Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Obiecana opinia lekarza dermatologa: specyfiki typowo złuszczające, nie stosowane w Polsce w takiej konfiguracji, ona by tego nie wypisała żadnemu choremu leczącemu się na ł.. Preparaty nastawione bardziej na leczenie skórnej egzemy czy trądziku. Mogą chwilowo zadziałać, przy świeżym wysypie, czy też kiedy przyczyną problemów skóry są grzyby. Nie poleca, nie da recepty.

Obiecałam wczoraj, daję dzisiaj, wczoraj gadki za długie. Czekam na wypowiedzi Betki i opinię jej doktora :)
Moja pani doktor przeanalizowała skład i stwierdziła - podobnie jak Heni - że nie do wykorzystania i że ona by nie przepisała, mnie na pewno, bo ja mam uczulenie na salicyl, a w takich dawkach, to by mnie wykończył. Do zdzierania super, kwas salicylowy w stężeniu, którego u nas nie stosują - za wysokie, niebezpieczny bardzo jest ten Phenylic Acid - kuracje nim przeprowadza się w warunkach szpitalnych, bo uszkadza serce - tu jest go niedużo, ale zastosowany na dużą połać skóry (u mnie to była prawie całość) może być niebezpieczny, w masci procent kwasu salicylowego - patologiczny dla nerek, a kamfora często uczula. I dla niej - podobnie jak ja uważam - wartośc lecznicza bez słońca i morza - żadna... Ze słońcem i morzem - może się udać, ale nie ze względu na skład płunu i maści, ale na te inne czynniki właśnie.Pytanie Szymos, czy to co miałeś, to łuszczyca, czy jakaś przyłuszczyca, których wiele... To by tłumaczyło tak szybkie ozdrowienie :D , którego nadal gratuluję i zazdroszczę (zwłasczza miłych okolicznośći, w jakich do niego doszło :D )
Heniu, pozdrawiam! :*