Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Awatar użytkownika
 puma
mam uczulenie na jad pszczół. całe lato muszę nosić przy sobie ampułkę z adrenaliną. na wszelki wypadek lekarz kazał mi po ukąszeniu jakiegokolwiek owada brać profilaktycznie wapno (nie raz mam wysypkę a nie raz nie). próbowałam brać zyrtec, alertec ale wapno okazało się najskuteczniejsze. przynajmniej na mnie działa najlepiej.
Awatar użytkownika
 szater
moj starszy syn jest alergikiem i mam zakodowane w głowie jak w komputerze :
1.rozpuscic 2tabletki wapna na pół szklanki wody
2.jazda na oddział
3.prawa reka kroplówka z hydrokortzonu
4.lewa reka kroplówka z wapna
...jezeli za pozno trafiał na oddział to tracheotomia
Dlatego alergicy powinni po kazdorazowym powrocie do domu :splukac pod bieżaca woda :włosy,i całe ciało,nastepnie przebrac sie w inne "domowe"rzeczy :D
 Gandalf
Czy masz Szater kogoś zdrowego w rodzinie?Czy to nie dziwne że tak wszyscy po kolei cosik mają?

Czy w Polsce stosuje się Benadryl?
Awatar użytkownika
 henia
Gandalf pisze:Czy masz Szater kogoś zdrowego w rodzinie?Czy to nie dziwne że tak wszyscy po kolei cosik mają?....
Gandalf, to zagranie poniżej pasa, bawisz się matczynymi uczuciami.
Szaterowego "alergika" znam, Tomku pozdrawiam niniejszym :*. Żeby całkowicie zaspokoić Twoją ciekawość...jej wszystkie chłopy na schwał som.
Benadrylu nie znam, ja z tych, co nie chorują.

Ps. Lubię tę Waszą szermierkę słowną tu, tylko proszę... nie schodźmy poniżej pewnego poziomu. O styl i klasę..... pięknie poproszę :*
 Gandalf
Nie uważasz że przy takiej ilości chorób, było by wskazane przyglądnąć się bliżej miejscu zamieszkania?Chociażby pod względem radiestezyjnym?
Awatar użytkownika
 henia
Z tego co mi wiadomo, to już tam dawno zrobiono i to i wiele więcej. Ale poczekajmy na wypowiedź Szater.
Awatar użytkownika
 szater
...moja historia raczej pod luszczyce twarzy nie podchodzi....gdy nie odpowiem bedzie ze sie migam...gdy odpowiem bedzie ze trolluje :crazy:

PS
...załoze nowy temat...i tam zapraszam do dyskusji
Awatar użytkownika
 Karolek90
A wracając do tematu he na twarz dostlem Protopic 0,1 ;p ale ta tubka styknie mi na ydzinń ; pa kosztuje 65 zł hehehe :D szok :D ale tzreba to tzreba ;p a łuszczyce ogólnie to sie pogorszylo heh i teraz jak wyniki krwi będą dobre to bede stosował :
Methotrexat-Ebewe w tabletkach 2.5 mg
i
Acidum folicum 0.015 w tabletkach ;]
Awatar użytkownika
 Seba2801
Karolek90 co to są za tabletki o których piszesz? i dlaczego robisz badania krwi? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź proszę. Protopic niedobry jest?
Awatar użytkownika
 zgon1610
MTX to chemioterapia, uderza w wątrobę dlatego trzeba kontrolować wyniki Alat i Aspat. Wyniki te sprawdza się z krwi.
http://www.doz.pl/leki/p3651-Methotrexat-Ebewe_tabletki

A te drugie to zwykły kwas foliowy podawany zawsze przy MTX-ie
http://www.doz.pl/apteka/p20175-Folicum ... ki_270_szt

Protopic jest dobry tylko bardzo drogi bo 60-70zł za 10g i 160-170zł za 30g (zależy od apteki)
http://www.doz.pl/leki/p844-Protopic