Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 Paweł
No ja niestety nie mogę wyrazić swojej opinii, bo do lekarzy nie chodzę. A ci, do których chodziłem to nie są te osoby, o których piszesz ;)
 Lenka
to cały czas leczysz się sam ?
Awatar użytkownika
 szater
...jak wiekszosc nas...starych ,swiadomie chorujacych łuszczyków :D
 Lenka
ja się boję leczyć mojego dziecka sama, bo siebie, jak w większości pojawiających się chorób leczyłabym się sama.
To co z naturalnych rzeczy kąpieli tu poczytałam to robię, zastanawiam się nad cocois, czy ta maść zostawia jakieś ślady po stosowaniu, bo mam mydło dziegciowe i fajnie po nim wyglądają te plamy i myślę nad tą maścią
Awatar użytkownika
 Paweł
Na ja się sam leczę od paru lat.

A Cocois nie zostawia śladów. Co najwyżej skóra może zrobić się bardziej opalona (jeśli opalamy się) w miejscu stosowania, bo dziegcie uwrażliwiają na promienie słoneczne. Oczywiście opalanko tylko i wyłącznie po zmyciu maści ;)
 Lenka
a czym się Pawle leczysz, cygnolina i coś jeszcze ?

to ja kupię tą maść dla małej

no w końcu udało mi się zaktualizować i uzupełnić mój profil :)
Awatar użytkownika
 szater
...jezeli moge niesmiało zaproponowac to na naszym bratnim forum www.luszczyca.info jest duzo wiadomosci własnie od mam takich maluszków.uważam że powinnas skontaktowac sie z Aguskiem lub JustynkaW...one sa dosłownie bankiem informacji na temat leczenia takich maluszków.Dzieci to jednak troszke inaczej jak dorosli trzeba traktowac.Pozdrawiam.Powodzenia :D
 Lenka
Dzięki, zaraz się zaloguję i poszukam posty tych osób, dzięki za podanie konkretnych osób, bo to mi pomoże bardzo
Awatar użytkownika
 mała czarna
Lenko ,ja polecam dla małej kąpiele owsiane i olejek z awokado,na jakimś forum o nich wyczytałam (być może na tym które poleca Szater).
Aktualnie testuje na sobie, widzę efekty i oby tak dalej :D
Nie mam słomy owsianej więc używam płatków :P Tzn: moczę płatki (100-150 g) pół godziny w wodzie,poźniej je gotuję drugie pół godziny,pzrez sitko wlewam tą ciągnącą ciecz do ok 1/3wanny wody i moczę się pól godziny.Po kąpieli na zmiany olejek z awokado.
Nie stosuję do tego żadnych maści itd, bo zatracały efekt :angry:
Polecam spróbować każdemu 100% natury, tanim kosztem i w moim przypadku z efektem pozytywnym :) a i ponoć zaleczenia się zdarzały :)
Awatar użytkownika
 szater
...proponuje dodac :rumianek albo szałwie,pokrzywe ,skrzyp,siemie lniane....nie trzeba płatków moczyc wystarczy wszystko pogotowac 30 min.Latem dodaje jeszcze gałęzie brzozy z listkami....