Tu jest odpowiednie miejsce, aby porozmawiać na temat spożywanych produktów, diety w łuszczycy.
 konto usunięte
Nie ma złotej diety dla wszystkich, ale złoto, tudzież srebro w diecie jest już bardziej frapujące :D
Osobiście nie próbowałam, ale czytałam i owszem, szczególnie o złocie.
Awatar użytkownika
 szater
Gdzies już o tym pisałam że pare lat temu jak tylko padła diagnoza łzs to brałam Sole Złota w iniekcjach.Lek nazywał sie Tauredon-wstrzykiwano raz w miesiacu domiesniowo,ból okrutny ale.....efekty leczenia dobre,były oczywiscie skutki uboczne ale...warte .Ogólnie nie ma dymu bez ognia tak że stosowanie na własna reke,troszke ryzykowne... :devil:
 konto usunięte
szater pisze:stosowanie na własna reke,troszke ryzykowne... :devil:
A kto tu wspomina o iniekcjach?!!
Awatar użytkownika
 szater
a kto tu napisał ze tylko o iniekcje chodzi?Tauredon jest lekiem...wiec każdy rozsadny pomysli zanim napisze o stosowaniu jego na własna reke_nieosiagalne zresztą leczenie w tym momencie.
Chodzi o samodzielne stosowanie złota i srebra w codziennej diecie w formie preparatow oferowanych na internetowych stronach :devil:
 konto usunięte
szater pisze: Chodzi o samodzielne stosowanie złota i srebra w codziennej diecie w formie preparatow oferowanych na internetowych stronach :devil:
Stosowanie tych koloidów nic nie pomogło?
Awatar użytkownika
 szater
szater
Tytuł: Re: dieta dr.Budwig

Gdzies już o tym pisałam że pare lat temu jak tylko padła diagnoza łzs to brałam Sole Złota w iniekcjach.Lek nazywał sie Tauredon-wstrzykiwano raz w miesiacu domiesniowo,ból okrutny ale.....efekty leczenia dobre,były oczywiscie skutki uboczne ale...warte .Ogólnie nie ma dymu bez ognia tak że stosowanie na własna reke,troszke ryzykowne...

Napisane: 16 lis 2010, o 10:34
 konto usunięte
A ja o złocie koloidalnym przeczytałam przed ok. 15 laty w piśmie NEXUS. I to nie w związku z leczeniem...
Awatar użytkownika
 dietetyk.kliniczny
Jeśli chodzi o dietę dr Budwing to bazuje ona na przeciwzapalnych właściwościach kwasów omega 3 co jest bardzo dużą zaletą tej diety z punktu widzenia leczenia żywieniowego łuszczycy. Ale to co jest zastanawiające to mieszanie nabiału z olejem. Oczywiście tłumaczy się to faktem, iż „dzięki zmiksowaniu oleju i twarogu, tłuszcz jest rozpuszczalny w wodzie, a dzięki temu lepiej przyswajalny przez organizm”. Są to dość odważne wnioski, ponieważ nabiał nie jest tożsamy z wodą. Trzeba powiedzieć stanowczo, że w cyklu wchłaniania tłuszczu w organizmie człowieka istotną rolę odgrywają enzymy trawienne (lipazy)oraz żółć a nie woda.
Proszę zwrócić uwagę, że nabiał (ale także jaja i mięso) są źródłem kwasu arachidonowego, który jest prekursorem eikozanoidów prozapalnych, czyli prozapalnych substancji, które związane są z nasileniem objawów łuszczycowych. I w tym miejscu połączenie oleju i nabiału w aspekcie leczenia żywieniowego łuszczycy jest nieuzasadnione.