Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 henia
Nie wiedziałam, że czytanie innych, to taki kłopot niektórym sprawia. Może łatwiej byłoby dyskutować, jakbyś jednak zerknął łaskawym okiem, na ten link, co go tu już ze 2 razy wkleiłam :D

Ten twój "Netdoktor", to on strasznie dawno te wieści zapodawał. Jak myślisz aktualne one? w sensie ta Europa :notguilty:
 euterpe
Nie doczytałem o stężeniach roztworów, przyznaję się :P Ale 3% to i tak sporo. Reszty Twojego postu nie rozumiem.
Awatar użytkownika
 szater
satek pisze:COAL TAR SOLUTION 10% (EOUIVALENT TO 2% COAL TAR)
kolega napisał mi na PW ze tylko tyle spisał z tubki...wszystko w temacie...

Satek mnie bardziej od wywodów na temat dziegci interesuje dalszy ciag tego co ci pomogło ,pomijajac te cudowne preparaty.Bede wdzieczna za porady .Serdecznie pozdrawiam(na niektorych trzeba brac poprawke po prostu ;) )
Awatar użytkownika
 henia
euterpe pisze:..... Reszty Twojego postu nie rozumiem.
Wieści które podlinkowałeś są z 2007r.co w kontekście Twoich wcześniejszych wypowiedzi
euterpe pisze:.... Nowych związków nie wymyślono i wszystko mamy już w Europie.
Odbiegają one od istniejącej rzeczywistość. UE wycofała się z leczenia dziegciami, stąd ich niedostępność. Chcąc się nimi leczyć, musimy korzystać z importu, i to niekoniecznie z rynku europejskiego-wyjątek stanowi UK.
 Karolina
Czytam cały czas o tej maści co polecacie-cocois-nikt wcześniej mi o niej nie mówił i dopiero jak trafiłam na forum zostałam oświecona :blush:
Moja eł jest umiejscowiona:
trochę na głowie,na uszach delikatnie,brzuch,okolice lędźwi,ręce-całe ale najbardziej łokcie,tyłek no i całe nogi-zmiana na zmianie :devil:
W związku z tym mam kilka pytań i będę wdzięczna za odpowiedź:
Czy tą maścią trzeba smarować tylko zmiany omijając zdrową skórę?Bo w moim przypadku to zdeczka trudne będzie.
Czy próbować raz w tygodniu na solarium iść czy lepiej na razie nie ryzykować?
czy będzie miał jakiś negatywny wpływ na zdrową skórę i na białe plamki które jeszcze są po stosowaniu sterydów i naświtlaniu uvb?
Dziękuję z góry za odpowiedź :*
Awatar użytkownika
 Paweł
Generalnie to jam smyrniesz tą maścią zdrową skórę to nic się nie stanie. Ale w chwili obecnej zastanowiłbym się nad jej użyciem, gdyż jesteś w trakcie naświetleń UVB, a ta maść uwrażliwia skórę na te promienie. Najlepiej to skonsultuj to z lekarzem, być może zrobi z tego leczenie skojarzone.
 Karolina
Przepraszam że nie sprecyzowałam-naświetlania skończyłam na początku stycznia z marnym efektem :(
Awatar użytkownika
 Paweł
To myślę, że w takim razie możesz spróbować. Możesz do tego włączyć solarium, ale uważaj, gdyż jak już wspomniałem Cocois uwrażliwia na promienie UV. Będziesz miała naokoło zmian ciemniejszą skórę - bardziej opaloną.
 Basieńka44
Ja bym jeszcze włączyła kąpiele sól + olej jak zmiany po całości.
 Karolina
Okej...zrobie tak-exorex rano lub jak gdzieś wychodzę,cocois na wieczór przed prysznicem.Oprócz tego ostre nawilżanie-czyli jak zwykle.Jeden dzień przerwy w tygodniu i na następny dzień na solarium (na ile min?).Czy te kąpiele to codziennie czy jest jakiś schemat?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19