W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Basieńka44 pisze:Ja na głowie łuskę likwiduje maścią z witA przed umyciem na 2 godz po umyciu exorex a potem nawilżam żelem z żywokostu po tygodniu mam już blade placki
dzięki, spróbuje w ten sposób ;)
tylko do nawilżania mam emolium na suchą skóre głowy i na razie tym spróbuję ;)
a co na uszy?
mam też na uszach, na małżowinach usznych, zmiany łuszczycowe i nie wiem czym tego się pozbyć... mogę exorexem, czy nie bardzo? póki co, tylko nawilżam te zmiany... mam też 3 plamki na twarzy, ale na twarz exorexu nie wolno, o ile dobrze wyczytałam i na razie smaruje je bepanthenem, zobaczymy czy pomoże jak nie to będę myśleć dalej ;)
A próbowałaś na twarzy cynkową i rumiankową ja tak wyleczyłam wysyp po sterydowy uszy możesz tą samą co głowę.
Basieńka44 pisze:A próbowałaś na twarzy cynkową i rumiankową ja tak wyleczyłam wysyp po sterydowy uszy możesz tą samą co głowę.
nie próbowałam jeszcze, ale spróbuje, jak nie będę widziała żadnej poprawy po bephantenie (dam tej maści jeszcze tydzień) ;)
słuchajcie, byłam dziś u dermatologa
co prawda zastanawiałam się, po co ja tam w ogóle idę, skoro sama się leczę exorexem i efekty jakieś już są, no ale zapisałam się już 3 tyg. temu, to poszłam, ale byłam nastawiona, że znowu dostanę sterydy i tyle...
pani doktor mnie zaskoczyła
popatrzyła na moje zmiany i pyta "widzę, że nie ma łuski, co pani stosuje", no to jej mówię, że exorex i potem to nawilżam balsamem i maścią z wit. A i jest już lekka poprawa, jedynie głowa nie ruszona i z łuską... powiedziałam, że wcześniej stosowałam lorinden A i dermovate (to za mocne-p.doktor) i że nie chce sterydów, bo chce spróbować od czegoś bez nich, tym bardziej, że moim zdaniem nie mam tych zmian aż tak dużo, że nie zależy mi na szybkim efekcie jaki dają sterydy... p. doktor powiedziała, że rozumie i przepisała maść robioną ichitolowo-salicylową na głowę i protopic 0,1% na ciało i głowę i za miesiąc do kontroli
co o tym myślicie?
ja bym chciała jednak (spróbować) doprowadzić te moje łokcie i nogę do zdrowia exorexem, jeżeli chodzi o głowę, nie mam zdania ;)

ale się rozpisałam :P
ogólnie jestem zaskoczona podejściem p.doktor, że skoro nie chce sterydów to mi ich nie przepisuje, że mnie nie przekonywała (jak ostatnia dermatolog), że sterydy to jedyny sposób leczenia ł i nie ma nic innego niesterydowego
czyli można bez sterydów?, można! :)
Protopic ma dobrą opinie, można tym na twarz, i na uszy, drogie to na skórę głowy...ale decyzja twoja. Maziaj tym exorexem jak pomaga. Maśc ichtiolowa-salicylowa na skórę głowy łuska zejdzie i skóra bedzie dobrze nawilżona. Głowę też można exorexem. Lekarze jednak tez ludzie, tylko trzeba nasza wiedze wykorzystać :*
Ona mi tu taką cudną relację dała a ja...... :crazy:
Jak kupiłaś ten Protopic, to pomaziaj nim tę Swoją łepetynkę. Co Ci zależy. Tylko koniecznie łuskę najpierw "zwal", szkoda takiej drogiej maści. Buziaki :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Protopic szczególnie dobry jest na twarz. Zarówno tu w opiniach czytałem, jak i w badaniach klinicznych.
na razie nie wykupiłam tych maści, bo chciałam się was poradzić co robić ;)

tak myślę, że te łokcie i nogę pomaziam jeszcze 2 tyg. exorexem i zobacze jak będą wyglądały i potem ewentualnie rozważe ten protopic ;)
tę drugą maść mogę kupić, bo niedroga i to na łuskę na głowe, a jak się łuski pozbędę to nie wiem czy ten protopic czy jednak exorexem też spróbuje...

aha, na twarzy mam 3 małe plamki, na które kupiłam maść cynkową i rumiankową, jak ktoś tu wcześniej polecał ;)

co do maść rumiankowej - można ją też stosować np. na zmiany na łokciach, nodze, jako nawilżacz/natłuszczacz?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7