Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 aga_bia
Nie wiem co już mam robić w ciązy nie mialam zadnej plamki a po ciazy wróciła ze zdwojoną siła pojawila sie nawet na buzi a najgorzej to na czole policzkach i nosie sa to plamki luszczycowe a na nich białe pryszczyki troche to wyglada na tradzik to moze byc po masciach sterydowych sama nie wiem co robic natłuszczam twarz emolium ale to nie zabardzo pomaga czy ktos mial taki problem
Awatar użytkownika
 Paweł
Może do łuszczycy na twarzy coś dodatkowo się przypętało. Jakieś zakażenie bakteryjne czy coś - tak trochę te białe pryszczyki mnie intrygują.

A powiedz może co na to lekarz?

Czasami na twarz (przynajmniej w moim przypadku) pomaga zwykły krem nivea.
 aga_bia
byłam u dermatologa ale co najsmieszniejsze to mi to poznikało z twarzy i nie mialam co pokazac :P teraz mam dopiero 22 marca to jeszcze troche czasu narazie mam te okropne pryszcze nawilzam je ale nie widze poprawy moze to faktycznie jakies zakarzenie tylko jak nie nawilze to strasznie mnie swedzi
Awatar użytkownika
 puma
nigdy nie wyłazi mi nic na twarzy ale jeśli te pryszcze są tłuste, z białym płynem to może lepiej ich nie natłuszczać a właśnie spróbować wysuszyć? np. punktowo maścią cynkową, samą lub pół na pół z wazelinką?
 aga_bia
sama juz nie wiem czy natluszczac czy wysuszac zostawie dzisiaj na noc bez natłuszczania zobacze co bedzie jutro rano
 venus
Tak sobie myślę, może te pryszcze to jakieś uczulenie na krem lub maść? Jeśli towarzyszy temu swędzenie lub podrażnienie skóry to może być to reakcja alergiczna.
 aga_bia
wziełam wczoraj na noc przetarłam buzie mleczkiem tym co zawsze i posmarowałam pryszczyki zelem pirolam i tak troszke lepiej nie sa tak widoczne
 aga_bia
ale za to twarz jest sucha a jak wezme posmaruje sie kremem a uzywam emolium krem specjalny to jestem czerwona bo wszystkie plamy mi wychodza :speechless:
Awatar użytkownika
 puma
a zrób sobie może okłady z zielonej herbaty, działa aseptycznie i wybiela. okład najlepszy wychodzi z zaparzonych liści ale możesz też użyć herbaty w torebkach.