Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 puma
o żesz! czyżbym wyzwanie tu wywęszyła? no dobra, ale to ostatni raz hehe jak usłyszę jakąś kolejną bzdurę typu "pani jest za młoda na choroby" to pasuję xd kupię sobie wózek elektryczny, widziałam tanie na "graciarni" hehe. spróbuję zapisać się do doktorów, pewnie mnie przeklną za to niedocieranie na wizyty...
Awatar użytkownika
 Daria
Ja od lekarza usłyszałam lepszy tekst :D Odpowiedz Pani dr na to jak opowiadałam jej jak bardzo mnie wszystko boli... : " Daria Ty się chyba pieścisz" :angry: NAPRAWDĘ bardzo motywujące do dalszego leczenia się ;]
Awatar użytkownika
 szater
Bardzo sie ciesze ze dziewczynki sie za leczenie biora! :*
Daria nic nie stoi na przeszkodzie abys została kolejna siostra ...my tu w rodzinie jestesmy ...moge cie oczywiscie wspierac ale...wredna jestem jak sam nick informuje-szater to czarownica!Sa tacy co to mną straszą...tak ze uwazaj :devillaugh:
Co do leczenia i lekarzy ...no niestety tak już jest ze ból trudno komus wytłumaczyc...jak sam tego nie czuje to nie wyobraża sobie jak to jest.Leczenie musi byc wieloetapowe:
-dokładna diagnoza-PRZYCHODZENIE NA KOLEJNE WIZYTY! :devil: siostro!
-farmakologia likwidujaca ostry stan zapalny
-dieta
-ruch
wszystkie te czynniki sa powiazane ze soba i musza byc spełnione.U mnie trudno sie dostac na rehabilitacje to zastepuje ją basenem.W wodzie rozcwiczam w miare bezbolesnie stawy.Doskonale was rozumiem ze niekoniecznie stosujecie sie do zalecen i wizyt u lekarzy,sama to przeszłam na sobie...zawaliłam na całej linii,myslałam ze sama dam rade.Jakos to funkcjonowało...do czasu..potem już bylo tylko gorzej...dlatego tak usilnie prosze ,trzymajcie reke na pulsie..ile moge słuze wam pomocą bo tak jak łuszczyca tak i łuszczycowe zapalenie stawów to nie są tylko defekty to naprawde powazna w skutkach choroba...lece...miłego dzionka :D
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, o 13:19 przez szater, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 Daria
No to co ja biorę się do roboty! I fajnie mieć taka siostre, która będzie również trzymała rękę na pulsie i nie pozwoli upaść :) fajnie że tu Jesteście i mnie wspieracie! Dajcie mi wskazówki. Dla mnie to jest bardzo cenne! Dziękuje Ci siostra! :* będę robiła wszystko żeby się ich trzymać a jak nie to czasami potrzebuje takiego małego kopa :)
życzę miłego dnia! Buziaki :*
Awatar użytkownika
 puma
z tym pieszczeniem to w sumie pewnie miała trochę racji kobieta hehe. ja bym ją zapytała: a pani nie? tak już wogóle? xd
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Daria. Powodzenia w walce :)
Awatar użytkownika
 henia
Dario z podpowiedzi moich, może zechcesz wykorzystać :D Mamy tu użytkowniczkę o Nicku DolceVita, proponuję, skontaktuj się z nią. Dziewczyna obecnie przechodzi przez tę sama drogę co Ty. Też szukała pomocy w Szczecinie w sensie, u tamtejszych lekarzy. Niekoniecznie tę pomoc tam znalazła. Pogadajcie, powymieniajcie się wieściami. Zawsze to bezpieczniej iść drogą, którą ktoś już przetarł.
Jeżeli zechcesz skorzystać z jej pomocy, a ona nie będzie odpowiadać na Twoje PW., daj znać podam Ci jej namiary tel. Dziewczyna obecnie walczy z ostrymi bólami Tych swoich stawów, i nie wiem czy poczytuje nas. Ale jestem pewna, że podpowie Ci, czy doradzi tyle, ile będzie w stanie. Ona zresztą też z Twoich okolic jest :D Polecam :)
Awatar użytkownika
 Daria
Ale jesteś Kochana! Bardzo Ci dziękuję za taka informacje :) Za chwile do Niej napisze :) Razem będzie nam łatwiej! Fajnie wiedzieć! Kochana jesteś :* DZIĘKUJĘ! :*