Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 Suse83
Wczoraj po kąpieli zauważyłam dziwną zmianę na nodze u córki, niestety cholernie znajomo mi to wygląda. Zaczerwienienie wielkości może około 1 cm nieregularny kształt wygląda jak placek łuszczycowy. Mam panikować ?
Awatar użytkownika
 henia
Mamusiu a nie wygląda to jak uczulenie? xd
Rozumiem rozedrganie ale to przecież może być też mnóstwo innych rzeczy. Poczynając od uczulenia, po dziabnięcie jakiegoś zwierza np.-mam psa :D
Mnie z takich myśli wyleczył osobisty synuś, który kiedyś, kiedy przeginałam w widzeniu ł. wszędzie i u wszystkich, nawijał: mamusiu popatrz ł., pokazując swoje młodzieńcze pryszcze :crazy:
Su, oczywiście, że obserwuj. Oczywiście, że nawilżaj. Ale w żadnym razie nie panikuj. Pozdrawiam :*
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Panika to najgorszy doradzca. Ja tez mojego syna obserwuje pod lupa gdy cos sie pojawia na skórze to stale zawracam mu głowę i co masz tam co jeszcze.....a on sie denerwuje. Spokojnie poobserwuj i nawilżaj. :)
Awatar użytkownika
 Suse83
OK, wiem panika zły doradca.
Dobrze to na razie poobserwuje aczkolwiek widzę placki jakieś we włosach i już nie wiem co myśleć.
A może by właśnie nie posmarować niczym, i sprawdzić czy będzie się to łuszczyć?
Bo to jest chyba cecha charakterystyczna.

Eh wdech wydech zobaczę co z tego wyniknie.
Awatar użytkownika
 szater
kazdy z nas przechodzi to samo...i nigdy nas ten strach nie odpuszcza...jak przestajemy ogladac dzieci to bardzo dokładnie przygladamy sie zmianom skórnym ....u wnuczków....taka trauma....spokojnie...co ma byc to i tak bedzie,szkoda sie tylko martwic na zapas.....sciskam ;)
Awatar użytkownika
 Suse83
No tak teoretycznie nie powinno mnie to zaskoczyć ale ja to jakieś czarnowidztwo mam chyba w genach :D
Najwyżej jak mnie to będzie dalej niepokoić to kontrolnie udam się do lekarza w ramach uspokojenia sumienia.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Suse no i dobra decyzja, jakby co to po diagnozę do lekarza :* :* :*
Ostatnio zmieniony 6 lut 2012, o 19:34 przez Gosiaczek68, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 bozii
a w jakim wieku u dzieci może pojawić się łuszczyca?
pytam, bo mój synek ma rok i ja się cholernie boje, że i on to będzie miał :blush: oczywiście mam nadzieję, że jednak nie zachoruje, ale gdzieś tam w głowie ten strach sobie siedzi
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Bozii gwarantuje ze ten strach zawsze pozostanie z tobą, a synus moze miec łuszczyce ale wcale nie musi nie przejmuj sie na zapas :* :* :* moje dziedzko ma 16 i łuszczycy nie ma...a strach zawsze jest xd
 betka
Su, ja mam dwie i też je ciągle oglądam... Jakby co, gdybyś potrzebowała jakichś kontaktów do dobrego lekarza, czy choćby pogadać, to ja też z Krakowa :D