap Shampoo and Spray-Kanada ostrzega przed stosowaniem Blue Cap Shampoo i spray.

Link:

http://www.medicalnewstoday.com/releases/16706.php

Pozostałe informacje i porady:

Zamówienia można kierować na poniżej podany adres email ,można również dokonać zakupu za pomocą Allegro

E-mail: beataluz@gmail.com
Tel: +48 694355312.
Tak właśnie od Pani Beaty zamawiałam maść :) Z tego co ja się orientuję, pisząc z Panią Beatą to Ona też miała problemy z łuszczycą, na łokciach i skórze głowy, jej pomogło, więc ja też chciałam spróbować :)
Antonina a Ty jak dotarłaś wcześniej do tego leku? :)
Antonina ale czego tutaj nie rozumiesz? :P

"Poza p.Beatą nikt chyba nie sprzedaje tego leku a ona się nim osobiście nie leczyła bo nie choruje na łuszczycę.
Pani Beato, jeśli pani czyta ten post to proszę wyjaśnić jak to jest, do mnie pisała pani ,że leczyła tym swoją mamę z łuszczycy, a na stronce, że siebie "
A wybacz, Antonia ;P
Moim zdaniem to dobrze, że się reklamuje, skoro wie, że lek pomaga bo sama go wypróbowała. Ja też to wiem, że maść pomaga. Po co tutaj napisałam? No właśnie po to, żeby ludzie uwierzyli, że da się zaleczyć łuszczycę, że nie trzeba non stop zakrywać miejsc chorych, bo czasami się po prostu nie da ich zakryć tak jak w moim przypadku... ;)
natalia1111 pisze:[...] także inni mogą mnie łapać na swoje chwyty bądź nie chwyty[...]
To, że pomaga, to żadne zdziwienie, jeżeli w składzie jest dziegieć brzozowa.

Czyja skóra w sensie ł. reaguje na dziegć, to ten reklamowany Citopsor ma prawo zadziałać w sensie się sprawdzić :)
Z tego co napisałam, to znaczy tylko tyle, że w moim przypadku ten reklamowany Citopsor, powinien się sprawdzić. Dziegcie u mnie działają w sesnie sprawdzone, poczynając od exorexu a kończąc na proderminie.

Ale z tego, jeżeli dobrze odczytałam Szater, u niej już on niekoniecznie.

Mazidła ze wsch. oparte o dziegcie, mają dobrą markę, przede wszystkim ze względu na rodzaj dziegcia użyty do ich produkcji. Dziegieć brzozowa jest "zdrowsza", w sensie mniej toksyczna od dzigci pochodzenia mineralnego
...]Paradoksalnie jednak zamiast wycofać dziegcie mineralne (węglowe) o dużej zawartości szkodliwych składników wycofano z lecznictwa dziegcie pochodzenia drzewnego (roślinnego), które maja tych składników potencjalnie kancerogennych wielokrotnie mniej. Wiadomo jednak, że dziegieć roślinny jest trudniejszy do uzyskania na skalę przemysłową. Tańszy i łatwiejszy (można rzec przy okazji powstaje) jest dziegieć węglowy (maź pogazowa), dlatego też w terapii łuszczycy dominują preparaty zawierające ten składnik[...]
http://luskiewnik.strefa.pl/pix/p8.htm
Natalio1111 dziekuję bardzo za odpowiedz....tak jak przypuszczałam w masci jest dziegc a one sie u mnie nie sprawdzaja.Stosowałam juz Kartalin,on teraz zmienił nazwe chyba na Biocartalen(sprawdz bo nie jestem pewna) wiec u ciebie i on moze sie sprawdzic,podobnie jak nasza polska prodermina czy gotowy preparat w aptekach Cocois.Musisz jednak cos zamiennie zastosowac bo jak dziegcie działąja to nie znaczy ze beda cały czas,skóra sie przyzwyczaja.Wiele rzeczy kupiłam na Allegro i jeszcze sie nie nacięłam.Natalio życze powodzenia,pozdrawiam.Krysia :D