Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 Basieńka44
Ja mam troje i żadne jak narazie nie ma łuszczycy córka ma problemy z dłońmi ale z tego co wiem nie ona jedna w tym zakładzie pracy powodem może być woda
Awatar użytkownika
 bozii
gosiaczek, toś mnie pocieszyła teraz :crazy:
cały czas wierzę, że mojego synka to ominie, ale i tak gdzieś tam z tyłu głowy siedzi taki mały strach i jak piszesz, pewnie zostanie ze mną już na zawsze
co zrobić, taka karma ;)
Awatar użytkownika
 Paweł
bozii pisze:a w jakim wieku u dzieci może pojawić się łuszczyca?
Od urodzenia. Widziałem zdjęcia erytrodermii łuszczycowej u niemowlaków.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Bozii straszenie nie było moim zamiarem :blush: Czasami trzeba nazwac rzeczy po imieniu, najważniejsze że nic sie nie dzieje u naszych pociech, i oby nic sie nie działo, trzeba byc dobrej myśli bo inaczej damy sie zwariować, i odwiozą nas w kaftanie..... :D :* :*
Awatar użytkownika
 henia
Racja Gosiu :D Tym bardziej, że na to czy ona sypnie czy nie, to my jakby ograniczone wpływ mamy, nawet bardzo.
Awatar użytkownika
 Suse83
No dobra no więc tak moje panikarstwo zrobiło swoje wzięłam młodą do lekarza potem jeszcze odwiedziny u pediatry.
Niestety placków jest więcej konkretnie już 6. Pediatra stwierdził że to bardzo prawdopodobne niestety :( Na razie dostała leki na alergie mamy czekać tydzień jeśli się nic nie zmieni to mamy iść do dermatologa. Dziwne, że część jest plackowata czyli zmiany na ręce, udzie, brzuchu i plecach. Podudzia są natomiast w krostkach.
Kupiłam dodatkowo balsam jakiś hypoalergiczny i może coś to da
Nie wiem co o tym myśleć.
betka dziękuje :)
Awatar użytkownika
 henia
Kąpu kąpu w: siemieniu lnianym, płatkach owsianych, szałwii, rumainku-jeżeli nie uczula. Albo w krochmalu. I czekać na rozwój wypadków. Trzymam kciuki. Buziaki :*
Awatar użytkownika
 Suse83
Kompu kompu zrobione a krostki na nogach zdążyły się od wczoraj zmienić w placki z łuska
normalnie ja #$%^&*(
Awatar użytkownika
 henia
Smutno :( Ale poddawać się też nie wolno. Konieczna dokładna diagnoza, i będziecie musiały rozpocząć bój. Sił życzę :*